Wkano

Hvordan forsvare seg mot verbal mobbing

Mobberne kommer i forskjellige typer. Denne artikkelen forklarer hvordan å forsvare seg mot en verbal bølle. Den verbale mobber bruker ord som våpen mot deg. Den direkte verbal mobber sier fornærmende ting til ansiktet ditt. Den indirekte verbal mobber sier fornærmende ting om deg innen hørselen eller bak ryggen din.

Trinn

Hvordan forsvare seg mot verbal mobbing. Unn verbal mobbing som krig.
Hvordan forsvare seg mot verbal mobbing. Unn verbal mobbing som krig.
 1. 1
  Unn verbal mobbing som krig. Den grunnleggende regelen for krig er "Kjenn din fiende, og ikke spille spillet hans -. Gjøre ham spille yours" Hvis du ikke forstår mobberen kamp, ​​vil du miste. Hvis du forstår mobberen kamp, ​​men spille det likevel, vil du miste. Hvis du forstår bølle spillet og ikke spille det, vil du vinne.
 2. 2
  Vet mobberen kamp. Alle verbal mobberne spille det samme spillet: de vil ha noe fra deg (respekt, nød, mottiltak fornærmelser) og presse deg til å akseptere noe som tilhører dem (deres negativ oppmerksomhet). Sette en annen måte, de prøver å få noe fra deg, og prøver å gi noe til deg. Hva vil mobberne trenger fra deg? For deg å gjøre følgende:
  • Gi dem oppmerksomhet
  • Lov såret eller lei seg
  • Mobbe tilbake eller løpe vekk (fight or flight)
 3. 3
  The art of war er rett og slett å nekte mobberne hva de vil. Det er to nyttige metaforer for denne strategien: ånden og konsernsjef.
  • Tenk deg en bueskytter (bølle) avfyring piler (ord) på et spøkelse (deg). Som et spøkelse, er du litt moret og lei av dumme bueskytter. Spøkelset kan ikke bli rammet av pilene. Spøkelset ikke kjører bort eller brann piler tilbake. Spøkelset gjesper bare. Hva kan bueskytter gjøre til spøkelse? Ingenting, men fortsette å skyte piler som aldri ballen i mål. Spøkelset smiler når bueskytteren til slutt blir lei eller frustrert og gir opp.
  • Forestill deg selv som et Fortune 500 CEO som passerer en panhandler. Du er en viktig og kraftig mann med svart belte i karate. Du er på vei et sted og har viktige ting å gjøre. Mobberen er som en liten, svak, og irriterende gate hustler som prøver å få deg til å ta et papir blomst i bytte for mynter benyttet i hatten. Konsernsjefen blir ikke lei seg eller snakke med panhandler som en likeverdig. Konsernsjefen gir en åndsfraværende smil og holder gåing. Konsernsjefen har ingenting mot panhandler. Det er bare at panhandler knapt eksisterer i konsernsjefens verden. Dette er den holdningen du må dyrke. Mobberen spiller ingen rolle for deg (gjesp) og ikke skade deg i det minste.
  • The ghost / CEO forsvar er indirekte. Det står i kontrast til den klassiske direkte forsvar av "gi mobberen en smak av sin egen medisin." Den indirekte forsvar er mer effektiv fordi den lar mobberen kaste bort sin styrke uten å få noen belønning. Jo mer de mobber angrep, jo mindre du bryr deg, og mer frustrert han får. I kontrast, gir direkte forsvar mobberen minst to ting han ønsker: å betyr noe for deg, og for å bli angrepet med sitt eget våpen av valget. Den direkte forsvar fungerer bare hvis du forårsaker mobberen så mye smerter at han ikke bry deg igjen, og selv da du risikerer å provosere hevn.
 4. 4
  Unngå trøbbel. Denne regelen er så enkelt, men likevel så ofte ulydig. For mobbing oppstår, to ting må skje: noen har til å være rundt mobberen, og denne personen må fremstå mobberen som byttedyr. Tenk på en mobbing hendelsen som en kamp. Forhindre kamp når det er mulig ved enten å ikke være rundt mobberen, eller være tilstede på slagmarken uten å virke som byttedyr.
  • For å unngå mobberen, lære mobber vaner og kollegaer. Hvis en mobber alltid henger ut på et bestemt sted, så ikke gå til det stedet med mindre du ikke kan unngå det. Vær veldig forsiktig med hvor du går og hvem du gå med. Kartlegg rømningsveier og selv gjemmesteder. Ha en plan i hodet ditt.
  • Noen ganger du ikke kan unngå en bølle. I dette tilfellet, tenk på hva byttedyr ville se ut til denne bølle, og prøv å ikke se ut som. Stå rett opp, men ikke stiv og anspent. Hold hodet og øynene opp. Flytt trygt, rullende skuldre og hofter litt, uten brautende (som kan invitere mobbing). Snakk langsomt, som om hvert ord betydde noe. Hver bevegelse du gjør bør vise en mangel på frykt. Hvis du ikke kan gjøre dette, så kan du ikke. Men prøv.
  • Hvis en mobber har markert deg som byttedyr, og du kan ikke unngå kamp, ​​så prøv å velge tid og sted for kampen. Liker mobberen å ha et stort publikum? Da er det bedre å møte ham når noen mennesker er rundt. Stopper mobberen mobbing deg når personen X er det? Så prøv å være rundt X når mobberen er nær.
  • Hvis du blir tvunget til å engasjere seg i verbal kamp, ​​prøve å ha flere venner med deg enn han har med seg. Dette kan være umulig fordi mobberne er flinke til å isolere sine ofre.
 5. 5
  Din fysiske orientering til mobberen er viktig. En tommelfingerregel i kamp er «søke høyere bakken." Hvis du kan, stå mens mobberen sitter, eller stå på et trinn mens mobberen er under deg. Også holde en avstand mellom deg og mobberen. Din fysiske orientering skal sende melding om at du er over og ut av rekkevidde. Ikke heng hodet, krympe tilbake, eller stirrer på bakken. Din holdning og ansiktsuttrykk bør vise at du er uredd, og enda viktigere, stadig mer deprimert.
 6. 6
  Hvis du finner deg selv å bli mobbet på et dårlig tidspunkt og sted, så du har fortsatt muligheter. Snur kroppen litt vekk fra ham, noe som tyder hans unimportance til deg. Hvis du kan, holde i bevegelse, slik at du er leder (se over skulderen din) og han følger. Hvis du kan, ikke la deg bli støttet mot en vegg. Et unntak er hvis du sitter på en krakk med ryggen til et møte eller bar, og han ser opp på deg.
 7. 7
  Ikke se opprørt. Hvis du blir mobbet, så du kan og nesten helt sikkert vil føle opprørt. Du kan føle deg nær til tårer. Dette er helt normalt og forventet. Ikke kast bort energi å være sint på deg selv fordi du føler denne måten. Spar krefter. Nøkkelen til ditt forsvar er ikke å vise følelser. Slapp ansiktet og kroppen. Hvis mulig, smile. Et smil er en av de aller beste våpen til disposisjon fordi det er akkurat det motsatte av hva mobberen ønsker.
 8. 8
  Ikke spille mobberen kamp. Nekt mobberen din opprørt, din respekt, og din "fight or flight" holdning. Frustrere bully forventninger. Tiggeren prøver å tvinge konsernsjefen aksepterer en papir blomst og gi ham mynter. Konsernsjefen kan kan nekte for å ta blomst eller gi penger. Ved analogi, sier denne regelen "ikke gi de tigger mynter (opprørt, oppmerksomhet, fornærmelser), og ikke holder hans blomst (fornærmelser)."
 9. 9
  Mobberen vil at du skal være hans motstander i spillet og møte ham direkte. For å vise at du ikke spiller, unngå å si "du" og snakke med mobberen direkte. Hvorfor? Fordi å snakke med ham direkte viser ham at han betyr noe. Også, ikke spør mobberen spørsmål. Hvorfor? Fordi da vil du noe fra ham - et svar eller forklaring. Hvis du spørre ham, kommer ikke bare mobberen er viktige for deg, men du er i en svak posisjon fordi du prøver å få ham til å gjøre noe han kan ikke gjøre Husk:.. Ønsker du ingenting fra mobberen The bully (tigger ) spiller ingen rolle nok til deg (CEO) for deg å ha noe fra ham. Mobberen finnes knapt til deg.
 10. 10
  Kroppsspråk er avgjørende. Hvis det er mulig, slår kroppen din bort fra mobberen, og gjøre ham snakke til ryggen. Hvis mobberen snakker til siden eller ryggen, da han angrep fra en posisjon av svakhet. Hvis du snakker til ham, gjør det over skulderen din. Alt du sier og gjør med din stemme og kropp sender meldingen "Du har ikke saken mye."
  Nærmere bestemt bruker de "store seks" taktikk av 1) ignorerer, 2) avviser, 3) misforståelse avviser,>, 4) enige, 5) ribbing og 6) som gjenspeiler.
  • Ignorerer: Hvis du ignorerer mobber uten å se ut som du kjører bort, da denne taktikken er effektiv. Denne taktikken fungerer bra når du er iført hodetelefoner, snakker på en celle, eller snakke med noen andre. Du kan blikk kort og spørrende på mobberen, men snu seg bort. En liten skuldertrekning er OK. Opptre som om du ikke engang høre hva mobberen sa, eller som om han sa det på et fremmed språk.
  • Avviser: I denne taktikken, erkjenner du mobberen, men børste ham på en måte som viser at han spiller ingen rolle. Nøkkelen trekk i brush-off er å snu vekk etterpå. Du ønsker ikke å sitte der og stirret på mobberen, venter på en annen kommentar.
   • For inspirasjon, forestille deg selv som en administrerende direktør børsting av en panhandler. Du kan si: "Hvordan går det" eller "kanskje senere" eller "jeg vil komme tilbake til deg" og snu seg bort. Ett ord børste-offs er bra. "'Sup." "Cute". "Smart". "Høyre". "Jeg ser". "OK". "Huh." "Gotcha".
   • Nonverbal børste-offs er bra. Du viser mobber han er ikke verdt nok til å kaste bort ord på. Gjesp. Nikke. Riste på hodet. Skrap haken. Vesken leppene. Ser forvirret, som om noen bare snakket til deg på et fremmed språk. Slå til noen andre, kastet øynene, og hold tommelen på mobberen som for å si: «Kan du tro at denne fyren?"
  • Misforståelse: I denne taktikken, late deg at du nettopp fått et kompliment. Kanskje mobberen sier: "Det er en dum lue." Opptre som administrerende direktør som ble komplementert av tiggeren på hatten. "Takk, tror jeg." "Ja, dette er hat stor." "Glad du liker det." "Du liker hatter." Uansett fornærmelse mobberen gjør, misforstår det som et kompliment. Du kan også slå kompliment til en vits. "Like it? Når jeg får min hat [eller skjorte etc.] virksomheten i gang, kan du være min distributør."
   • En variant av misforståelser hørefeil. Du har aldri ikke kan gjøre ut hva mobberen sier, som om du er hørselshemmet. Bully: "Du har en dum skjorte." DU: "Har noen si noe?" BULLY: ". Ja, sa jeg du har en dum shirt" DU: "Høres ut som noen sier han har en dum skjorte", eller "Du er skjorta er litt datert, men det er ikke dumt Ikke vær så hard mot deg selv.". BULLY: ".. Retard Idiot Du vet hva jeg sier." DU: "Jeg hører dette høyt klynking lyd, som et insekt eller er det noen som snakker.?" BULLY: "Hold kjeft, idiot, vet du hva jeg sier." DU: "Jeg skulle ønske denne fyren ville være fornuftig Hvem vet hva han selv snakker om.".
  • Enighet: I denne taktikken, samtykker du med det mobberen sier, og lage en spøk ut av det. Denne taktikken fungerer bra hvis en mobber har en sans for humor. Si mobberen sier: "Det er en dum lue." Du sier: "Hvis du liker dette, bør du se den jeg hadde på seg i går. Det var to meter høyere." Eller: "Jeg tenker på å legge striper til det." Eller: "Det er biologisk nedbrytbart." I utgangspunktet si noe som folk lytter ville finne morsomt. Mobberen selv kan selv le. I dette tilfellet ble han angrepet gjengis helt harmless.Note at det avfyre ​​et fleiper fornærmelse tilbake er ikke en del av den indirekte forsvar. Men noen ganger kan du sette inn en fornærmelse til en vits. Hvis mobberen sier: "Du har en dum haircut", du kan le og si: "Ja, jeg er enig. Jeg fortalte kjæresten din hvordan du skal klippe det, men han rotet det opp likevel." Hvis du bruker denne taktikken, må du være forsiktig. Du er i ferd med å spille mobberen kamp.
  • Ribbing: I denne taktikken, rib du mobberen for sin verbale mangfoldige ganger. Tenk deg at en klønete venn ber deg for et spill av one-on-one basketball. Han dribler med to hender, glipper ballen ut av hendene hans når han prøver å skyte, er han straks omstendelig. Han har ingen anelse! Du kan bust opp ler og deretter gå bort og sa ingenting. Den "le og gå" tilnærming kan være svært effektiv fordi den viser mobber han er for latterlig til å rettferdiggjøre en kommentar. Riste på hodet og holde humrer for deg selv når du går bort.
  • Reflekterer: Du kan også bruke ord. Du kan le av ham god naturlig, riste på hodet og si: "Man, er at din beste spillet? Du må jobbe." Eller, "A for innsatsen. Kom tilbake og se meg når du har fått ferdigheter." Eller: "Din spillet trenger seriøst arbeid. Jeg kan koble deg opp med noen trenere." Eller, "Dude, var at bare ren halt. Du kan gjøre det bedre." Eller: "Din spillet trenger definitivt arbeid." Du får ideen.
   • Husk, mobber alle gi deg noe (deres oppmerksomhet) og prøve å få noe (en negativ reaksjon). En effektiv taktikk mot vedvarende mobberne er å gjøre narr av all oppmerksomheten mobberen gir deg. Dette er som å holde opp et skjold når mobberen kaster en ball på deg: ballen spretter tilbake og treffer mobberen. Jo flere baller han kaster, jo mer han treffer seg selv.
 11. 11
  Tilpasse seg. Gjør hva som fungerer akkurat nå. Noen av taktikk kan fungere eller ikke klarer å jobbe på et gitt tidspunkt for en gitt person. Den grunnleggende retningslinje er "Experiment, og stå fritt til å endre på et øyeblikks varsel hvis noe ikke fungerer." For eksempel kan ignorere ikke fungere hvis mobberen er vedvarende og kaller deg feig. Du kan komme tilbake med reflekterende. Eller alternativ forkaster og bli enige. Det er ingen regler. Bare eksperimentere og gå med hva som fungerer best i en gitt situasjon.
 12. 12
  Hvis alt annet mislykkes, være borte eller være sterk. Hvis verbal mobbing blir til fysisk mobbing, så det er kamp eller flukt. Vet hva du skal gjøre, er som trinnene ovenfor. Vær oppmerksom og husk å stå opp for deg selv og for andre! Sørg også for å ikke slå tilbake når mobberen begynner å gå grovt på deg.

Tips

 • Det finnes også andre varianter. Angripe deres trang. "Du trenger mye oppmerksomhet. Noen mennesker er bare trengende, tror jeg." Eller, "Lurer hvor alle dine behov for oppmerksomhet kommer fra. Ikke får nok kjærlighet hjemme, sannsynligvis." Hvis hun sier noe annet, så si: "Se hva jeg mener? Ingenting er nok for en trengende person."
 • Hvis du har en iPod eller hodetelefoner, legg dem i når du vet mobberen kommer, hvis du ikke kan høre hva de sier de ikke kan skade deg.

Advarsler

 • Noen ganger opptrer som et spøkelse eller CEO virker ikke. Mobberen kan få fysisk aggressive. I dette tilfellet endres spillet fullstendig. Denne artikkelen forklarer ikke hva de skal gjøre i en fysisk konfrontasjon.
 • Noen prøver å mobbe mobberen og tenker at det er en god måte å bli kvitt dem, men det er faktisk det verste idé fordi det gjør deg sint mobberen enda mer!
 • også hvis du gjør alle disse tingene og mobberen holder plage deg ikke vær redd for å fortelle en ansvarlig voksen som du stoler på, hvis noen kaller deg en tattle-tale ikke svare bare smile og gå bort fordi du vet at du gjør det rette og det er det som teller.