Wkano

Hvordan unngå codependent relasjoner

Den beste måten å unngå codependent relasjoner er å ikke være codependent selv. Vet hva det vil si å være gjensidig avhengighet, er det bare å gi for å få. Når du prøver å lage en relasjoner arbeid ved å prøve å få alt du kan fra den andre personen du vil snart konkurs forholdet.

Trinn

Hvordan unngå codependent relasjoner. Få veiledning, hvis det er nødvendig for å bli frisk.
Hvordan unngå codependent relasjoner. Få veiledning, hvis det er nødvendig for å bli frisk.
 1. 1
  Få veiledning, hvis det er nødvendig for å bli frisk. For at et forhold skal være sunt må du være sunn selv. Komme inn i rådgivning, finne en venn som kan hjelpe deg å vokse ~ noen du stoler på til å fortelle deg sannheten. Selv om de kan være tøffere å høre fra, fungerer en ikke-venn godt her.
 2. 2
  Gi 100% til forholdet og forventer ingenting i retur. Dette er ubetinget kjærlighet. Du må vite dette slik kjærlighet før du kan gi den bort! Hvis dere begge gjør dette forholdet vil vokse. Dette betyr å bruke den tiden du gi din partner med partneren din, nyte og verdsette det forholdet som det er. Dette betyr ikke sentrering livet ditt rundt forholdet, neglisjere din jobb, dine venner, dine hobbyer og dine egne behov. Gi det du kan gi fritt uten offer eller harme og ta vare på deg selv uten å forvente partneren din til å ta vare på deg. Hvis du ikke tar vare på deg selv, vil du få kjøre ned til det punktet at du ikke kan ta vare på din partner eller noen andre.
 3. 3
  Adresse vondt. Når du føler deg såret og ønsker å bli sint, må du være villig til å se etter årsaken til atferd som skade deg og adressen årsaken. Dette er som å telle til ti, venter på å snakke før du handler. Hvis du trenger å bli sint du kan alltid gjøre det senere. Men når du kommer på årsaken til atferden du kan hjelpe personen å forstå hva som skjedde og si at du fikk vondt. Nå er du bygge forholdet og ikke gjør skade på den.
 4. 4
  Forstår ideen om personlige grenser og holder din. Gjøre dem klare til partneren din, inkludert de omsettelige gråsonene som er med på noe sunt forhold. Respekter din partners grenser. Når du er skadet eller sint, stoppe opp og reflektere over hvorfor du er såret eller sint. Identifisere om problemet er at du vil krysse din partners grenser, eller om det er din partner invadere ditt. Hvis du vil ha noe urimelig, som krysset sine grenser, forståelse som kan hjelpe deg å gi slipp på dette ønsket. Hvis du vil ha noe fornuftig, som å holde dine egne grenser, så stå opp for deg selv assertively.
 5. 5
  Ikke fornærme din partner i noen argumenter. Bare ikke kall navn eller merke dem. Ikke si "Du er lat. Fokuser på dine egne følelser, behov og synspunkter." Jeg føler meg som om jeg må gjøre alt rengjøring i hjemmet "er ikke fornærmende." Du lat slask, du gjør aldri noe rundt huset " er fornærmende. Hvis du oppfører seg på denne måten konsekvent, kan du etablere mønsteret.
 6. 6
  Oversette eventuelle fornærmelser fra din partner i et argument i hva som egentlig blir sagt. "Jeg er sint fordi du ikke gjør nok husrengjørings å glede meg" er en oversettelse av lat slask fornærmelse ovenfor inn informasjon vilkår. Akseptere at fornærmelser bare bety "Jeg er sint og frustrert" er viktig. De er ikke sant som sådan, de er en skråstilt beskrivelse av en situasjon partneren oppfatter som ekte. Det kan ikke engang være sant, kan i så tilfelle så kommunisere uten fornærmelser bidra til å løse konflikten. Hvis du rengjør mer effektivt enn partneren din og fullføre de samme oppgavene i halvparten av tiden, kan det se ut som du gjør mindre selv om du oppnå mer. Derimot, hvis partneren er bedre på rengjøring, kan resultatene skuffe partneren din, selv om du satt i samme mengde tid og krefter. Diskutere disse spørsmålene uten å skylde på eller fornærmende er "problemløsning mode" og et viktig element i enhver sunt forhold.
 7. 7
  Det vil alltid være konflikter i alle relasjoner. Når begge parter er komfortable og fornøyd med den samme metode for konfliktløsning, har de en tendens til å bli lykkeligere sammen uansett hva andre synes om det. Noen par fornærme hverandre hele tiden i en munter måte fordi verken tar de fornærmelser på alvor - og vet at hvis de fornærmelser stoppe, problemet er en alvorlig en. Finn din komfortsone og partneren din og utforske forskjellige måter å håndtere konflikter til du finner ut hva som fungerer for deg.
 8. 8
  Identifisere eventuelle skade noen problemer eller avhengighet som er en del av forholdet. Bli klar over hvilke typer tankene spill narkomane spille. Hvis du ikke vokse opp i et hjem med en rusavhengig eller alkoholiker, er det lett å bli blind sided av spillene narkomane spille. Les om avhengighet og finne sjekklister på nettet for å undersøke skade noen problemer i forholdet, både din og din partners. Noen ganger sunn atferd kan skade mye når et forhold er i endring, men det vondt er nødvendig for å vokse forbi den. Den som prøver å bryte mønsteret vil bli sett på som konstituert hurtfully eller egoistisk.
 9. 9
  Se etter måter du kan aktivere noen skade noen problemer eller avhengighet ved å gi for mye.
 10. 10
  Se på om du kan være forsøk på å kontrollere partnerens liv. Hvis de endelige beslutninger om ting alltid går din vei, det er et tegn på codependence. Det er gi og ta i et sunt forhold. Hvis partneren din aldri gjør noe uten å rådføre deg, det er en fare skilt og noe å jobbe med.

Tips

 • Ta vare på deg selv, kjenne dine grenser, sette grenser, si nei. Hvis du respekterer deg selv du kan forvente å bli respektert. Hvis du ikke blir respektert, komme seg ut.
 • Be om hjelp hvis du føler behov.

Advarsler

 • Gi for mye er aldri bra for forholdet.