Wkano

Hvordan man skal håndtere en bråkete nabo

Bråkete naboer kan virkelig være en forstyrrelse, forstyrre din søvn og regelmessige aktiviteter. De kan ikke engang vet at de plager deg. Her er hvordan man skal håndtere situasjonen.

Trinn

Hvordan man skal håndtere en bråkete nabo. Snakk med naboen din.
Hvordan man skal håndtere en bråkete nabo. Snakk med naboen din.
 1. 1
  Vurdere situasjonen. Før du gjør noe, ta noen minutter til å samle tankene. Skriv ned dine notater hvis mulig.
  • Hva er støy og hvor ille er det?
  • Er støy et engangstilfelle eller sporadisk problem, eller er det hyppig?
  • Hvordan er støyen påvirker deg?
  • Hvordan ønsker du problemet løst? Hvilke konkrete tiltak vil du tatt?
 2. 2
  Snakk med naboen din. Din nabo er kanskje ikke klar over problemet, eller hvor mye det plager deg.
  • Vær høflig og høflig. Forklar situasjonen saklig. En måte å nærme seg problemet er forsiktig å spørre hvorfor de blir så høyt.
  • Nevne spesifikt hva utfallet eller resultatet du ønsker.
  • Foreslå en alternativ eller kompromiss. Kan de bruke hodetelefoner? Kan de holde det ned etter eller før visse tider av døgnet?
  • Hold din sikkerhet i tankene. Hvis du er i det hele tatt bekymret for sikkerheten din, eller du ikke kjenner naboene dine, ta en venn eller nabo sammen. Gå bort hvis du føler deg i det hele tatt truet.
 3. 3
  Ta notater. Registrere utfallet av samtalen med så mange fakta og detaljer som du kan huske, og gjøre det umiddelbart. Forsiktig notater av dine handlinger kan hjelpe din sak hvis problemet blir en pågående en eller du trenger å gjøre en formell klage senere. Du vil være i stand til å vise at du prøvde å løse problemet selv.
 4. 4
  Skriv et brev. Hvis problemet vedvarer, kan du forsøke å skrive din nabo et brev. Mens det kan virke formell, kan det også være en klar og effektiv måte å kommunisere klagen din.
  • Ta deg tid til å komponere brevet. Som med den første kontakten, være høflig og saklig. Oppgi det resultatet du ønsker.
  • Behold en kopi av brevet som en del av skriftlig oversikt over de handlingene du har gjort for å løse problemet.
 5. 5
  Hold en dagbok. Gjør notater av hver gang du er berørt av dine naboer støy. Registrere type og volum av støy, da det skjedde, hvor lenge det varte, og hvordan det påvirket deg. Det vil hjelpe deg å være konkret når du arbeider med naboen og vil tjene som bevis hvis du trenger å gjøre en formell klage.
 6. 6
  Prøv en mekler. En megler muliggjør en samtale mellom to personer eller grupper, og kan hjelpe deg og din nabo å komme til enighet.
 7. 7
  Kontakt de lokale myndighetene. Hvis andre tilnærminger har mislyktes, kontakter vedkommende myndighet. Ring den aktuelle etaten der du bor (sjekk ut de statlige sidene i fronten av telefonen boken) eller ikke-akutt nummeret til politiet.


Å snakke med naboer og kontakte myndigheter er vel og bra for de fleste, men noen naboer er så dårlig og så respektløse at andre veier må utforskes. Sjansene er du ringte politiet sent på kvelden fordi du ikke får sove på grunn av fest i nærheten. Mest sannsynlig gjerningsmennene slått musikken ned så snart politiet ankommer, og slå den opp igjen fem minutter etter at de har gått. Erkjenne at politiet kan ofte gjøre svært lite. Her er hva jeg (med stor suksess) gjorde for å roe ned naboer som hadde konsekvent nektet å lytte til tross for advarsler fra politi og andre myndigheter.

Du må skrive et brev (anonymt hvis du foretrekker) detaljering på følgende punkter.

En. Angir at en gruppe du får sammen for å sette en stopper for disrespect deres for lokalsamfunnet. Det betyr at mer enn en person er klagende og legger vekt på argumentet ditt (trenger ikke å være sant).

2. Si at flere av dere har ansvarlige jobber som involverer skiftarbeid, inkludert sykepleie, som innebærer Drug Administration og pasientbehandling, og at du ikke ønsker å involvere (nabo) i alle fall reises mot dem på grunn av feil forårsaket av søvnmangel. Si at en av dere er allerede tar sovetabletter (nevne merke) på grunn av stresset med å håndtere en travel praksis uten søvn, men at de etter at virkningene er urovekkende konsentrasjonen, noe som er årsaken igjen å involvere (nabo).

3. Avslutte ved å si at nok er nok, og hvis støy ikke stoppe deg vil seriøst vurdere kollektivt bringe en Civil Liberties søksmål mot (nabo) som kan resulterer i store bøter og utkastelse (hvis leid) fra eiendommen. (Dette er en faktisk mulighet som jeg har brukt før).

Det har vært min erfaring at den beste måten å få noen poenget er å treffe den skyldige i hoften lommen. Hvis problemet vil koste penger, er de sannsynligvis til å overholde.

Lykke til!

Tips

 • Hvis du og din nabo leie, prøv å sende kopier av korrespondanse og eventuelle klager til utleier eller eiendomsforvalter. Lyder, spesielt etter timer, kan være mot leieavtaler og bygge regler så vel som byen seg, og det kan bidra til å få oppmerksomhet.
 • Få andre naboer på din side. Sjansen er, du er ikke den eneste som plaget av støy. Hvis du kommer til poenget med å gjøre en formell klage, få deres støtte, også. Det vil legge vekt på i ditt tilfelle.
 • Ikke prøv å være en helt. Nærmer beruset nabo på 3 AM er aldri en god idé. Vanligvis er hverken nærmer seg den neste dag.
 • Hvis alt annet mislykkes, vil en anstendig stereo og en kopi av Lou Reeds Metal Machine Music være nok til å gjøre din nabo stoppe. Det kan også kjøre deg permanent gal, men slik er prisen på stillhet.
 • Bruke skjønn for å avgjøre hvilke skritt å ta. Hvis spørre pent fikk resultater, kan en mild påminnelse nå og da være alt du trenger. Hvis du gjorde føler seg truet eller nabo ble krakilsk når du blir spurt, kan det være best å kontakte myndighetene direkte.
 • Holde rolig og fornuftig. Det vil gå en lang vei mot å spre situasjonen og unngå konflikt.

Advarsler

 • Be om å være anonym når du gjør formelle klager. Selv fornuftige mennesker kan søke å ta igjen når de blir konfrontert av myndighetene.