Wkano

Hvordan man skal håndtere en alkoholisert forelder

Alkoholisme er en avhengighet og synlig symptom på en del uløste fysiologisk eller psykologisk problem som gjør en persons kropp avhengig av alkohol. Personen kan bli besatt av alkohol og ute av stand til å kontrollere hvor mye de spiser, selv om de vet at deres drikking forårsaker alvorlige helse, forhold og økonomiske problemer.

Alkoholisme er et problem som sprer seg vidt og bredt, og er en som påvirker mennesker i alle samfunnslag. Mange familier er berørt hver dag ved alkoholmisbruk. Problemet går ofte utover bare å bli full - emosjonelle overgrep, økonomiske problemer, og til og med fysisk mishandling kan bidra til, samt være et resultat av alkoholisme. Dealing med en alkoholisert forelder er aldri lett, men det finnes måter å takle.

Denne artikkelen forutsetter at du allerede har fastslått at dine foreldre er alkoholiker. Det gjør ingen antagelser om den andre forelderens rolle, som kan eller kan ikke være nyttig eller relevant.

Trinn

Hvordan man skal håndtere en alkoholisert forelder. Forstå årsakene til alkoholisme.
Hvordan man skal håndtere en alkoholisert forelder. Forstå årsakene til alkoholisme.
 1. 1
  Forstå årsakene til alkoholisme. Den vanligste årsaken er. Det skjer ikke veldig ofte at en person blir alkoholiker uten å bli deprimert, dessuten gjør drikking ingenting, men gjør en enda mer deprimert. Den eneste forskjellen mellom å bli deprimert når nøktern og være deprimert når beruset er at folk glemmer seg selv og kan miste kontrollen over sine handlinger når beruset. Det er viktig å vite at til tross for at noen handlinger er skylden på tap av kontroll, er det overordnede ansvaret for deres kontroll opp til den personen som drikker. De er de som gjør valget mellom å drikke, og så personen som drikker liksom letter en byrde ved å skyve dette ansvaret bort på noen, eller noe annet. Det er vanskeligere å håndtere problemene dine når edru, når du er full kan du nekte ansvar for alt.
 2. 2
  Prøv å snakke med foreldrene dine når hun eller han er edru. Finne et tidspunkt når dere begge er rolige og dine foreldre har ikke drukket. Sitt dine foreldre ned og diskutere hvordan hans eller hennes alkoholisme gjør at du føler. Forklare problemene som har oppstått på grunn av drikking. Du vil sannsynligvis ikke være i stand til å overbevise foreldrene dine til å slutte å drikke helt, men du kan i det minste oppmuntre til mer ansvarlig drikking og prøver å sprøyte inn litt realisme inn i deres forståelse av konsekvensene.
  • Gjør det klart hva slags atferd som du vil og ikke vil tolerere. Dette handler ikke om å fortelle en forelder hva du gjør-om å sikre din egen sikkerhet og trivsel. Si at hvis de holder seg fulle, vil du iverksette tiltak (for eksempel å få inn hjelp, slik at å bo med noen andre, osv.).
  • Oppmuntre foreldre til å snakke om mulige årsaker til depresjon som brensel det. Viser medfølelse er ikke det samme som å tolerere eller muliggjør dine foreldre. Du kan oppmuntre søker behandling for depresjon, men ikke mist motet eller overrasket hvis foreldrene nekter å underholde denne ideen-det er ganske konfrontere som det krever å ta ansvar.
  • Be dine foreldre til å ta en gradvis tilnærming til å redusere sin avhengighet av alkohol. Det vil ikke fungere ber dem om å slutte å drikke alt på en gang, men du kan fortelle dem til minst redusere mengden av drikkevann dag etter dag eller uke etter uke.
 3. 3
  Unngå å krangle med en beruset forelder. En opphetet krangel med en beruset forelder er en du vil sjelden vinne, og det vil gjøre den som drikker musling opp i eventuelle fremtidige forhandlinger. Det er en risiko for at du får fysisk vondt, også. I tillegg kan foreldrene dine ikke engang huske argumentet neste dag, selv om hun eller han kan huske at de var sint på deg.
  • Unngå å høres som om du anklager eller griner. Husk at som forelder, vil de føle seg respektert hvis du prøver å fortelle dem hva de skal gjøre. I stedet setning det som en forespørsel som kommer fra deres kjærlige og bekymret barn.
 4. 4
  Være konsekvent. Hvis du forteller din alkoholisert forelder at du vil gjøre visse ting som en følge av drikkingen, hold deg til den. Inkonsekvens vil bare gjøre dine foreldre skjønner at du ikke mener det du sier og lar dem fortsette å trekke de emosjonelle triggere som holder deg fast i slik at deres atferd.
  • Ikke lette dine foreldres alkoholisme ved å kjøpe eller skaffe alkohol for ham eller henne. Like, ikke gi penger til foreldrene for å få alkohol med. Hvis du allerede har fått inn et mønster som dette, skjønner at mens det vil være vanskelig å slutte å gjøre det, er det viktig å være konsekvent med ditt ønske om å se dem edru igjen.
 5. 5
  Innse at dine foreldres alkoholisme er ikke din feil. Mange alkoholiserte foreldre klandre sine barn for alkoholisme deres. Selv uten å ha finger pekte på deg, kan det føles som feilen er ditt. Det er det ikke. Din forelder er en som velger å drikke, ikke du. En del av lokke av alkohol er at den ikke tillater en person å bli litt mer "Teflon-belagt", med andre ord, heller enn å ta ansvar for sine liv og handlinger, smører alkohol evnen til nivå skylden på andre.
  • Du kan føle bitterhet, særlig hvis du har hatt til å overta husarbeid og ansvar for ting som å betale regninger.
 6. 6
  La dine følelser ut. Få en journal og skrive ned alt du føler. Eller, hvis du er redd for dine foreldre vil finne det, få en elektronisk journal og gjøre det privat. Tømme historie vil bidra til å minimere sjansene for å bli tatt. Holde en journal kan hjelpe deg å sette dine følelser i ord. Finne måter å uttrykke dine følelser vil hjelpe deg prosessen og håndtere dem, mens tapping dem opp inne vil rett og slett skape et trykk-kokeren typen situasjon-og når du føner, kan det være spektakulært. Det er ikke ønskelig. I stedet prøver å håndtere ting i mindre, daglige biter.
  • Leter etter følelsene dine og deg selv skal være den største prioritet. Bekymringsfull hele tiden om foreldrenes alkoholisme er slutt drenering og kan la deg følelsen opprørt, forvirret og flau. Utforske følelsene dine er en viktig del av å anerkjenne dem.
 7. 7
  Ikke avhengig av foreldrene dine eller stole på hva hun eller han sier at hun eller han vil gjøre med mindre foreldrene dine har bevist at du kan stole på ham eller henne. For eksempel, hvis du skal ut et sted, sørg for at du har en backup plan i tilfelle foreldrene drikker seg full og kan ikke (eller glemmer å) plukke deg opp. Alltid har backup planer, opsjoner og andre mennesker til å hjelpe deg ut av vanskelige situasjoner hvis nødvendig. Å være ressurssterk vil stå deg til god nytte både nå og i fremtiden.
 8. 8
  Gjør ting som vil ta tankene bort fra situasjonen hjemme. Gå ut med vennene dine ofte og ha det gøy. Bli med i et idrettslag, lesing og tegning er også gode aktiviteter som vil hjelpe deg å unnslippe når du trenger en pause. Det er ikke mye du kan gjøre for å styre din egen situasjon hjemme, så bor når du kan med pålitelige venner som bryr seg om deg vil hjelpe deg å føle deg mer stabil og i kontroll over ditt eget liv.
 9. 9
  Ikke begynne å drikke selv. Barn av alkoholikere er tre til fire ganger mer sannsynlig å bli alkoholikere selv. Husk alt om foreldrene dine når beruset at du ikke liker og ha det i bakhodet hvis du er fristet.
 10. 10
  Kom deg ut hvis dine foreldre blir fornærmende. Aldri tolerere overgrep eller vold. Du må før ting eskalere eller fortsette slik de er hvis misbruket har foregått en stund.
  • Har nødnumre klar til rask ringe på telefonen.
  • Vet hvem du skal kontakte og hvor du skal gå hvis du trenger en trygg havn. Kontroller at du har nok penger til å få deg i sikkerhet, godt skjult.
  • Ikke nøl-ingen fortjener å bli skadet, uansett hva forholdet. Du blir ikke illojal når du forsøker å beskytte deg selv.
 11. 11
  Ikke vær redd for å fortelle noen. En beste venn, rådgiver på skolen eller klarert lærer er alle gode valg. De vil ikke dømme deg, og de vil prøve å hjelpe. Og vet at det er noen som vet hva du går igjennom kan være veldig beroligende hvis ting blir tøffe.
  • Det er en veldig god idé å fortelle en venn om hjemmesiden din situasjon, som ikke bare vil du føle deg bedre for det, vil du også ha noen "på din side". Tilnærming venn (eller venners foreldre) og fortelle dem om alvorlighetsgraden av dine foreldres drikking, ta opp temaet når tiden er riktig. Spør om du kan stole på dem hvis du trenger et sted å tilbringe en natt eller to, bør foreldrene få ut av hånden.

Tips

 • Alltid ha en backup tur til å ta deg hjem eller til en viktig begivenhet, bare i tilfelle foreldrene drikker seg full før det er tid for å plukke deg opp.
 • Ikke få håp om ting din alkoholisert forelder forteller deg med mindre de har vist at de kommer gjennom i det siste.
 • Lag din egen støtte gruppe av venner og annen familie. Du trenger noen der for deg.
 • Betrakt forlater så snart som mulig. Det er ikke sunt å være avhengig av noen som ikke kan følelsesmessig være der for deg. Ikke gjør unnskyldninger for dem, kjøpe dem alkohol, eller synes synd. Gjør disse tingene forverrer bare problemet. Selv om du ikke kan hjelpe din alkoholisert forelder, kan du hjelpe deg selv.
 • Hvis du er paranoid om en forelder å finne din journal, sørg for ikke å skrive noe du kan bli straffet for. På den måten dine foreldre vil bare finne dine følelser, og det kan også føre ham eller henne til å revurdere sin vane.
  • Eksempler:
  • Ok - jeg hater det når mamma drikker, jeg føler det som om hun ikke er min mor. Jeg føler at hun er bare noen som tilfeldig kom hjem fra baren og besluttet å parade rundt ser ut som min mor.
  • Ikke greit-Min mor er dum og jeg hater henne! Jeg ønsker å drepe henne fordi hun drikker så mye!
 • Når jeg prøver å snakke med en forelder, prøver alltid å fange dem i godt humør når de er edru. Prøv å ikke høres for anklager, men la dem vite at du er seriøs.
 • Al-Anon er en støttegruppe for familier som har en alkoholiker. Se om det er en i ditt område. De kan gi deg styrke og støtte når du trenger det mest.
 • Finn en støttegruppe eller bare en venn i samme situasjon, online eller på annen måte. De kan hjelpe deg å takle problemet, og du vil ha folk til å snakke med som vet hva du går gjennom.
 • Vurdere iscenesettelse en intervensjon, sørg for at det er en trygg medisinsk detox anlegg som dine foreldre kan gå til etterpå.
 • Hvis dine foreldre prøver å starte en krangel, prøv å.
 • Det er veldig viktig å vite forskjellen mellom alkoholisme og alkoholmisbruk. Også huske på at en person som drikker en øl en dag ikke kan betraktes som en alkoholiker.

Advarsler

 • Ikke la foreldrene dine til å kjøre deg hvor som helst mens de er beruset.
 • Hvis dine foreldre (s) blir fornærmende, eller hvis du tror du er i fare, komme seg ut, og søke hjelp.
 • Du kan ikke endre måten foreldrene dine er. Bare de kan bestemme at de ønsker å endre, kan du bare prøve å overtale dem til å ønske det.
 • Hvis du prøver å snakke med foreldrene dine om problemet, kan han / hun få defensive og sint.
 • Hvis en av foreldrene tar deg vekk fra den andre forelderen uten å informere noen eller gå gjennom riktige prosedyrer (bortfører deg), kan du ringe Europa barnebortføring Hot-line på 1-800-100-480.
  • Avhengig av lovgivningen i staten og landet der foreldrenes bortføring skjer, kan dette eller ikke kan utgjøre en straffbar handling. For eksempel er fjerning av et barn fra Storbritannia for en periode på 28 dager eller mer uten tillatelse fra den andre forelderen (eller person med foreldreansvar), en straffbar handling. I mange stater i Europa, hvis det ikke er noen formell varetekt orden, og foreldrene ikke bor sammen, er fjerning av et barn ved en av foreldrene ikke et lovbrudd.