Wkano

Hvordan finne ut om du snakker for mye

Alle liker å bli hørt. Det er ingenting galt med å ville folk å vite dine meninger, eller hvordan du føler deg. Imidlertid kan uttrykke deg selv være en dårlig ting når det er overdreven og begynner å irritere folk rundt deg eller resultater i personlig forlegenhet.

En stor del av å være en god venn eller samtalepartner er å kunne lytte. Hvis du er bekymret for at denne kunsten å samtale har forbigått deg helt, her er noen indikatorer og forslag til hva du skal gjøre.

Trinn

Hvordan finne ut om du snakker for mye. Vurdere dine vanlige samtaler.
Hvordan finne ut om du snakker for mye. Vurdere dine vanlige samtaler.

Avgjøre om du snakker overdrevet

 1. 1
  Vurdere dine vanlige samtaler. Si at du nettopp har møtt din venn for lunsj, og du er bekymret for at du kanskje har dominert samtalen... igjen. Ærlig og på en objektiv måte, spille av lunsjavtale om igjen i hodet ditt. Dette vil hjelpe deg til å se klart om du snakker mye i forhold til andre mennesker. Spør deg selv noen konkrete spørsmål, som:
  • "Hvem sannferdig gjorde fleste av de snakker?"
  • "Har vi snakke mer om meg eller om min venn?"
  • "Hvor ofte har jeg avbryte min venn?"
 2. 2
  Ikke begrense disse "replay økter" til din sosiale sirkel. Tenk på den måten du snakker til alle. Inkludert - men ikke begrenset til - sjefen, kolleger, mor, og restauranten hjelp.
 3. 3
  Vurdere den måten du er mest sannsynlig å starte en samtale. Åpner du samtalen ved å hoppe inn med en morsom historie om ditt liv og dine observasjoner uten å bli spurt? Eller er du sannsynligvis til å spørre noen spørsmål og la dem fortelle deg en historie, forteller om sine liv og sine observasjoner? Conversation er en balanse mellom både deltakere og helst at du lener for langt frem, det er deg hogging rampelyset.
 4. 4
  Vær oppmerksom på kroppsspråket til andre. Har folk noen ganger kastet sine øyne når du begynner å snakke, eller kanskje tappe deres foten utålmodig? Har folk begynne å fase ut, ser glasert eller distrahert når du begynner å utdype noe? Har folk rett og slett nikke på hodet og kaste ut irrelevante "Yeahs" og "Uh-huhs" uten å ville du utdype noe mer? Eller verre, folk noen ganger ignorere deg helt når du kommer på en verbal roll, slå den andre veien og starte en samtale med neste person? En ultimate tegnet er en veldig enkel en - den andre personen kan si noe så enkelt som "du snakker for mye" og flytte bort. Alle disse gir noen gode indikatorer på om du er kjedelig eller frustrerende mennesker ved å snakke for mye. Hvis tegn som disse er konsistente faktorer i samtalene dine, ta det som at du snakker for mye.
 5. 5
  Hold telle på alle de gangene du tilfeldigvis sier mer enn du mener å si (du kjenner følelsen). Finner du deg selv ofte gir bort biter av informasjon du ikke mener å? En venn tillit, eller dine egne (noen ganger pinlig) problemer? Eller kanskje du la slip frekk eller sårende meninger om andre mennesker. Legg merke til hvor ofte dette skjer i dag-til-dag samtaler.
  • Hvis det hjelper, holde en liten notisbok og mark i tiden som du føler du har glidd opp på denne måten. Det vil hjelpe deg å måle hvor mye dette skjer.

Snakker mindre, lytte mer

 1. 1
  Løse problemet. Når du er ferdig med din egen analyse og bestemt at du snakker for mye og ønsker å gjøre noe med det, er det på tide å få alvorlige om begrense samtaleemnet. Tror ikke "Jeg vet, men jeg kan ikke endres." Hvis du kan lære hvordan du gjør andre komplekse ting i ditt liv (musikkinstrument, dataspill, matlaging, hagearbeid, osv.), så kan du lære om dette også. Denne delen inneholder noen løsninger.
 2. 2
  Gjøre en bevisst innsats for å lytte mer og snakke mindre. Lytte viser du er interessert i den andre personen og hva de har å si. Folk vil bli smigret av en god lytter, fordi hemmelighet, alle elsker å snakke om seg selv. Det er ingen tema som interesserer dem mer enn dem selv. Husk, hvis du tillater dem å snakke (stille åpne spørsmål, ikke avbryte, er synkronisert med sitt kroppsspråk og få øyekontakt), og be dem masse oppfølgingsspørsmål, vil de tror du er en glimrende samtalepartner uten at du trenger å si så mye. Noen mennesker synes å mene at ved å snakke mest, må de være den beste samtalepartner. Av samme token, hvis en middag gjest tar mer enn halvparten av maten på bordet tilbudt for en gruppe, vil du vurdere dem en stor gjest? Neppe - du er mer sannsynlig å se dem som å være uhøflig, egoistisk og besittelse av en fullstendig mangel på sosiale ferdigheter.
 3. 3
  Ikke fyll alle døde luft. Dette gjelder spesielt i en gruppe. Pauser er noen ganger en annen persons betenkningstid, de er også øyeblikk for å formidle tyngdekraften eller vekt på det som allerede er sagt. Noen mennesker liker å ta et øyeblikk til å tenke og skrive svaret nøye. Ikke føl at du må hoppe inn på hver pause, da dette svelger dem opp og kaster dem av deres svar. Hvis du hog alle hullene, vil du snakke for mer enn en god del, og andre vil føle at du er avbryte dem. Tillate fem sekunder, se deg rundt, og hvis ingen ser ut til å ønske å snakke, stille et spørsmål i stedet for å sette meninger eller uttalelser. Mest av alt, ikke hoppe inn med en "morsom" historie, men heller stole på ber folk om seg selv.
 4. 4
  Ikke gi ALL historie eller trivia om et emne som du er for tiden diskuterer med noen. Det kan begynne å føle seg som en høyskole forelesning til den andre personen. I stedet gi en kort oppsummering, eller svare på direkte spørsmål, og deretter vente å se om den andre personen virkelig ønsker at du skal fortsette med mer informasjon. Hvis de gjør det, vil de spørre deg flere spørsmål. Hvis de ikke gjør det, kan de gi deg en generell "uh-huh" eller en ikke-verbal anelse om at det er nok info og de er ikke interessert.
 5. 5
  Husk at en god samtale er som en back-og-tilbake rally. Hvis noen spør deg et spørsmål (for eksempel "Hvordan var din ferie?"), Etter at du har gitt ditt svar om din flott tur og erfaring, være kort og rett på sak. Deretter gjengjelde tjenesten ved å stille et spørsmål tilbake (for eksempel "hva med deg, har du tenkt å gå på noen turer i år?", Eller "Nok om meg, hvordan var din uke? Hvor er kona og barna?" )
 6. 6
  Ikke nevne fall i en samtale. Hvis noen du snakker med ikke vil vite at "Mike" er naboen din, sørg for at du forord din kommentar med "Min nabo Mike" eller oppfølging i neste setning med din forklaring. Navn dropping frustrerer lytteren, det enten gjør dem føler out-of-the-loop eller uvitende, eller at du er passivt vise frem.
 7. 7
  Kjør saktere. Dette kan ikke være over-vektlagt; mengden conversationalists oppfører seg som okser på en port er økende, muligens lei av den raske teknologiske verden vi nå midt i. Noen ganger folk rett og slett bli opphisset og begynner en overveldende monolog. De er så inn i hva de har å si, glemmer de at du trenger to personer til å holde en samtale. Dette er egoistisk. Noen ganger alt som trengs er en rask mentalt notat å roe ned.
  • Ta et dypt pust og samle deg før bryte oh-so-amazing nyheter til dine venner.
  • I hovedsak, tenk før du snakker. Sannferdig, vil din spesielle historien har mer effekt hvis du tar tid tid tenke på hva du skal si og hvordan du skal si det.
 8. 8
  Hvis du ikke lærer noe annet, i det minste lære å slutte å avbryte folk. Avbryte folk er en smakløs, selvopptatt og vidt unnskyldt vane som dessverre infiserer flertallet av verdens befolkning. Altfor mange mennesker har vært ufølsomme for denne egoistiske måte å bære på en samtale. Det er nå vanlig å finne deg selv frekt og callously avskåret fra å fullføre setninger, bare for å finne sin stipendiat samtalepartner interjecting med sine egne personlige historier, tanker eller kommentarer, springende og på ustanselig. I praksis er det en praksis som i utgangspunktet sier "jeg ikke finner deg interessant nok, og så jeg skal bare si hva jeg ønsker å si fordi jeg antar jeg er av større interesse." Dette ser bort fra de mest grunnleggende regelen for menneskelig samhandling, nemlig respekt. Så neste gang du er i en samtale, uansett hva det handler om, lytte fremfor alt annet. Personlig inngang er en flott måte å uttrykke seg, men aldri på bekostning av den andre personens følelser. Så gå for det, er dette en flott måte å få den ærverdige æren av å bli en "god lytter."
 9. 9
  Vurdere årsak / virkning. Spør deg selv hvorfor du er så pratsom. Har du sjelden har en mulighet til å bli hørt? Var du ignorert eller kvalt som barn? Føler du deg utilstrekkelig? Er du ensom fordi du slått seg hele dagen? For mye koffein som gir deg de mile-a-minute jitters? Er du ofte dårlig tid og har tilpasset ved å øke hastigheten på tale? Effekten at rask og lang omstendelig pratmakere tendens til å ha en av drenering den andre parten, overveldende og utmattende dem før de kan finne en høflig-nok exit-strategi. Når du tar deg selv å snakke for mye, prøv å ta deg tid til å sjekke inn med deg selv, ta et dypt pust og minne deg selv at du kan "nullstille" dine muntlige vaner hvis du sakte ned og jobbe for det.
 10. 10
  Lære å uttrykke deg godt på en underholdende måte. Dette vil hjelpe i seg selv. Hvis du liker å fortelle historier, lære å fortelle dem godt betyr å bo på emnet, noe som gjør dem underholdende, pacing dem godt og holde lytterens interesse.
  • Conciseness er en viktig nøkkel. Hvis du kan fortelle det med færre ord du er mer sannsynlig å få en latter eller flytte lytteren.
  • Øve noen av dine bedre historier. Ta drama klasser. Gi deg selv den oppmerksomheten du ønsker ved å delta i talentshow og open mic arrangementer. Hvis du er tilstrekkelig underholdende, folk noe imot det mindre at du snakker for mye, og du vil tiltrekke sjenerte mennesker som foretrekker å la noen andre dominere samtalen.

Tips

 • Hvis du finner deg selv å snakke for mye, ikke vær redd for å bare stoppe og si, "Oops, jeg beklager. Jeg snakker for mye. Hva sa du om (referanse noe de nevnte, eller forsøkt å nevne)? " Å være ærlig om din tendens skaper empati fra andre og viser at du er klar over.
 • Ikke vær redd for å be om unnskyldning hvis noen informerer deg enten åpent eller subtilt at du snakker for mye. Faktisk er det en stor sjanse praksis å bryte en vane ved å slå opp der og da og lytte i stedet.
 • Når første hilsen noen (din følgesvenn på slutten av dagen, en venn i helgen, en dato), må du gjøre den vanlige "hvor er du, hvordan var dagen" frem og tilbake med dem før samtalen legger seg på et emne. Ikke bare svare på deres "hvor er du" først, og gå av på dine historier uten å anerkjenne dem først med en retur "fine, how are you." Det, på en måte, er en verbal "klem", og forsikrer den andre personen at du er oppriktig glad for å være å snakke med dem. Det vil bli rikelig med tid for dine historier, du trenger ikke å lede med dem i utgangspunktet.
 • Breaking deg av dårlige vaner eller dårlige manerer tar tid. Ikke bli motløs. Det er lurt å spørre en nær venn for støtte. Det kan ikke skade å ha en coach.
 • Under et måltid, ta hensyn til dine følgesvenner platene. Hvis folk på bordet spiser på en normal hastighet ennå tallerkenen din fortsatt har mye mer mat på det enn deres, og dere har snakket, er det på tide å snakke mindre.
 • Gjøre en bevisst innsats for å være en aktiv lytter ved å spørre relevante og / eller oppfølgingsspørsmål fra dine følgesvenner oftere.
 • Verve en betrodd å varsle deg med en pre-besluttet kode, når du begynner å regress til gamle vaner. Den virkelige tiden intervensjon vil hjelpe med kurskorrigering.
 • Hvis du er en kvinne, ta hensyn til hvem sier at du snakker for mye. Hvis du ikke får dette klage fra noen kvinnelige venner og familiemedlemmer, men menn alltid klager over at du snakker for mye, kan du bli å falle i god vane forventer lik tid med menn. Homofile samtaler vanligvis faller rundt 50-50 mellom deltakere med mindre noens sjenert eller snakker for mye - på tide å begynne struping tilbake er når du presser for 2/3 eller mer. Men menn og kvinner både blir sosialisert som i kryss-kjønn samtaler, menn forvente å bli lyttet til 2/3 av tiden og kvinner gjør dem ukomfortable hvis de går over 1/3 av de samlede linjer sa. Du kan sjekke dette med vitnemål og bestemme hva om noe å gjøre - endre atferd eller konfrontere mannlige venner og familie med sannheten ber dem om å endre deres.

Advarsler

 • Tror ikke du må slutte å snakke helt, som om det er en eller annen vanvittig reversering av dine formuer. Talking er den viktigste og mest logiske form for samhandling mellom mennesker, og et godt tempo samtalepartner er det gode tegn på en engasjerende "sosial sommerfugl." Bare husk at det handler om å snakke mindre og gir mindre lufting til livshistorier og trivia, erkjenne at alle ønsker deres tur i en samtale. Del luftrommet og du blir fin. Ikke gå over 2/3 av dialogen med mindre du er bokstavelig talt holde et foredrag, som vil gjøre alle ubehagelig.