Wkano

Hvordan måle din BH-størrelse

Tro det eller ei, minst 80% av kvinner bærer en feil størrelse BH! De fleste bruke BH for stor i ryggen og for liten i kopper. Og selv om den gjennomsnittlige BH-størrelse blir ofte sitert som å være 36C, dette er bare den mest populære størrelsen at kvinner kjøper. De fleste som bruker en "gjennomsnittlig" 36C BH bør faktisk være iført et sted rundt en 32DD eller 30E.

Så hvordan fungerer BH-størrelse gjør? De fleste vet at BH-størrelse består av to deler - et tall og en bokstav. Tallet er kjent som "band size" eller "back størrelse", og brevet er "cup størrelse." Men hva mange ikke vet er at cup størrelser står i forhold til bandet størrelse, så en D cup, for eksempel, er ikke det samme størrelse i hver BH. En 32D er samme størrelse som en 34C eller 36B, men på en mindre ramme. En 28F er faktisk fem cup størrelser mindre enn en 38F, så det er ikke så stor som det høres ut! Hvis du er ganske slank, så du kan godt trenge en stor kopp størrelse selv om bysten din ikke ser noe større enn gjennomsnittet.

Større kvinner kan fortsatt trenger et lite band størrelse fordi dette er relatert til størrelsen på brystkasse din eneste - du kan fortsatt være svingete overalt ellers! Og miste eller få noen få pounds er sannsynlig å ha en effekt på din BH-størrelse, men det er ikke ofte vurderes selv når andre klær er endret. Og så er det de gangene du går så lenge på seg en viss størrelse som du ikke engang skjønner det ikke passer godt lenger, og du slutter å legge merke ubehag og behandle den som "normal"! Hvis du leter etter en bedre passform, her er hvordan du kan finne din sanne BH-størrelse.

Trinn

Hvordan måle din BH-størrelse. Mål bandet ditt størrelse.
Hvordan måle din BH-størrelse. Mål bandet ditt størrelse.
 1. 1
  Mål bandet ditt størrelse.
  • Kjør et målebånd hele veien rundt kroppen rett under brystene dine og ta en måling i inches. Kontroller at målebåndet er vannrett og ganske koselig. Armene skal være ned.
  • Dersom denne målingen er et oddetall, så bør du prøve ut bh i både størrelse under målingen og størrelsen over. For eksempel, hvis du målte 31 inches (78.7cm), kunne bandet ditt størrelse være 30 eller 32.
  • Hvis målingen er allerede et partall, er dette nesten alltid bandet ditt størrelse, men du kan trenge en mindre eller større størrelse avhengig av din kroppstype.
  • Noen BH montering guider og kalkulatorer vil fortelle deg å legge til fire eller fem inches (10 til 12,5 cm) til din underbust måling, men dette er utdatert råd. "Legg fire"-metoden ble popularisert av Warners i 1930 da bra design var i sin spede begynnelse, og det rett og slett ikke fungerer med moderne BH.
 2. 2
  Bestem din cup størrelse.
  • Siden alles brystene er forskjellige i form av form (selv mellom dine egne bryster), er den mest nøyaktige måten å bestemme din cup størrelse ved å bruke din nåværende BH størrelse som utgangspunkt. Koppene er dimensjonert i forhold til bandet, så hvis du skulle prøve en mindre bandet størrelse, men beholde samme cup størrelse, ville koppene være for liten.
  • For alle band størrelsen du har falt, må du øke koppene med en størrelse. For eksempel, hvis du er for tiden iført en 34D BH, og du måler 28 inches, bør du sannsynligvis ha en 28F.
  • Flertallet av ledende merkene bruk UK kopp dimensjonering: AA, A, B, C, D, DD, E, F, FF, G, GG-, H HH, J, JJ, K, KK, L, LL. Hvis du handler i USA du kan se cup størrelser som DDD eller DDDD. Dette er ekvivalent med E og F. Hvis du er i tvil, særlig med større cup størrelser, kan du referere til et internasjonalt BH dimensjonering diagram.
 3. 3
  Prøv på en BH med bandet og cup størrelse du har kommet til i disse trinnene. Du bør ikke betrakte dette som din definitive størrelse før du har prøvd på et par BH, og selv da vil du ofte finne du trenger en annen størrelse i forskjellige merker og stiler av BH.
  • Etter å ha tatt bra av sin henger skulderstroppene må forlenges. Sett armene gjennom dem og lene seg litt fremover, slik at din byste faller i koppene.
  • Fest bra på de største sett med kroker og øyne. Ikke bekymre deg om det er vanskelig å feste, hvis du prøver en mindre tilbake størrelsen du vil merke at du trenger å strekke det rundt deg til å gjøre de kroker og øyne møtes.
  • Fortsatt lent forover, ta tak i underwires og gi dem et slingringsmonn fra side til side for å sikre at du er avgjort komfortabelt i koppene.
  • For hver side i sin tur, ta hånden din inn i siden av koppen og løft hvert bryst mot sentrum.
  • Du vil sannsynligvis nødt til å justere lengden på skulderstroppene. Slip dem av skuldrene og juster glidebryterne slik at stroppene er kort nok til å holde på plass, men ikke kutte i.
 4. 4
  Sjekk bandet størrelse. Riktig bandet størrelse er den minste du kan godt bære. (Dette kan være mindre enn dine underbust måling-BH band er ganske tøyelig, spesielt på 42 +.) Det må være fast nok til at BH er fortsatt ganske støttende uten å tynge ned tungt på skulderstroppene.
  • Du bør være i stand til å kjøre fingrene rundt innsiden av bandet, men ikke mye mer. En god tommelfingerregel er at du skal kunne passe ikke mer enn en knyttneve under baksiden av BH hvor ryggraden er på.
  • Det bør passe på den største justering, men vil trolig være for stram hvis du prøver å feste den på den minste størrelsen. BH er designet for å passe som dette, slik at du kan stramme bandet som strikken begynner å bli oppbrukt.
  • Hvis bandet er romslig nok for deg å være ubehagelig å feste den på de trangeste justering, prøv en mindre band, for eksempel hvis en 32D er for løs, prøv en 30DD. Husk at cup størrelse må endres når du flytter til et annet band størrelse - for alle band du går ned, må du gå opp en cup-størrelse for at koppene å forbli den samme kapasitet og vice versa.
  • Hvis du finner bandet smertelig stramt du bør prøve å gå opp en cup størrelse fordi for lite av kopper kan lage et band som er for stor eller riktig størrelse virke syk utrustning. Hvis du går opp en størrelse, kanskje flere ikke fungerer, så prøv å gå et band opp og en kopp ned, f.eks 28G til 30FF. Men prøv den første metoden før sistnevnte.
 5. 5
  Sjekk cup størrelse. Riktig cup størrelse bør fylles helt ut uten rynker av stoffet eller plass i kopper, men noe søl eller "dobbel boob" betyr cup størrelsen er for liten, selv i low cut eller pushup BH.
  • Sjekk rundt koppene for noen svulmende, ikke bare på forsiden, men også på sidene under armene.
  • Kontroller at underwire omslutter hele brystet og ligger flatt mot din brystkassen.
  • Sjekk på sidene under armene for å sikre at underwires sitter på ribbeina, ikke på myke brystvev. Hvis de kutte i sidene av brystene dine så du trenger en større cup størrelse. Vær også oppmerksom på at hvis du har vært iført en bh med for storband og altfor små kopper, kan du ha endt opp med migrert vev, noe som vil synes å være armhulen ruller eller rygg ruller. Dette kan bli løst etter å få en tettsittende BH.
  • Hvis underwires presser smertelig mot brystbenet ditt midt foran du kan trenge en mindre cup størrelse, eller du kan prøve en dukkert stil med en lavere midt foran (dette er mer sannsynlig å være et problem med koppene enn bandet.) Eller du kan bare være menneske, og det er utformingen av brystkasse din. I så fall vente på BH for å bli "ødelagt i" og se hvordan det passer da, eller gå med lavere midt foran.
  • Hvis du tror koppene kan være for liten, men du er ikke sikker, prøver på en større cup størrelse samt å dobbeltsjekke. Det vil vanligvis være tydelig hvis mindre størrelse passer bedre.
 6. 6
  Se hvordan det ser ut med toppen din på. Du har funnet en ny BH som passer godt, kanskje i en annen størrelse eller stil til de du er vant til. Nå er det tid for å se hva det gjør for din figur! Hvis du prøver en t-shirt BH er det også viktig å sørge for at det gir deg en jevn linje under montert klær.
  • Hvis du ser side på den, bør du være i stand til å se at din byste er omtrent halvveis mellom albuen og skulderen din.
  • I et godt tilpasset BH, vil bustline bli støttet på riktig nivå. Mange mennesker opplever at deres klær passer mye bedre, og de oppdager en midje som aldri kunne sett før! Hvis bustline hadde tidligere vært ganske lav på grunn av en dårlig støtte bh, kan du selv finne ut at du trenger å bruke en mindre kjole størrelse.
  • En montert vil dukke opp noen buler fra kopper som er for små, og likeledes en støpt BH som ikke er fylt ut vil vise linjer ved bysten der kanten av kopper er synlige. Det er også nyttig å sørge for at fargen på BH-en ikke vises gjennom en tynn eller lys farget topp - hvis du trenger å gjøre din BH usynlig, gå for sømløse kopper som passer din egen hudfarge snarere enn fargen på toppen din.
  • Det er en felles bekymring for at iført en mindre bandet størrelse vil gjøre en stor bule rundt ryggen din. Imidlertid er disse buler faktisk forårsaket av baksiden av BH riding opp når det er for stort. Du bør finne at når bandet sitter lavere på baksiden, passer den godt og forblir horisontal, heller enn å skyve oppover skaper en bule.

Tips

 • Hvis du vil at BH skal vare og holde sin form, aldri bruke samme BH to dager på rad, selv om det har blitt vasket. Du bør ha minst tre BH som du kan vaske og slitasje i rotasjon, slik at strikken til fullt igjen før det blir satt under stress igjen.
 • En godt utstyrt BH bør gi 90 prosent av støtten fra bandet, og stroppene de resterende 10 prosent.
 • D + kopper vil dra nytte av BH med sømmer. De forsterkede sideplater gir en smalere look, og dermed slanking overkroppen.
 • Cup størrelser over D tendens til å variere betydelig mellom produsenter, så sjekk med forhandler eller se etter anmeldelser fra kunder før du kjøper online.
 • Hvis du har ujevne cup størrelser, gå med større side. Du kan støtte mindre bryst ved å gjøre denne skulderstropp litt kortere. Hvis du har en betydelig størrelse forskjell, det er alltid muligheten til å bruke en silikon bh insert eller avtakbar polstring i mindre siden.
 • Kjøp bras online!

Advarsler

 • Ikke bli fristet til å kjøpe feil størrelse eller en dårligere kvalitet bra fordi det er billigere. Med bras generelt du får det du betaler for. Det er bedre å ha en BH som passer veldig bra, enn tre som er ubehagelig!
 • Dette er bare for å gi deg en viss idé om hva størrelse å prøve på første - passformen er viktigere enn antallet på målebånd. Fordi kvinner er alle forskjellige former, to kvinner med de samme målingene vil ofte ha behov for en helt annen BH-størrelse.
 • Mange BH selskaper liker å late som sub-28 størrelsene ikke eksisterer. Men mange kvinner virkelig bruke BH band med størrelsene 20, 22, 24, og 26.. Noen enda mindre. Husk, vil materialet strekke. Dessverre, fordi BH selskapene liker å late som mindre band ikke eksisterer fordi det er mer lønnsomt for dem, er det nesten umulig å finne disse størrelsene. Dine beste spillene er å få en BH endret, noe som kanskje ikke fungerer på grunn av ledninger og hvordan de kan deretter grave til kroppen din. Hvis du har en BH skreddersydd, få en BH som er opp ett band størrelse og ned to cup størrelser. Som band og kopper er proporsjonale med hverandre, vil en kopp på et større bånd har større ledninger. Dette er grunnen til at du vil ønske de mindre kopper, for de mindre ledningene. Eller, hvis du er i 24/26 bandet varierer, sjekk ut Ewa Michalak hjemmeside. Du kan skyte henne en e-post og be om en tilpasset størrelse gjøres. Selv om du ikke vil være i stand til å returnere eventuelle tilpassede bras du kjøper det. Dette vil gi deg bedre støtte enn noen av de "make-gjøre" BH. Ta for eksempel bukser. Du vil ikke ha bukser å være så store at de vil falle av uten belte, (med mindre du er i den stilen), men med BH, kan mangel på støtte og vil til slutt føre til ryggproblemer.
 • Ikke forvent å trenger samme størrelse i hver stil av BH, eller å kunne kjøpe noe bra i "true size" uten å prøve den på. Ulike stiler passer forskjellige bryst former, så to kvinner som bærer samme størrelse i en BH kan trenge forskjellige størrelser i en annen BH.
 • Ignorer alle som prøver å fortelle din definitive størrelse fra dine målinger alene - spesielt hvis de forteller deg å legge til flere inches til din underbust måling. Akkurat som kjole størrelser, har bra dimensjonering endret seg over årene, og den gamle metoden fungerer ikke for moderne BH.

Ting du trenger

 • Målebånd
 • Bras å prøve på