Wkano

Hvordan å kommunisere bedre i et forhold

Finner du deg selv å bli sint når partneren din ikke klarer å "bare vet" hva du trenger? Kommunikasjon krever innsats. Denne artikkelen gir litt hjelp til å komme i gang.

Trinn

Hvordan å kommunisere bedre i et forhold. Lær å ta hensyn til den andre personens ledetråder.
Hvordan å kommunisere bedre i et forhold. Lær å ta hensyn til den andre personens ledetråder.
 1. 1
  Praksis samleie. I dagens dialekt, betyr at vanligvis fysisk soverommet aktivitet, men roten av ordet egentlig betyr å samhandle på et dypere nivå. Å være intime har en mer vesentlig betydning enn å være fysisk. Det handler om å se inn i en annen person, og prøver å skape en plass i tankene dine for partnerens ord, kroppsspråk, eller handlinger.
 2. 2
  Lær å ta hensyn til den andre personens ledetråder. Din partner kan ikke gå direkte inn hans eller hennes følelser på et bestemt tema, men det kan være nok av ikke-verbale signaler. Noen ganger kroppsspråk kan formidle mer enn faktiske ord. Hvis du er fanget i en misforståelse, er det viktig å etablere din vilje til å kommunisere.
 3. 3
  Lær deg å si hva du mener. Vi har hørt vitser om forsett versus faktiske dialog - når hun sier "dette" hun egentlig betyr det - eller "hva han egentlig prøver å si, er..." Disse vitsene er morsomme på grunn av hvor ofte de er sanne. Noen ganger kan vi forvente vår partner for å forstå våre skjulte betydninger, men ønsker eller stole på dette er ikke rettferdig eller effektiv. I stedet legge ut dine tanker direkte.
 4. 4
  Lær deg å si hva du vil på en måte din partner kan virkelig forstå. Være konkret. For eksempel, i stedet for å tilby alternativer til kjæresten din planer om å bringe deg til en fest, forteller ham sannheten: at du bare ikke ønsker å møte alle disse menneskene etter en tøff uke på jobb, etterfulgt av, "Jeg beklager å si at jeg er bare ikke i festhumør i kveld. " Direkte legge ut dine tanker eliminerer harme og forvirring om dine motiver.
 5. 5
  Sett deg selv i din partners sted. Bruk kraften i fantasien til fullt ut å se for seg hva partneren perspektiv kan være i en gitt situasjon. Vær oppmerksom på at det kan være faktorer du ikke vet om.
 6. 6
  Oppmuntre partneren din til å fritt uttrykke røttene til hans eller hennes tanker og følelser.
  • "Jeg prøver å forstå, men jeg får ikke det. Gjør jeg noe å uroe deg?" "Nei." "Er noen andre gjør noe å uroe deg?" "Nei." "Er du bare lei?" "Ja." "Med meg?" "Nei, ikke egentlig." Du begrense det ned. Det virker som mye arbeid, men det kan være verdt det til slutt.
  • La partneren din frihet til å arbeide gjennom interne konflikter.
 7. 7
  Proaktivt løse problemer og misforståelser mellom deg og din partner. Begge medlemmer av forholdet kan tilby løsninger til du finner en som er gjensidig akseptable. En ekte kompromiss er en der begge parter føler at deres tanker og følelser er adressert mens man følger reelle begrensninger: gjennomførbarhet, tid, kostnader, etc.
 8. 8
  Lysere opp. Finne tid sammen for å bare ha det gøy. Gjør ting som dere begge virkelig nyte, inkludert det uventede. Dykk inn i nye ting sammen og vekke en følelse av undring.
 9. 9
  Snakk om emner som den andre personen elsker å høre om. Når du kommuniserer i et forhold, det bygger obligasjoner og tillit, og også du kan finne en felles interesse. Så du bør ikke snakke om ting som den andre personen ikke liker virkelig å snakke om eller et tema de er ubehagelig om.