Wkano

Hvordan man skal håndtere en trengende venn

Enten du er BFF eller bare kolleger eller klassekamerater, har en venn som ser ut til å lene seg på deg litt for mye og for ofte kan være frustrerende og irriterende. Ikke bare er denne slags forhold usunt for deg, det gjør ikke din venn noen tjenester heller. Hvordan kan du stoppe din venn fra å gjøre deg hans / hennes eneste?

Trinn

Hvordan man skal håndtere en trengende venn. Finn ut om kompisen din er virkelig for avhengig av deg.
Hvordan man skal håndtere en trengende venn. Finn ut om kompisen din er virkelig for avhengig av deg.
 1. 1
  Finn ut om kompisen din er virkelig for avhengig av deg. Noen indikatorer for avhengighet kan omfatte:
  • Under sosiale situasjoner, liker han / hun å være helt fast til din side. Går du til en fest sammen, men finner ut at vennen din ikke vil blande med andre og er i hver eneste samtale med deg hele natten? Eller gjør han / hun alltid anta at når du går ut, han / hun er alltid en del av gruppen (selv om du bare ønsker å gå ut med folk fra arbeid, for eksempel)?
  • Din venns beslutningstaking har alltid å involvere dine innspill. Hvis du blir innkalt for å avgjøre om (for eksempel), den blå genser eller brun t-skjorte er riktig hver kveld, så din venn kan være å ha problemer med å ta beslutninger på hans / hennes egen, og har kommet til å stole for mye på deg stepping inn i bruddet.
  • Din venn velger å tilbringe tid med deg versus forfølge et romantisk forhold. Har din venn slått ned datoer eller andre arrangementer for å henge med deg? Eller gjør din venn hele tiden trenger din godkjenning og / eller råd om romantiske forbindelser?
  • Det virker som din venn krever en enorm mengde av din tid på en daglig basis. Fra lange telefonsamtaler til daglige besøk etter jobb, føler du deg som om din venn er alltid "der" og du knapt har tid til å sosialisere med andre venner og kanskje til og med familiemedlemmer.
 2. 2
  Endre dynamikken i forholdet ved å blande opp interaksjoner. Kanskje de samme gamle bedervet planer er å snu forholdet til en co-avhengige situasjon.
  • Lag dine egne planer og oppmuntre vennen din til å lage planer med andre mennesker. Hvis du sluttet på hip, kan det være på tide å armen ut og gjøre aktiviteter med andre. Lage planer med en venn du hadde vært meningen å spise lunsj med i flere måneder, og deretter foreslå din venn få kontakt med gamle venner eller noen ny på jobben, for eksempel.
  • Bland opp planen. Hvis du henger ut hver fredag ​​kveld, foreslår i stedet å ha lunsj på søndag. Hvis du blir presset tilbake om ikke å delta på din vanlige fredag ​​kveld gig, be ham / henne om det er en venn der ute han / hun hadde vært meningen å gjøre noe med, men har ikke hatt tid. Foreslå at din venn invitere den andre vennen ut på fredag ​​kveld.
 3. 3
  Endre språket. Hvis du finner ut at du fungerer altfor ofte som et "vi" lage en verbal separasjon ved å snakke om hva du kan gjøre denne helgen, og spørre hva han / hun har planlagt. Fortsett å gjøre dette i stedet for å snakke om hva "vi vil" være å gjøre, skaper en avstand og bekreftelse for din venn som du ikke ser ham / henne som en del av alle sosiale planer.
 4. 4
  Bli opptatt på jobb eller i ditt personlige liv. Uten å høres frekk, la vennen din vite at du har en travel uke på jobb eller rekke avtaler i de kommende ukene. Din venn vil måtte finne noe annet å gjøre eller noen andre å henge med hvis du er bundet opp.
  • Gjør ekte avtaler og få elementer sjekket av listen. Lyver ikke - faktisk får de pesky avtaler gjort. Ikke bare vil du hjelpe vennen finne litt mer uavhengighet, vil du få noen griner avtaler av listen.
  • Ikke helt smette unna din venn, men absolutt ikke gjør deg selv tilgjengelig. Ta dine venners samtaler, men kutte ned på telefonen tid. Vær høflig og vennlig-aldri være uhøflig eller brysk-for å få poenget. Men gjør det klart at du trenger å få ting gjort, og noen ganger, bare ikke svare på anropet, men la det gå gjennom til mobilsvar.
  • Vurdere å ta bare noen få dager til en uke fri fra forholdet. Ikke gå cold turkey, og plutselig har ikke tid til vennen din for en hel måned eller lenger. Planlegg en ferie med familien din, det er den ultimate god unnskyldning!
 5. 5
  Gjør konkrete planer med din venn på en sporadisk basis. Hvis vennen din blir brukt til en roterende tidsplan, noe som betyr at du er sammen nesten hver dag uten å gjøre faktiske planer, snakke med vennen din om du planlegger en kveld sammen.
  • La din venn vet at tidsplanen har trappet opp, men at du ville elske å ha lunsj eller middag med ham eller henne på lørdag kveld, for eksempel. Være klart at den datoen du har valgt er den eneste gangen du kan møte og sørge for at han / hun kan møte deg på den tiden og dagen.
  • Alltid gjøre hver date med din venn. Ikke sutrer ut og avbryte, planlegge og deretter glemme, for eksempel. Med mindre du foretrekker å (som faktisk kan være din plan), hold deg til dine planer og ikke rykk din venn rundt.
  • Finn nye aktiviteter å prøve med din venn. Hvis forholdet sentrert på clubbing eller se filmer, blande opp den typiske møter og i stedet gå på skøyter eller gå en tur. Hvis du beveger deg bort fra ditt vennskap comfort zone, kanskje ditt vennskap kan finne nyvunne uavhengighet også.
 6. 6
  Lær å si nei. Ingen er et kraftig ord, men noen ganger er det vanskelig å si, spesielt når det kommer til et vennskap. Men det er en venn som ikke er i stand til å forstå hvorfor du ikke er villig til å gjøre noe eller å tilbringe hvert minutt av fritiden med dem ikke en ekte venn. En følelsesmessig drenering vennskap er ikke en givende opplevelse. Derfor sier nei til å gi deg selv mer plass og å gjøre de tingene du trenger å gjøre uten din venn henger rundt er en viktig del av avvenning din venn off trenger du så mye.
  • Ikke hopp når vennen din sier "krise" (når du vet det ikke). For noen mennesker, er dette en enkel måte å forhindre andre fra å trekke unna. Du trenger å kommunisere med din venn at hans eller hennes manglende evne til å lage planer, være mer organisert eller finne ut av ting på forhånd er ikke en grunn til å slå sine problemer i en nødsituasjon som krever at du kan svare ved å slippe alt. Ikke reagerer noen ganger er den største vennlighet.
  • Hvis du har en hard tid å si nei til trengende mennesker, eller tiltrekke seg dem for ofte når sjekke om du har codependency problemer, der du trenger å være nødvendig, ellers tror du er ikke god nok eller verdig nok til å ha venner.
 7. 7
  Avgjøre om dette er et vennskap verdt å redde. Bruker du for mye tid på å prøve å hjelpe din venn gjennom livet eller kommet bort fra hvert møte følelsen utmattet og / eller deprimert? Hvis dette forholdet har blitt giftig kan det være på tide å kutte båndene. Vurder dine svar på følgende:
  • Føler du dratt ned og ved denne vennen? Hvis det er konstant undergang og tungsinn emitting fra denne personen, kan det være på tide å foreslå profesjonell hjelp. Din venn kan være ubevisst bruker deg som hans eller hennes terapeut når stedet han eller hun bør være søker sant, profesjonell hjelp.
  • Er dette et ensidig forhold? Etter en samtale med denne vennen føler du deg som om du er bare der for å lytte - han eller hun får ut det som er på hans eller hennes sinn og deretter henger opp telefonen eller forlater samtalen? Hvis forholdet synes å være bare om din venns spørsmål og problemer, har det blitt helt ensidig og mest sannsynlig er ikke et ekte vennskap.
  • Synes din venn til å aldri bli lykkelig eller fornøyd? Ikke søker din venn din rådgiver eller råd, men aldri synes å være oppnå fred eller konfliktløsning? Eller vises det at din venn trives på stress og klager over saker han / hun aldri gjør et trekk for å løse?
  • Har din venn tid for deg når du går gjennom harde tider eller trenger en skulder å lene seg på?

Tips

 • Forstå at din venns avhengighet har ingenting å gjøre med deg, og at dette er noe din venn må trene på hans eller hennes eget.
 • Vurdere å innføre vennen din til andre personer som kan ha noe til felles med kompisen din. Dette kan ta noe av vekten av deg og la vennen din til å utvide sine horisonter.
 • Demonstrer uavhengige egenskaper og / eller handlinger når rundt din venn - forhåpentligvis han eller hun vil ta på og plukke opp på hva du gjør.

Advarsler

 • Hvis du elsker din venn, unngå å være altfor sløv eller brysk med hensyn til dine følelser. Din venn kan ikke innse at han eller hun blir altfor klengete så trå mykt når du prøver å løsne sitt grep.