Wkano

Hvordan å ha en ren og tørr periode

Det våte, crampy følelse jenter får en gang i måneden kan være vanskelig å takle. Det finnes enkle måter å hjelpe minimere ubehag, slik at du kan komme videre med å gjøre de tingene du elsker mest!

Trinn

Hvordan å ha en ren og tørr periode. Velg den beste beskyttelsen for deg.
Hvordan å ha en ren og tørr periode. Velg den beste beskyttelsen for deg.
 1. 1
  Velg den beste beskyttelsen for deg. Det finnes en rekke produkter beregnet for ulike strømmer og ulike stadier av mensen. Den beste måten å finne ut hvilke produkter som er best for deg er å finne ut hva slags flyt du har (lys, normal, tung, veldig tung, etc), selv om flyten kan variere på ulike dager med mensen, og deretter til prøve ut forskjellige produkter til du finner noen som du er fornøyd med. Du bør også vurdere dine daglige aktiviteter, hvis du er veldig aktiv eller delta i vanlige sportsaktiviteter deretter en pad vil være svært ubehagelig.
  • Truseinnlegg: For bruk like før og på slutten av en periode da det er svært lite strøm, men likevel nok blod til å sette flekker på undertøy. Vanligvis ganske diskret. Kan også brukes som en ekstra sikkerhet ved bruk av en tampong.
  • Normal håndklær: For bruk når du har mensen. Kommer i en rekke absorbancies så det bør alltid være noe som passer deg. Vanligvis ganske diskret unntatt de høyere absorbancy håndklær er lengre og derfor kan være vanskeligere å skjule med klær som leggings eller stramme bukser. Kan noen ganger få litt lekker over sider av puten.
  • Winged håndklær: Den samme som vanlige håndklær, men med vinger som kaster opp undertøyet for å hindre den i bevegelse om og for å redusere søl over sidene av undertøyet ditt.
  • Non-applikator tamponger: Secure, og noen lekkasjer så lenge du har rett absorbancy. Mindre og derfor mer diskret enn håndklær og applikator tamponger. Kan ta litt øvelse for å sette inn riktig. Må ha rene hender før bruk. Må endres etter minst åtte timer fordi de er knyttet til en sykdom - Toxic Shock Syndrome.
  • Applikator tamponger: Enklere å sette inn takket være applikator. Mindre diskret selv om noen er i mindre emballasje enn andre. Kommer i en tyngre absorbancy enn ikke-applikator tamponger. Bør fortsatt ha rene hender før du bruker, men det er mindre av en risiko hvis du ikke gjør det. Må endres innen 8 timer på grunn av TSS.
 2. 2
  Hold oversikt over når mensen starter og avslutter. Etter en stund kan du kanskje å se et mønster som vil hjelpe deg å forutsi når neste periode vil være. Å være forberedt på mensen vil hjelpe fordi det er mindre sannsynlig at du vil bli fanget opp av overraskelse når du er ute og farter. Ikke bekymre deg hvis du ikke kan se noen vanlige mønstre, hos unge jenter kan det ta noen år før perioder endelig slå seg inn i en vanlig syklus, og i noen kvinner sine perioder aldri bli helt vanlig.
  • Hvis mensen er vanligvis ganske forutsigbar, men merker du noen endringer som en savnet periode eller kortere enn vanlig periode, gå til legen din for å sjekke ingenting er galt, spesielt hvis du har vært seksuelt aktiv.
  • Hvis du har veldig uregelmessig menstruasjon og du begynte mensen mer enn et par år siden, gå til legen din for å sjekke for eventuelle problemer, og om nødvendig, for å finne en måte å regulere mensen.
 3. 3
  Alltid ha nødhjelp i vesken. Spesielt hvis du er "på grunn på 'helst snart. Hold en make up bag med en viss beskyttelse av ditt valg (bind / tamponger), noen smertestillende tabletter og et par pund mynter bare i tilfelle du trenger å kjøpe noen pads / tamponger fra en maskin. Noen andre valgfrie ting som du kan holde i den er, og noen bleie poser å avhende brukte bind i en fin hygienisk måte hvis du må endre på noen andres hus, til en liten pakke med våtservietter rydde opp hvis du har kommet på mensen uventet, og et par av ren undertøy å skifte til hvis du har fått blod på undertøyet ditt. Oppbevar den i en pen veske eller sminke bag og ingen vil vite hva det er!
  • Hvis du kommer på mensen når du ikke har noen forsyninger med deg, bare gå på toalettet, rense deg opp, pakk noe toalettrull rundt hånden igjen og igjen til du har en god mengde og flat den. Sett i undertøy som en make-shift håndkle før du kan få tak i en. Hvis det skjer på skolen, skolens kontorer ofte har en tilførsel av sanitetsbind (det skjer med mange studenter), eller prøve å spørre noen andre jenter som du er venner med, er sjansen stor for at noen vil ha noen eller kjenner noen som gjør.
 4. 4
  Kle fornuftig. Iført et skjørt eller kjole er sannsynlig å få deg til å føle selvbevisst når du har mensen fordi du skal bekymre deg for lekkasjer. Hvis været er varmt, velge et par shorts i stedet fordi dette vil føle seg sikrere. Hvis du har en uniform eller det betyr at du må ha et skjørt eller kjole, enten ha et par trange shorts, som er kortere enn skjørtet ditt, under, eller bruke tights med skjørt din bare så du ikke føler deg som utsatt.
  • Hvis du har en lekkasje på dine bukser eller skjørt som er synlig, en rask løsning for å skjule det er å vikle en cardigan, jakke eller genser rundt livet for å skjule det til du kan få en endring av klær.
  • Slitasje fornuftig undertøy. Det er ingen vits i å bruke dine peneste Lacy undertøy når du er på mensen. Velge et par komfortable nikkers som er store nok til å komfortabelt bære med et bind. Helst velge noen som er en mørk eller rød farge, slik at eventuelle lekkasjer ikke vil farge undertøyet ditt.
 5. 5
  Endre håndkle / tampong regelmessig. Dette vil hindre deg fra å bekymre noen lukter eller ubehag som kan oppstå etter en stund. Pads bør endres om hver 2-4 timer avhengig av utfloden. Tamponger kan stå for opptil 8 timer uten problemer, men vær forsiktig så du ikke la den i mye lenger enn 8 timer.
  • Hvis du trenger å forlate klassen til å gå og sortere ut perioden problemer, bare spør for å gå på toalettet på vanlig måte. Hvis læreren din sier nei, vent et øyeblikk når du kan snakke med dem stille og bare si at du har "dame problemer" som må sortere ut. Selv om læreren er mann ikke være flau for å si noe, de er modne nok til å ikke bli plaget av det.
  • Som en slu måte å komme seg til toalettet uten at noen vet hvorfor du skal, stikke håndkle / tampong i BH-en eller i linningen på buksene dine, slik at ingen ser deg med den i hånden.
 6. 6
  Finne en måte å håndtere smerten. Perioden smerter er forårsaket av muskelkontraksjoner i den nedre halvdel av magen. Disse er forårsaket av kjemikalier som er til stede når du har mensen. Forskjellige ting fungerer for forskjellige mennesker når du prøver å redusere smerte. Prøv ut forskjellige smertestillende, (ikke samtidig), for eksempel paracetamol, ibuprofen eller smertestillende med ingredienser rettet mot menstruasjonssmerter. Husk at smertestillende ikke er effektive for alle. En annen ting som kan hjelpe er å trene, selv om det er nok det siste du lyst til å gjøre når det er din tid i måneden. Øvelse utgivelser endorfiner, et kjemikalie som gjør at du føler deg glad, noe som vil bidra til å overvinne smerten, og humørsvingninger som noen ganger kommer med perioder. Et tredje alternativ er å ha et varmt bad eller å holde en varmeflaske til magen. Varmen lindrer smerten for en stund, selv om det ikke er å fjerne smerte.
  • Hvis du har sterke smerter som er så ille det får deg til å ta seg fri skole / arbeid, og / eller som varer i mer enn et par dager med mensen, gå til legen din for å sikre at det ikke er noen problemer.

Tips

 • Blodet kommer ut av klærne best med kaldt vann.
 • Hver kvinne går gjennom det så ikke bekymre deg.
 • Pass på at du snakker med noen. Dine foreldre er sannsynlig å ønske å hjelpe. Bare nevner det til din mor / far, slik at de kan begynne å kjøpe deg håndklær / tamponger, og slik at de kan gi deg råd og sympatisere med ubehag. Hvis du føler deg ute av stand til å snakke med foreldrene dine om det da i det minste prøve og snakke med venner, slektninger eller helsesøster slik at du ikke prøver å takle alene.
 • Hvis du har en ulykke, ikke fortvil! Alle kvinner forstår at ting skjer og vil ikke holde det mot deg.
 • Aldri panikk når du starter din periode, bare holde seg rolig.