Wkano

Hvordan endre andres atferd

Er det en voksen i livet ditt hvis adferd driver du gal? Eksperter sier at du ikke kan endre en annen person, men er det virkelig sant? Nei, det er håp! Begynn her:

Trinn

Hvordan endre andres atferd. La gå av ideen om at du kommer til å være i stand til å endre den andre personens atferd.
Hvordan endre andres atferd. La gå av ideen om at du kommer til å være i stand til å endre den andre personens atferd.
 1. 1
  La gå av ideen om at du kommer til å være i stand til å endre den andre personens atferd. Sitte og tenke at for en stund. Få komfortabel med muligheten for at personen vil aldri, aldri forandre seg, fordi i all sannsynlighet, vil de ikke. Hvordan ville det føles å bare leve med problemet? Er det mulig du kan endre din egen atferd og holdninger for å imøtekomme dem? Desperat griner noen til å endre er den raskeste og sikreste måten å fullstendig sabotere din innsats. Når du virkelig akseptere at de aldri kan endres, kan du bruke denne strategien uten å ta tak i og desperasjon. Hvis du ikke kan akseptere atferd, deretter forberede deg følelsesmessig å forlate forholdet.
 2. 2
  Gjør dine følelser om atferden veldig klart for den personen. "Når du er sent, jeg føler at jeg ikke er en prioritet for deg, og det sårer meg." Gi konkrete eksempler. "Når du var sent møte meg i forrige uke, har du gjort oss begge sent til Bon Jovi konsert og vi tapte den første sangen. Jeg var veldig sint om det fordi jeg elsker Bon Jovi og disse billettene var dyrt." Når du er sikker på at personen har hørt deg, back off og ikke gå over dette igjen. Hvis du allerede har vært klaget til personen om hvordan deres atferd gjør at du føler, så hopper du over dette trinnet.
 3. 3
  Be om det du ønsker. "Jeg vil at du skal ordne planlegge slik at du er sikker på å være på tide å møte meg." "Hvis du er uunngåelig forsinket, vil jeg du skal ringe meg og la meg vite hva som skjer, slik at jeg kan bestemme om du vil gå uten deg." Deretter tilbake av og ikke belabor dette. Hvis du allerede har vært å fortelle den personen, rolig og tydelig, hva du ønsker, og deretter hoppe over dette trinnet. De allerede vet. Hvis du har vært plaget i stillhet, eller prøver å slippe subtile hint, steg deretter 1,2 og 3 kan det løse problemet helt. Vekselvis, se etter en måte å omgå problemet. Vil det fungere å bare fortelle den personen en tid til å møte deg som er en halv time tidligere enn nødvendig? Er det noe som kunne kjøpes som ville løse problemet, for eksempel hvis klagen er at personen ikke vil rydde søppel boksen som de lovet, kan du kjøpe en selvrensende en? Hvis de ikke vil støv, kan du råd til hushjelp? Hvis trinn 1,2 og 3 ikke har løst problemet, og det er ingen work-around, deretter fortsette thusly. Det er her det blir tøft, og det tar tid:
 4. 4
  Ros god oppførsel ved hjelp av overdådige, entusiastisk ros uansett form den personen forstår best. Fysisk kjærlighet hvis det er hensiktsmessig, gode ord, gaver, gjøre ting for den personen, osv. Koble god oppførsel til at du blir begeistret med dem og deres liv blir bedre som resultat.
 5. 5
  Ignorere dårlig oppførsel. Det er riktig, ignorere det. Du har allerede vært veldig klar på hvordan atferden gjør at du føler og hva du vil at personen skal gjøre. Du har akseptert at de ikke vil forandre seg, ikke sant? Høyre? Så det er egentlig ingen hud av nesen. Ikke straffe, bare holde den ros og anerkjennelse og gå videre med livet ditt. Bestem deg for hvordan du vil reagere på oppførselen på en måte som holder deg fra å bli irritert. For eksempel, hvis du gjør en dato for å møte denne personen på 2:00, vet på forhånd at de kommer til å bli sent (du vil bli gledelig overrasket hvis de ikke er), og bestemmer selv hvor lenge du er komfortabel venter før du forlater uten dem. Så gjør det. Lykke til.

Tips

 • Hvis du har vært mas, stoppe umiddelbart, det er mot sin hensikt.

Advarsler

 • Farlig atferd som truer din sikkerhet er en annen sak. Du må komme seg ut av forholdet umiddelbart, og holde ut.