Wkano

Hvordan overgangen fra en hunn til en mannlig (transgender)

Denne artikkelen er en generell veiledning for folk som var tildelt som kvinnelig ved fødselen, men identifiserer seg selv som mann. Du trenger ikke å gjøre alle de followings av phyiscally overgangen. Du er perfekt lov til å stoppe på det stadiet du er komfortabel med, det er den viktigste delen av hvorfor du ville fysisk overgang. Du kan alltid utvikle seg lenger hvis du senere finner ut at du vil, men mesteparten av tiden du ikke kan gå tilbake.

Trinn

Hvordan overgangen fra en hunn til en mannlig (transgender). Starte hormonbehandling (valgfritt).
Hvordan overgangen fra en hunn til en mannlig (transgender). Starte hormonbehandling (valgfritt).
 1. 1
  Aksepter deg selv. Den første store del av overgangen vil være å akseptere hvem du er. Dette er noe du kanskje har kjent hele livet, eller kanskje har nylig realisert / avfinne seg med. Ta deg god tid til å tenke på alt, gjør noen undersøkelser, har en god gråte, uansett hva du må. Vit at du ikke er alene-det er mange mennesker som er transseksuell (også kjent som kjønn dysphoria).
  • Prøv å finne en støtte grupper i ditt område, slik at du kan møte andre mennesker som deg, høre deres historier, samle mer informasjon, og komme til enighet med deg selv.
  • Prøv å finne ut hva du ønsker. Noen mennesker som er transseksuell er helt fornøyde å bare krysse kjole og lever enten ser ut eller blir referert til som deres riktige kjønn. Andre går lenger og få hormonbehandling og kirurgi. Husk at du ikke trenger å gjøre noen valg med en gang, faktisk det kommer til å bli en lang vei foran deg. Mange mennesker blir frustrert over hvor sakte det kan gå.
 2. 2
  Kom ut. Det er ingen "riktig" tid til å komme ut til folk som transseksuell, og det trenger ikke nødvendigvis å gå andre i overgangen trinn. Men det er en svært viktig og forsiktig ting du må gjøre. Dette kommer til å bli en veldig lang prosess for deg og en hard vei å gå ned, du kommer til å trenge et støtteapparat på plass og folk som er der for deg. Spesielt familien din. Pass på å ikke forhaste din familie og venner til å se deg som mannlig-de har kjent deg i lang tid som kvinnelige, og det kommer til å bli hardt på dem.
  • Det er nok best å fortelle enten en virkelig nær venn eller foreldrene dine først (spesielt foreldrene dine hvis du bor sammen med dem). Brev er perfekt egnet hvis du ikke er flink med å snakke eller vet ikke hva jeg skal si. Vær forsiktig og ikke jag dem. La dem tenke på det og prøv å ikke bli fornærmet hvis de trenger å gå bort, gråte, eller noe uventet. Selv om de piske opp, husker du har hatt befatning med dette og tenker på dette i lang tid, kan dette lett bli første gang de hører det.
  • Du kan teste din families holdning om emnet ved å snakke om en FTM i nyhetene. Se etter en interessant historie som "den gravide mannen" og få en familie diskusjon gående. Finn ut hvordan de reagerer på ham før du kommer ut til dem om hvem du er, spesielt hvis du er under lovlig alder. I noen familier kan det være fare for fysisk vold. Ikke kom ut med mindre du føler det er fysisk trygt og har en "worst case" muligheten åpen hvis situasjonen blir voldelig.
  • De fleste vil ha en rekke spørsmål (spesielt familie). Være kunnskapsrik. Vet hva du bør gjøre videre og vet at noen av alternativene for nedover veien som du vurderer. Vær tålmodig med sine spørsmål og ikke erte dem for åpenbare tingene de sier.
  • Det finnes støttegrupper for familie og partnere av transseksuelle hvis det er noe de er interessert i. Du kan også ta dem til dine møter hvis du går til noen.
  • Transgender og homofile ofte blir forvirret eller sammenvevd og kan føre til forvirring når du kommer ut. Husk at transseksuelle refererer til en persons kjønn identitet-transseksuelle mennesker kan være homofil, rett, bi, eller noe annet. Forvirringen kommer trolig inn på hvordan "merke" en transperson under overgangen. Så, som en FTM, føler du deg som en mann som betyr at du bør være "merket" gay hvis du liker gutter og rett hvis du liker jenter og bi hvis du liker begge deler. Denne forvirringen kan også komme fra det høye antallet homofile drag queens.
 3. 3
  Passere som en fyr. Hvis du ikke gjør dette allerede, vil du ønsker å begynne å kle og opptre som en mann som passer til hvordan du føler inni.
  • Vær forsiktig med hvordan du går om dette. En veldig brå skift hjemme før du kommer ut kan skremme foreldrene dine og føre til spenning eller andre ubehagelige samtaler. Å gjøre dette på skolen, spesielt elementære eller ungdomsskole, eller arbeid kan skape mye problemer med klassekamerater. Det kan være lurt å begrense "bestått" til hjemme på første eller til offentlige steder der du er usannsynlig å se folk du kjenner.
  • Føl deg fri til å utdanne dine klassekamerater eller kolleger om å være transseksuell å gjøre deg mer komfortabel på skole eller arbeide med din nye look. Igjen bare være forsiktige-dessverre ikke alle i denne verden er som å akseptere som de burde være. Ta dette sakte.
 4. 4
  Finn en terapeut. Dette er viktig av to grunner. One, kan føre et liv hvor du føler deg fanget inne i feil kropp har mange skadelige effekter på hjertet. Transkjønnede personer er sterkt forbundet med depresjon og selvmord. Du ønsker kanskje noen å snakke bare for å hjelpe med disse problemene og følelser. To, før du kan gå videre lenger, trenger du en psykolog for å bekrefte at du er faktisk transseksuell og derfra kan de henvise deg til en endokrinolog for hormoner og kirurger for de ulike operasjoner. Kirurg (legitime seg minst) vil ikke utføre operasjoner uten en psykolog notat og hormoner kan bare trygt fått den samme måten.
  • Det er best å finne noen som spesialiserer seg på transseksuelle problemer. Hvis du har en hard tid å finne en, prøv å gå til noen andre å snakke litt og se om de kan hjelpe deg å finne en spesialist.
  • Overgangen er en svært alvorlig liv trinn og både du og din psykolog bør ikke rush inn i denne avgjørelsen. Det bør ta psykolog et par økter med deg å gjøre en bekreftet diagnose og derfra kan de fortsette å jobbe med deg gjennom overgangen prosessen.
 5. 5
  Lag en plan. Det finnes en rekke tiltak for å vurdere, mellom hormoner, operasjoner, kommer fullt ut til alle du jobber / live / samhandle med, så har en grunnleggende retningslinje kan være veldig nyttig. Det kan sette alt i perspektiv, holde deg på sporet, og gir deg en måte å budsjettere pengene (som vil være en stor en, vurderer du vil neppe få penger fra forsikring for alt).
  • Prøv å være realistisk. Så mye som du kommer til å ønske å ha dette gjort i et år, det er egentlig ikke så enkelt. Å gå hele veien til genital kirurgi, ville et realistisk mål være mer som fem år. Dette gir deg tid til å tilpasse seg alle trinn, og det gir også familie, venner og kolleger tid til å justere. Din terapeut kan også ha mye å si på hvordan snart vil du være klar for hvert trinn, noen krever også at du leve på heltid som en mannlig for et år eller så før du tar visse forholdsregler.
  • Din terapeut vil være den beste personen til å be om hjelp kommer opp med en fungerende plan. De vet de omtrentlige tidsperioder å vente mellom trinn og de vil sannsynligvis ha en god ide om hva som er realistisk basert på tidligere erfaringer med andre pasienter.
 6. 6
  Starte hormonbehandling (valgfritt). Ikke alle transmen velger å starte hormonbehandling (eller HRT) av mange grunner, men det er noe å vurdere. FTM-er har mye flaks når det kommer til hormoner som det virkelig forandrer kroppen, i motsetning til østrogen for MTF-tallet. Testosteron gjør kroppen din ser og føles mer maskuline av:
  • justering av fettfordelingen forårsaker fett å flytte frem dine hofter, rumpe, lår og (litt) bryst, og flytter det på magen.
  • øke muskel definisjon, bredere skuldre, og fortykkelse hender og føtter noe (noe som gjør dem større).
   • Den økte muskel definisjon og fett bevegelsen vanligvis firkanter ut i ansiktet.
   • Gutter er i stand til å miste fett raskere fordi de kan få muskler lett (som brenner mye fett) og dermed bør du være i stand til å miste noe av den magen fett.
   • Mest FTM rapport følelsen mye sterkere snart etter å ha gått på testosteron.
  • forårsaker økt hårvekst samt ansikts hårvekst.
  • utdype din stemme og kanskje noen adamseplet vekst.
  • jevning huden din og gjør deg mer tolerant for kulde.
  • endre din kroppslukt og du vanligvis svetter mer i varmen.
  • Testosteron kan forårsake en liten mengde av vekst, men det er usannsynlig, vil det trolig bare skje hvis du ikke er ferdig med puberteten og har fortsatt en viss vekst igjen i kroppen din.
  • Testosteron også stopper mensen innen 3 måneder.
  • Din sexlyst vil trolig øke, så vil appetitten.
  • Din klitoris vil også begynne å vokse. Klitoris og penis start fra de samme cellene og T utløser sin utvidelse. Vanligvis vokser til å bli 2-5cm (ca 1-2 inches).
   • Dette er viktig for Metoidioplasty (nederst kirurgi), som bruker den forstørrede klitoris for å danne penis.
  • Dette er egentlig en andre puberteten, noe som betyr at du kan utvikle akne eller har mer fet hud for en tid.
  • Det er ingen eksakt tidsramme for noe av dette, men menstruasjonssyklusen bør definitivt opphøre innen 6 måneder. Din stemme vil trolig være på sitt dypeste rundt seks måneder til ett år, er dette det samme for klitoris vekst.
  • Mest start ved å ta T via injeksjoner, men kan endre til piller eller plaster. Avhengig av dosering og metode, avhenger kostnadene.
  • Bare så du vet, valgte noen FTM er å ha topp kirurgi før du starter T. Dette kan skyldes at du fortsetter å ha brystene når du begynner å ser mer ut som en mann kan være vanskelig eller pinlig. Det kan også være at brystene er den mest ubehagelige delen av kroppen din for deg og T kan vente litt. Noen ganger, noen operasjoner slå ut bedre før T-bruk, men legen kan fortelle deg mer om det, og det synes å være av en betydelig mengde.
 7. 7
  Bytt navn. fleste transseksuelle vil begynne å ha sine venner og familie kaller dem ved deres valgte mannlige navn i begynnelsen av overgangen. Vanligvis ved det tidspunktet du starter T, er det sannsynligvis best å få en navneendring som du virkelig begynne å se hann. Du må sjekke lovene for staten / landet. Vanligvis vil det koste penger (trolig 150€ eller så) for behandling avgifter.
  • Ikke glem å få en ny lisens og fortelle Social Security (for europeere), slik at det står ditt riktige navn. Du vil også være lurt å melde din skole eller arbeidsplass åpenbart.
  • Det kan være en hake her hvis du er borte på skolen og bor på campus. Du kan kjøre inn i problemer med å leve med en jente eller jenter mens han bodde med en mannlig navn. Det kan føre til geistlige problemer eller ubehag. Til du er lovlig en mannlig, skolen trolig ikke vil plassere deg i en mannlig sovesal. Men om du får navneendringen er helt opp til deg.
 8. 8
  Gjennomgå en operasjon. Som med HRT, ikke alle transmen velger å ha surgeries. Hvis du er bra med måten kroppen din ser ut uten kirurgi, det er like greit som om du ikke er. Transmen kropper kommer i alle former og størrelser, akkurat som cis menns. Det er faktisk tre typer operasjoner du kan velge å gjennomgå for å bli mer fysisk hann.
  • Topp Surgery: fjerner brystvevet og gjør brystet ser mer maskuline. Det finnes flere ulike prosedyrer, som er avhengig av brystet størrelse, hudens elastisitet, og hva du foretrekker (dvs. arrdannelse, utvinning tid, og risiko / fordeler). De tre viktigste operasjoner er:
   • Bilateral mastektomi eller Bilateral Incision
   • Subkutan mastektomi eller Nøkkelhullet
   • Subkutan mastektomi eller Peri-Areolar
  • Hysterektomi: er fjerning av livmor. Dette er ofte kombinert med Bilateral Salpingo-ooforektomi, fjerning av eggstokkene og egglederne.
   • Fordi testosteron stopper menstruasjonssykluser, er det antatt å være knyttet til reproduktive kreft, men dette er ikke godt undersøkt. Legen kan anbefale å få denne prosedyren i løpet av de første fem årene eller så å starte testosteron.
   • Mange menn vil ha dem fjernet, slik at de kan unngå forlegenhet av å gå til gyno.
   • Mange stater / land krever denne prosedyren før du kan bli vurdert for en juridisk kjønn endring.
  • Bottom kirurgi: er bygging av mannlige kjønnsorganer. Det finnes to typer: Metaoidioplasty eller phalloplasty.
   • På samme tid, kan du ha din urinrøret utvides slik at du kan bruke din penis å tisse gjennom. Du kan også få skjeden forseglet eller fjernet hvis det ikke allerede har vært. Du kan også ha silikon baller inn.
  • Det er svært sjelden at forsikringen vil dekke noen av disse prosedyrene, noe som betyr at du er økonomisk på egen hånd som dekker disse. Og de er veldig dyre. Topp kirurgi har en tendens til å løpe rundt 4110€ -7000, er hysterektomi omtrent det samme, og den nederste kirurgi trolig et sted mellom 3740€ -20 000 avhengig av hvilken fremgangsmåte og hva annet du får gjort.
 9. 9
  Ha kjønn endret lovlig. Igjen, har hver stat / land er det egne lover om hva du må gjøre for å offisielt bli en annen kjønn. Du vil nesten helt sikkert trenger et brev fra psykologen din bekrefter din sanne kjønn. New York State krever også en endokrinolog for å bekrefte at du har vært på testosteron og en kirurg for å bekrefte at du har hatt topp kirurgi og fjernet livmoren. Noen kan kreve mindre, og det er lite sannsynlig at de vil kreve bunn kirurgi i tillegg.

Tips

 • Vær deg selv. Gjør det som føles komfortabel. Men alltid være klar over din sikkerhet. Også ta hensyn til dine venner og familie, være komfortabel samtidig som vi respekterer deres ubehag eller forsøk på å vokse vant til deg.
 • Kom ut i ditt eget tempo. Fortell folk du stoler på når du er komfortabel å fortelle dem. Minn noen du fortelle at dette er din personlige sak og du ikke vil ha dem fortelle verden for deg.
 • Være veldig forberedt på å snakke om dette. Være i stand til å snakke om hvorfor du føler det slik, noen eksempler fra ditt liv som de kan forstå følelsene dine eller ser at dette ikke er en plutselig gjort opp ideen. Har litteratur om transkjønnede problemer slik at du kan fortelle dem hva neste steg er og hva dine tentative planer er. Vet om penger, og dette er trolig ikke tid til å be om økonomisk støtte i denne saken, kan det være lurt å ha jobb ideer i tankene.
 • Plukk en god innstilling for å komme ut til "viktige personer" (som dine foreldre). Være et nøytralt, der du er komfortabel, og hvor alle involverte kan gå bort og komme unna. De ønsker ikke å føle seg innesperret når du forteller dem, akkurat som du kanskje vil ha en måte å komme seg ut hvis ting går dårlig.

Advarsler

 • Denne overgangen er permanent. Den operasjoner kan ikke realistisk reverseres, i hvert fall ikke tilbake til den opprinnelige fysiske tilstand. De fleste effektene av testosteron er permanente, som tale endring, kropp og ansiktshår, og klitoris vekst. Hvis du fremdeles har eggstokker, fett og muskel endringer vil komme tilbake til kvinnelige egenskaper. Sexlyst, fet hud, og kroppslukt kan returnere til sin opprinnelige tilstand. Sørg for at du vet hva du får til, og at du virkelig ønsker dette. Dette er noe som din psykolog kan hjelpe deg å nå, men det er til syvende og sist din avgjørelse. Gjør det som føles riktig.
 • Prøv ditt beste for å ta det rolig. La andre folk blir vant til deg, spesielt din familie.
 • Aldri la noen presse deg til å ta hormoner eller å ha kirurgi fordi du ikke er "virkelig trans" eller en "ekte mann" hvis du ikke gjør det. Mange transmen leve helt lykkelig liv uten å gjøre ett eller begge av disse tingene. For eksempel er det noen transmen ikke liker vekten de fikk på hormoner, og noen transmen som synger ikke ønsker at deres stemme for å slippe. Kirurgi i tillegg er et svært kostbart - og veldig personlig - valg. Nei man trenger å vite hva kroppen din ser ut naken, men du, legen og din kjæreste.
 • Vær forsiktig med fordommer og folk som ikke aksepterer av transkjønnede personer.