Wkano

Hvordan takle en kontrollerende foreldre

Å være en ung person må aldri bety at du alltid er under andres tommelen, selv om det er din overordnede. Det er normalt for unge mennesker til å føle på denne måten selv med gode foreldre, men noen foreldre fortsatt kjempe personlige indre uro som får dem til å bli mer dominerende og kontrollerende enn en forelder bør være. De fleste av disse foreldrene virkelig deres barn, men på grunn av sin egen usikkerhet, synes det er vanskelig å la barna sine fly på egen hånd, eller uttrykke sine egne meninger. Hvis du kan gjenkjenne dine foreldre som en altfor kontrollerende person, vil det hjelpe deg å takle bedre i en vanskelig situasjon.

Trinn

Hvordan takle en kontrollerende foreldre. Identifiser din frykt faktor.
Hvordan takle en kontrollerende foreldre. Identifiser din frykt faktor.
 1. 1
  Se på deg selv. Du er en person, akkurat som alle andre, og du fortjener din egen identitet. Hvis du befinner deg alltid adoptere din mors eller fars liker eller misliker, vurdere hvorfor du gjør det.
 2. 2
  Identifiser din frykt faktor. Er du redd for at din mor og / eller far vil deg ikke noe mer om, for eksempel, at du ikke liker nachos, mens de gjør? Avstå du fra voicing spørsmål om autoriteter som politikere for frykt for å få en lang, kjedelig forelesning? Er du litt redd for din mor eller far? Har du finne deg selv å gå til en for veiledning, men aldri den andre; lettet når den andre ikke er hjemme? Hvis en av foreldrene inspirerer mer frykt enn noe annet, kan du ha en kontrollerende foreldre.
 3. 3
  Spør deg selv om dine foreldre er en perfeksjonist. Ofte en kontrollerende forelder er en ekstrem perfeksjonist, kjører du alltid å "være det beste du kan" og bli sint eller opprørt over karakterer som er mindre enn perfekt, uansett hvor hardt du jobber for dem, eller finne feil med oppgaver du tar på rundt hjemmet. Det er ingenting galt med å insistere på fortreffelighet, eller gjøre en jobb riktig, men det virker som uansett hvor hardt du jobber på det, det er aldri perfekt. Med andre ord, har du noen gang bare får ros fra at foreldre, eller er det alltid rettferdiggjøres med et "men", eller "unntak..." Eksempel: "Det er en vakker liten modell du har gjort Hvis ikke for at en liten rote opp med maling der, ville det være perfekt.".
 4. 4
  Identifisere når såkalte spill er virkelig kontroll øvelser. Noen foreldre, tro det eller ei, blitt ganske konkurransedyktig med sine barn. Med andre ord vil en mann se sine sønner vokste opp, og plutselig innser at han ikke lenger er den unge oksen som hans sønner blir. For å opprettholde sin "Alpha Dog" status, kan han engasjere sønn (er) på bisarre "kraftanstrengelser."
  • Eksempel: Faren peker en finger og utbryter: "Jeg har all den kraften jeg trenger i denne en finger" Da vil han fortsette å kile en av dem heller mer kraft enn det som er behagelig. Ingen mengde gutten høflig ber ham om å stoppe vil fungere - far vil fortsette å tvinge gutten til å sende inn til dette "spillet" så lenge eventuelle tilskuere synes moret, eller til han blir trett av det. Gutten tør ikke å faktisk fortelle sin far til å kutte den ut - dette ville føre til straff. Etter pine sin sønn på denne måten (noen ganger til det punktet av tårer), vil faren sier ofte: "Kom hit, sønn", og klem og gutten, kanskje unnskylde, men definitivt snakke med ham i et slag, faderlig måte, og sikre gutten at han var "bare spille med ham." Sannheten er, ved å gi gutten litt av hva han krever (type oppmerksomhet, kjærlighet og godkjenning), holder han gutten hekta på ideen om at han egentlig betyr ingen skade. Men budskapet er klart: Uansett hva, jeg kan kontrollere deg - med kun én finger. Eller, mer enn sannsynlig, ønsker å opprettholde far-sønn-forhold (med ham i den overlegne, autoritet posisjon) snarere enn å la veksten inn i en normal, sunn, mann-til-mann forhold som barnet aldre.
 5. 5
  Vite om din forelder er en "samler". Mange har en tendens til å hamstre ting. Bøker, tegneserier, møbler, leker fra barndommen... en av de gjenkjennelige trekk av en kontrollerende person er at hun / han har en hard tid å gi slipp på ting, selv om det bare er en boks fra en barndom leketøy. Dette betyr ikke at hvis din mor samler Precious Moments statuer, hun automatisk regulering. Men hvis det er en reell hamstring tendens - det er et rødt flagg for å se etter. En av måtene dine foreldre styrer hans eller hennes verden er ved å holde praktisk talt alt han / hun 's gang har eid.
 6. 6
  Ikke berør hans eller hennes ting. Hvis dine foreldre blir opprørt når du rette hennes skrivebord, sette henne klærne bort, plukke opp en bunke med blader han leste, eller sette sitt verktøy i garasjen for å gjøre plass for familien å spise middag på bordet, er det en god sjanse du arbeider med en altfor kontrollerende foreldre. Denne forelder ønsker alltid å være en å flytte hans eller hennes ting, og ingen andre. Igjen, vi snakker ekstreme her, ikke bare forverring over en uforsiktig omorganisere av hans / hennes eiendeler. Vær ærlig - legger man de verktøyene tilbake der de kom fra, eller bare skyve dem til side? Hvis du behandler dine foreldres eiendeler som du vil de skal behandle ting normalt, vil dine foreldre merker at modenhet og setter pris på deres villighet til å delta i husarbeid.
 7. 7
  Tenk om det er andre tegn på kontrollerende atferd. En kontrollerende person sjelden bare forsøker å kontrollere én person. Gjør andre i familien eller blant dine foreldres venner får denne behandlingen, også? Det vil være mer subtil fra voksen til voksen. Men det kan ta mange former, for eksempel alltid dukke opp sent (han / hun styrer når festen starter, fordi den ikke starter egentlig ikke før han / hun får det), eller velt de opprinnelige planene til fordel for noe han / hun ønsker å gjøre i stedet. Også, "one-upping" er et vanlig trekk av en kontrollerende person: Noen forteller en historie, og da dine foreldre vil klokkespill på med, "Å, det er ingenting Da jeg hadde denne jobben var jeg blah blah blah ...". Ingen har noensinne gjort en like god jobb, så hardt arbeid, klatret så høyt, jobbet så hardt, fikk betalt så mye.
  Dette kan også være et tegn på personlig usikkerhet. Legg merke til hvordan foreldrene dine handler og reagerer i sosiale settinger. Hvis det er problemer med selvbildet mitt på spill, ofte den voksne vil prøve å spille opp sine prestasjoner for å få godkjenning av sine jevnaldrende. For å takle dette problemet, bare erkjenne det og heller unnskylde deg fra diskusjonen, eller forsøke å føle med ett-upmanship ved å se dine foreldres usikkerhet og bli enige om at han / hun virkelig har en hard jobb å gjøre, tjene som god lønn gjennom mange års målrettet hardt arbeid, klatret høyere, etc.
 8. 8
  Vurder om status er viktig for ham eller henne. En kontrollerende person er ofte litt usikker. Har han / hun fortelle folk hvor mye penger han / hun gjør - selv på subtile måter? "Jepp, dette koster en pen penny, men jeg gjør en masse penger, og jeg har råd til det." Mange ganger, minner folk på hvor mye penger de gjør er en måte å etablere kontroll, eller i det minste slik at foreldre til å føle han / hun har en overlegen posisjon i hvilken situasjon han / hun er i. Igjen, mestring handler om rett og slett ikke engasjerende eller krangle med disse uttalelsene.
 9. 9
  Se for forsøk på å isolere deg, eller for å bagatellisere påvirkning av andre kjære. Kontroll er lettere å etablere og vedlikeholde hvis du har få mennesker rundt i tillegg til din kontrollerende foreldre (s). Hvis dine foreldre holder deg borte fra besteforeldre, tanter og onkler, eller venner, er det et faresignal. Eller, hvis dine foreldre oppmuntrer relasjoner med andre, men da sier stygge ting om dem etter at de er borte, det er en ledetråd, også. Si ting som: "Din onkel er en hyggelig fyr, men for en fyr så smart om ørretfiske, har han ingen ambisjoner ovenfor der han er akkurat nå. Huset hans er liten, og han vil sannsynligvis aldri bli i stand til å gjøre noe bedre enn det, "forteller deg at dine foreldre ikke respekterer din onkel i det hele tatt - faktisk er denne type bemerkning ment å påvirke din mening og respekt for onkelen din. Kanskje din onkel er en fin og god person med lave ambisjoner - han kan være tilfreds med lite, og derfor skyr kampanjer - han ville heller ha mindre penger, men mer tid til å dra på fisketur, som koster nesten ingenting. Det er ingenting galt med denne filosofien - det er et enkelt liv valg. Dine foreldre vil ha gjort en annen, kanskje hans / hennes liv valget er å bli kjørt og stige høyere og høyere opp corporate stigen mens ikke-så-ambisiøse onkel foretrekker hans enklere, mindre komplisert liv og ikke tankene at det også betyr at han gjør mindre penger. Valget er verdinøytralt - det er bare et spørsmål om preferanser i det store bildet, men dine foreldre ikke respekterer alle som ikke forsøker hele tiden, klore hans / hennes vei opp - igjen, en annen filosofi og ingenting galt med det. Men - dine foreldre egentlig ikke ønsker at du tar din onkels eksempel, og hva han / hun egentlig sier er: "Lytt til meg, gutt, fordi selv om onkelen din er fin, han er en taper, og du ikke ønsker å ende opp som ham. " Den av foreldrene gjør så sikker på at du skjønner at det er hans eller hennes eget råd du bør alltid ta, og aldri noen annens, helt avvise et annet livssyn, og i prosessen, forsøker å overtale deg til å avvise ikke bare filosofi, men personen.
 10. 10
  Gjenkjenne om dine foreldre tar dine suksesser og / eller feil personlig. En kontrollerende person er en perfeksjonist, det meste av tiden. Mange ganger, foreldre - selv ikke-kontrollerende seg - leve stedfortredende (som betyr, opplever de det gjennom andre) gjennom sine barn. De ser på deg som sin store sjanse til å redde liv de gjorde, for å hjelpe deg å unngå feil de har gjort. Når du rotet deg ved å ikke uventet (selv om du faktisk gjorde studier eller arbeid på det) å bringe hjem en C i stedet for en A, er du kritiserer deg for det, kanskje til og med jordet, og studere er plutselig enda viktigere enn før. I tankene dine, jobber hardt bare for å få en C middel som ikke var din beste fag. I dine foreldres sinn, er intet mindre enn perfeksjon akseptabelt. Du føler at foreldrene er riding deg hardere enn noen gang før, og grunnen er at foreldrene identifiserer så sterkt med deg, at hun / han tar brist som hans eller hennes egen personlige feil. Av samme token, hvis du er den som starter quarterback på skolens fotballag, og du scorer det avgjørende touchdown, kan dine foreldre klapper deg på ryggen og deretter begynne å ta æren: "Det nye trening diett vi jobbet ut har gjort underverker - se, har ikke jeg fortelle deg at hvis du gjorde alt jeg ba deg, ville det lønne seg big time "?
  • Hvordan unngå forvirring i studier og arbeid
 11. 11
  Ikke kjemp imot. Det er svært lite som setter av et anfall av kontrollerende atferd så raskt som trass. Lær å gå med strømmen, og bare la dine foreldre lufte sin "ting". Vær høflig og medfølende, og husk - akkurat som de fleste av hva som skjer med denne forelderen, er det mye mer om dine foreldre enn det er om deg.
 12. 12
  Lære å arbeide med foreldrene dine. Mest kontrollerende foreldre er rett og slett redd for at du vil mislykkes uten inngripen deres. Fordi de er noe usikre, kontrollerende foreldre føler det er nødvendig å involvere seg i alle aspekter av livet ditt - noen skoler kaller dem "helikopter foreldre" fordi de holder så lavt over sine nesten voksne barn. Hvis du kan oppdage hva som synes å blidgjøre foreldrene dine, vil du sette dem av sjeldnere, og lage din egen livet mye enklere. For eksempel, hvis du vet at et notat fra læreren din fortelle dem at du ikke har slått i din siste tre hjemmeoppgaver vil resultere i at du blir jordet i to uker eller mer, må du slå av lekser i. Det er ganske enkelt egentlig - gjøre hva foreldrene dine vil at du skal gjøre, og de vil være mindre påtrengende i livet ditt.
  • Arbeide med foreldrene i stedet for mot er svært viktig - mange ganger, er dette foreldre ser til deg for validering så mye som han / hun vil at du skal se til ham eller henne for det samme validering. Hvis, av og til, kan du suge opp all bitterhet og gå til foreldrene dine om veiledning, uansett hvor trivielt, kan du se bevis på dette. Dine foreldre er svært sannsynlig bare venter på det øyeblikket når du innser verdien av hans eller hennes innspill og frivillig be om det, snarere enn ham eller henne bare sette den inn enhver situasjon. Ved å gjøre dette, kan du foreldre til å slappe av litt, fordi de vil føle seg mer som om du faktisk lytter til dem, heller enn dem bare hamring på deg hele tiden mens du holder fingrene i ørene og gå "La la la jeg ikke kan høre deg. " Og hvem vet - dine foreldre kan faktisk gi deg noen svært uvanlig veiledning. Realiteten med denne typen forelder er at deres budskap er vanligvis rett, der gummi møter på veien. Det er leveringsmåte av meldingen som suger.
  • Hvordan takle umulige mennesker
  • Hvordan å være oppmerksom når du er forvirret
 13. 13
  Etabler din uavhengighet så tidlig som mulig. Du kan ha til å "spille sammen" før du går til college. Men hvis du er veldig smart (og de fleste barn å kontrollere folk er - fordi kontrollerende mennesker er vanligvis veldig smart, også), vil du studere hardt på skolen og gi deg selv mange alternativer for college. Selv om du går på skole lokalt, er det foreslått at du prøver å leve på campus i studenthjemmet, eller hvor som helst annet enn dine foreldres hjem. Skaff deg en jobb og bidra med dine egne boutgifter (det er her den store GPA du måtte tjene kommer i veldig praktisk - hvis du kan få noen stipend til å betale for undervisning, du trenger bare å komme opp med levende penger). Jo før du får ut fra under skyggen av en kontrollerende foreldre, jo før jo foreldrene vil ha noe annet valg enn å gjenkjenne Declaration of Independence, og skralle tilbake kontrollerende atferd.
 14. 14
  Lær hvordan du kan unngå å bli kontrollert gjennom sinne. Noen foreldre kontrollere sin familie og / eller enkelte medlemmer med sinne sitt. De virkelig miste besinnelsen, miste all selvkontroll, og resultatet er ingen diskusjon. Folk er redde for å uttale seg i strid med den sinte foreldre fordi de frykter hva som vil skje ("Just do it -. Vi vil ikke ha ham å bli sint igjen"). Dette er hvordan sinne blir brukt til å kontrollere deg. Hvis du kan snakke med denne forelderen, be om 3 minutters regelen tilnærming. Dette er hvordan dette gjøres:
  • Hver side får tre minutter til å oppgi sin sak, der den andre siden vil lytte. Ved slutten av denne tre minutters utveksling, vil den stoppe argument for en avtalt tid (time, ble en dag, osv.), hvorved begge parter tid til å reflektere argumentet til den andre siden.
  • Så hvis det er nødvendig, må en gå i tre minutter hver diskusjon. Ved hjelp av denne tilnærmingen gjør at alle kan bli hørt og gir også for noen "cooling off" tid, som kan hjelpe håndtere konflikter.
 15. 15
  Husk at hjernen din er ditt alene. Det kan bare styres hvis du la det være. Kontrollerende atferd er slutt kontrollerens forsøk på å møte hans eller hennes egne behov. Når du gjør noe, selv om du blir tvunget, finne årsaken til at du ønsker å gjøre det. Hvis den kontrollerende foreldre krever gode karakterer, ikke gjøre det dårlig ut av trass. Dette gir kun kontrolleren ytterligere bevis på at du trenger ham eller henne. Finne måter gode karakterer nytte dine egne mål. Det faktum dine foreldre krever dem er bevis på din styrke og deres svakhet. Du er den sterk en når du finner måter å møte deres behov og dine, uten å tillate dem å komme inn i ditt sinn. De kan tvinge deg til å late som å være noe du ikke er, men de kan ikke forandre hvem du egentlig er.

Tips

 • En måte å fortelle om en forelder er å kontrollere, er å se på hvordan atferd endres over tid. Autoritative (ikke-kontrollerende) foreldre vil la barnet større uavhengighet som barnet vokser. Kontrollerende foreldre vil bare endre sine mekanismer for kontroll.
 • Mange ganger en kontrollerende person har en ekstrem behov for å være rett om alt. Dette kan forklare hvorfor de blir så sint og vil ikke la noe gå. Et annet tips som kan hjelpe er å få dem til å se verden er ikke alltid et enten / eller, høyre / feil sted. Meninger er nettopp det, meninger. Folk har rett til sine egne fornuftige meninger, og ikke bli enige om alt er sunt. Ikke krangle på og om ting som ingen kan bevise, eller ting som kan bevises med litt sjekking. Selv om kontrollerende foreldre ikke vil forstå konseptet - husk, det er ok å være uenige og slippe den. Verden vil ikke komme til en slutt. I normale situasjoner folk respekt hverandres meninger og oppmuntre individualitet. Du kan ikke endre noen andre, men du kan se situasjonen for hva det er og tilpasse din egen mening om hva du foretrekker.
 • Husk at livet ditt er ditt alene (når du er over 18, og på egen hånd). Dine foreldre har gjort sine valg og hadde sine sjanser, og det er din tur til å gjøre egne valg og avgjørelser - og, ja - feil. Hvis du ikke kan finne styrke til å leve ditt eget liv, vil du ikke bli fornøyd til slutt. Men så lenge som mulig, gjøre dra nytte av komforten av å være i stand til å ta risiko, godkjent av foreldrene dine, mens fortsatt under fallskjermen sin.
 • Du trenger bare å sette opp med å bli kontrollert, så lenge du er forpliktet til foreldrene dine. Når du opprette din egen uavhengighet, ved å få en jobb og betale din egen måte, er det mye vanskeligere å kontrollere deg.
 • Husk at selv kontrollerende foreldre (vanligvis) virkelig elsker sine barn. De bare har en hard tid tilbakelevering kontroll, spesielt hvor deres kjære er bekymret, mest fordi de er redd for at hvis noen andre enn de er i kontroll, kan det verste skje.
 • Vit at dine foreldre (de fleste av dem hvertfall) har den beste interesser på hjertet. Problemet er at, ved å intervenere for deg så ofte, og sette seg inn i områder hvor du bør være bærer ansvar for dine egne handlinger og valg, de robber deg av læringserfaringer må du ha under beltet hvis du skal lære god mestring for livet. Minn dem på at dette er lekser, din klasse, ditt ansvar - men vær forsiktig med å gjøre det med respekt og ikke på en måte som vil bringe vrede ned på hodet.
 • Vet at denne artikkelen er skrevet for å hjelpe barna med altfor kontrollerende foreldre. Som sådan, har ikke hvert enkelt punkt eller skritt over en ansvarsfraskrivelse på det. Det er nok å si at strenghet ikke lik usunn kontroll. En forelder som insisterer på at et barn være respektfull og pliktoppfyllende gjør jobben sin - lax eller ettergivende foreldre er ikke å hjelpe sine barn lære å takle den virkelige verden.
 • Husk at det kan være motiv utenfor din kontroll for foreldrenes atferd - selve ideen om en forelder er noen som ser etter deg og guider deg. Det er alle foreldres intensjon. I tilfellet med den onkel, er det mulig at enkelte gjorde noen dårlige valg? Undersøke motivene så objektivt som mulig - ikke anta at du er offer (fin linje her, men offeret mentalitet vil ikke hjelpe deg å endre din situasjon - positiv innsats fra din side vil). Være positiv og takknemlig for at dine foreldre er villige til å være involvert nok til å vises kontrollerende. Ikke kast bort barndommen ønsker du var gammel nok til å være på egen hånd. Dette er dyrebare årene at du ikke får tilbake igjen. Når du blir en selvstendig vesen, er ditt liv fullstendig i hendene... bra eller dårlig.
 • Prøv å forstå din kontrollerende foreldre! Selv om det kan virke som de er konstant dømmer deg, de prøver bare å være til nytte og hjelpe deg å bli en godt avrundet individ.

Advarsler

 • Noen ganger foreldrekontroll kan bli foreldrenes misbruk. Ikke la det bli til vold. Vite hva alternativene er, og få hjelp hvis dette er tilfelle.
 • I å lære å "jobbe" dine foreldre, gjør unngå fristelsen til å slå inn i dem - ved å lære å manipulere foreldrene dine og kontrollere omstendigheter oftere, kjører du risikoen for at du vil bli en kontrollerende, manipulerende person, selv. Minn deg selv ofte at du ikke liker å bli behandlet på denne måten, og at du trenger for å unngå disse problemene når du samhandler og danne relasjoner med andre.
  • Hvordan handle fornuftig, selv om du ikke er
 • Hvis kontrollerende foreldre blir voldelig, rapportere dette til dine lærere og lege, få politiet, få hjelp utenfor hjemmet. Ingen skal måtte leve i frykt for vold. De krysset linjen.
 • Hvis kontrollerende forelder er alkoholiker, narkoman eller codependent overgriper, kan krav ikke være så rasjonell. Journal livet ditt. Sammenligne graden av problemer du får i for å prøve å forbedre karakterer, atferd, oppførsel og rengjøring i motsetning til mengden av problemer du får for å la alt gå. Noen ganger kan en forelder som kaller deg en verdiløs taper gjør ting for å prøve å gjøre deg til en - ". Familie tid" som insistere på perfekte karakterer, men alltid avbryte studie økter med krav om personlige ærender eller rengjøring i hjemmet eller Det kan være vanskelig å jobbe mot et stipend i disse betingelsene, men de kan overlevde.
 • Hvis kontrollerende forelder er alkoholiker, narkoman eller codependent overgriper, oppsøke Al-Anon for støtte. Andre som har levd med samme situasjon kan hjelpe deg å bedømme hva de skal gjøre for å beskytte din mentale helse.

Ting du trenger

 • Tålmodighet
 • Medfølelse
 • Fastsettelse
 • En jobb (eller et stipend)
 • Indre styrke