Wkano

Hvordan unngå rovdyr

Det er uidentifiserte rovdyr rundt oss på daglig basis. Vi trenger å lære å unngå dem og iverksette tiltak når det blir et reelt problem. Her er noen måter å beskytte deg selv og bli informert om farene ved rovdyr.

Trinn

Hvordan unngå rovdyr. Ikke fall for sin sjarm.
Hvordan unngå rovdyr. Ikke fall for sin sjarm.
 1. 1
  Ikke fall for sin sjarm. Predators kan være veldig hyggelige, vennlige mennesker, spesielt til barn. Hvis noen stadig prøver å få deg alene, eller å isolere deg fra dine venner eller familie, det er noe galt der. Disse menneskene ofte gjør lys eller lage "spill" av upassende rørende:
  • Berøre en ung jente rundt brystet området eller noen barn rundt skrittet. De kan deretter le eller fnise og sa: «Oops! Fikk jeg deg?" Hvis det er uskyldig, ville det være slutten på det. Hvis det er mer skummel, så det ville skje igjen, sannsynligvis svært raskt, og kan være noe sånt som: "Oops - gjorde det igjen Fikk jeg deg der!?" ledsaget av en touch i et følsomt sted. Han eller hun kan selv skamløst spør om du "likte at." Din Red Alert bør gå av da, men noen ganger kan du si til deg selv: "Å, var det en ulykke," eller "Han bare spiller et spill." Han er ikke - i hvert fall ikke noen spill du bør spille.
  • Rovdyr kan klappe deg på baken først, og så hvis du lo eller sa det var greit etter at de sa de var lei, kan de enten klappe deg igjen, eller prøv å stryke baken, eller selv å sette sin hånd der og forlate det før du skyver det bort - og den neste tingen du vet, det er en hånd i skrittet ditt, eller prøver å gjøre sin vei ned buksa eller opp blusen din.
  • En predator kan også være ganske frekke. Ett tilfelle hadde en ung jente sitter på benken setet av en pickup lastebil mellom hennes far (kjøring) og hennes fars venn (i passasjersetet). Vennen slynget armen rundt jenta, og selv om det virket vennlig, ble han passer hånden i mellom armen og brystet. Han har aldri gjort en utilslørt trekk, men hun følte fingrene følelsen rundt det på siden av brystet for lange minutter. Hun har aldri gjort en lyd eller varslet sin far, som satt rett ved siden av henne. Hun mente at hennes far ville bli sint på sin venn, og det ville være hennes feil.
  • Gjenta: et rovdyr teller på deg til å holde kjeft. Når denne jenta fortalte hennes far om det år senere, tilsto hennes far at han følte noe var galt, men kunne ikke sette fingeren på det - og ville ha stoppet bilen, satte den såkalte venn ut på veien, og kjørt rett til politistasjonen for å sende inn en rapport mot ham. Igjen, fortsatte forsøk på å røre deg, hold deg på hans eller hennes fanget, eller å prøve og få deg bort fra andre bør utløse bekymring. Forresten: dette rovdyret fortsatte forulempe hans adopterte datter i mange år og ble ikke oppdaget før han hadde forulempet flere andre jenter også.
 2. 2
  Observere sine handlinger, være klar over sine bevegelser. Hvis denne personen ser ut til å hele tiden være å følge / stalking deg, bør det bli rapportert. Det er en veldig kort skritt fra stalking å eskalere til andre, mer negativ atferd, som for eksempel en seksuell angrep eller enda et forsøk på å drepe deg.
 3. 3
  Gripe inn hvis du mistenker at du arbeider med et rovdyr:
  • Fortell noen du stoler på. Dette trinnet er viktig og det haster kan ikke overvurderes - rovdyr er avhengig av din taushet. De regne med at du kan holde dine mistanker til deg selv fordi du ikke ønsker å fornærme noen, inkludert deg selv. Hvis du er usikker, men er mistenkelig, forteller en betrodd voksen familiemedlem, venn eller lærer, selv om det bare er for å varsle dem om å holde et øye med denne personen, også.
  • Hver gang han eller hun virker mistenkelig på noen måte, og atferden utstilt alarmene du nevner det til en voksen du stoler på eller en autoritet. De kan bidra til å beskytte deg eller rapportere det.
  • Hvis dette ikke er tilfelle, eller hvis det ikke fungerer, så unngå rovdyr når det er mulig. Bli kjent med deres timeplan, favorittsteder, og hvordan de vanligvis kommer dit. Finne alternativer til disse stedene / ruter for deg å følge, og avstå fra å fortelle ham om dem og hvor du skal.
 4. 4
  Vær forberedt hvis han får noen av kontaktene dine eller personlige opplysninger, for å endre det. Eksempler: Endre din e-postadresse, må du endre nummeret ditt, osv. Hvis han finner noe mer alvorlig som din adresse, så sørg for å holde vinduene lukket / låst, og dørene låst. Slå av lys og nære persienner / gardiner om natten. Hvis du fortsatt nervøs, vurdere å flytte - ingen adresse for videresending. Gi adressen bare til betrodde venner og familie, og sørge for at de vet at de ikke å dele den uten spesiell tillatelse fordi du prøver å unngå noen som har vært stalking deg.
 5. 5
  Konfrontere eller unngå ham / henne helt og holdent. Hvis du fortsetter å føle mistenkelig eller urolig, men atferden ikke eskalere ikke, og du finner ingen bevis for å bære ut dine bekymringer, snakke med denne personen hvis du føler deg modig. Fortell ham eller henne, "Du vet, du har denne tingen du gjør som gjør at jeg føler meg litt skummel. Hva er det om?" Det kan være en fornuftig forklaring. Dersom forklaringen setter du lettere om det, kanskje det vil hjelpe avgjøre saken. Hvis du ikke er interessert i forklaringer, iverksette tiltak for å aktivt unngå å kjøre inn i denne personen i fremtiden.

Tips

 • Fortelle noen av dine bekymringer - ikke vent, bare fortelle en venn eller noen person du stoler på. Hvis noe skulle skje, vil den vennen vet hvor du skal begynne å lete etter svar.
 • Lær selvforsvar. Dette kan komme godt med i alle fall, men sikkert, vil du være glad hvis denne personen gjør en skremmende flytte på deg.
 • Predators er ofte sjarmerende og vennlig - på først. De er sympatisk og gjøre ting høres fornuftig når de er virkelig galt. De lykkes med å snakke unge mennesker som ikke anerkjenner dem som rovdyr til å gjøre ting, eller la ting skje. Hvis alarmer går av, stoppe, gjøre dem stoppe, eller enda bedre - løpe vekk. Ikke føler du skylder den personen noen forklaringer - bare dra. Og fortelle.
 • Hold alltid et nødnummer eller alternativ på speed dial (mobiltelefon og hjemmetelefon). På denne måten hvis du er fanget alene med dem, og de forsøker noe farlig, kan du alltid ringe.
 • Predators er på jakt etter byttedyr. Jo mindre du ser ut som byttedyr, jo bedre du er. Husk at rovdyr opererer best i et klima av frykt og taushet - de mer redd for sine merker er, jo mer de er i stand til å dominere og kontrollere dem. Hvis noen berører deg upassende, eller etter at du har fortalt dem privat ikke til, skriker. Si det høyt: ". Hei Jeg ba deg om ikke å røre meg, og nå er jeg fortelle deg holde hendene vekk fra meg.". Øve dette når du er alene, og hvis du kan med betrodde venner eller familie. Det vil gjøre det lettere å gjøre dette når du trenger det. Hvis noe ikke føles riktig for deg, må du si noe eller komme bort fra situasjonen. Når du snakker sørge for at andre hører deg, vil du folk til å se på deg. Det siste en predator ønsker er å ha andre ser på ham eller henne, og identifiserer ham som farlig. En gang et rovdyr vil bli veldig sint på deg for å si at du ikke føler deg komfortabel med det atferd. Dette er et sikkert tegn på at du trenger å komme bort raskt. Fordi hvis du forteller en hederlig person som du er komfortabel med sin oppførsel, de ville stoppe det og si de var lei. Det er viktig å kjenne forskjellen mellom godt og dårlig oppførsel. Predator er mestere på å manipulere mennesker og situasjoner. Ikke bli fanget i nettet deres. Du kan ikke stole på et rovdyr.

Advarsler

 • Predators også utvikle vennskap med målrettede familier og har barnevennlig hjem med statister som tiltrekker barna til å komme og spille, kanskje en swing sett eller en søt valp eller kattunge, men kanskje ikke har barn av sine egne.
 • Vær forsiktig når du snakker til rovdyr eller folk som kjenner dem. Det kan føre avsløre detaljer om livet ditt som de kunne bruke mot deg.
 • Predators ofte begynne i det små og tilsynelatende uskyldig, og deretter jobbe seg opp til mer "avanserte" atferd. Faktisk kan du ikke være sikker på noe som egentlig skjedde som var galt - her er tipset av: Hver gang noen forteller deg at det de gjorde eller prøvde å gjøre for å er "hemmelig", eller enda verre, advarer deg eller truer med å skade deg eller dine familiemedlemmer hvis du forteller noen, er at et sikkert tegn på at det de driver med er galt. Husk: de ønsker å holde seg i ro. Ikke.
 • Alt dette sagt, vær forsiktig så du ikke se "demoner under hvert rock." Noen mennesker som har barnevennlige boliger selv om de ikke har barn av sine egne, og synes hyggelig og vennlig mot barn er nettopp det - de er hyggelige mennesker som elsker barn og har ingen barn av sine egne. Ser for ekte ledetråder og atferd som legger opp til mistenksomhet og wariness er en ting, men å se monstre der de ikke eksisterer er paranoia. Husk hva din lokale politiet sier: Predators er som å bli truffet av lynet. De er farlige, men relativt sjelden. Gode ​​mennesker som vil hjelpe deg er som solfylte dager - det er mange flere av dem enn det er lynnedslag. Vær forsiktig, men ikke gi etter for fristelsen til å bli paranoid. Øve med barna hva god tillitsfull atferd er. Handle dem ut kan det være morsomt. Gi barnet tillatelse til å forlate en situasjon som føles ikke riktig. Predators elsker å fange deg av vakt. De regner med du ikke vite hva som skjer. Innstudering hva god oppførsel ser ut og føles. Hvis det ikke føles riktig ha en handlingsplan. Et møte plassere en telefonsamtale med stikkord. Å være lagringen er morsomt og viser et barn hva sunn kjærlighet føles.