Wkano

Hvordan man skal håndtere ungdoms graviditet

Graviditet er ofte uplanlagt, spesielt for yngre kvinner. Kroppene våre er laget på en slik måte at vi kan bli gravid som tenåring, selv når vi ikke vil. Dette er en tid i våre liv når vi ikke kan være følelsesmessig og økonomisk klar til å takle å ha et barn. Vær modig, du har en utfordring foran deg. Å ha en baby er vanskelig. Noen mennesker tror at det er enkelt og noen tenåringer ønsker en baby, men de vet ikke hvor vanskelig det er.

Trinn

Hvordan man skal håndtere ungdoms graviditet. Hvis du mistenker at du kan være gravid, ta en graviditetstest.
Hvordan man skal håndtere ungdoms graviditet. Hvis du mistenker at du kan være gravid, ta en graviditetstest.
 1. 1
  Hvis du mistenker at du kan være gravid, ta en graviditetstest. Ikke legg den av, fordi å vite at du er gravid er viktig for helsen din og gir deg den mest alternativer hvis du ikke er sikker på at du ønsker å være en forelder. Noen symptomer på graviditet er en savnet menstruasjon, tretthet, ømme bryster, humørsvingninger, og kvalme. Når du først oppdager du er gravid, bør du fortelle noen at du stoler på og som vil støtte deg.
  • Når du tar en test, bør du oppsøke OB / GYN å verifisere at du faktisk er gravid. Mange hjem graviditetstester kan gi både falske positive og falske negative.
 2. 2
  Fortell noen du stoler på. Telling foreldrene dine eller noen som har vært en forelder vil være nyttig, som de har erfaring i foreldrerollen, og vil kunne veilede deg. Imidlertid kan fortelle dem om graviditeten være en vanskelig ting å gjøre, spesielt hvis de ikke visste du var seksuelt aktiv. Hvis du ikke kan snakke med dem, finne noen andre. Det er viktig at du ikke gå gjennom dette alene. Hvis du ikke føler at du kan fortelle dine foreldre, snakke med noen andre som du stoler på og ha dem hjelpe deg å bestemme den beste handlingsplan.
 3. 3
  Varsle faren til barnet. Forhåpentligvis er han en moden, fornuftig person, og vil ikke forlate deg. Men hvis han ikke forlate, ikke miste håpet. Husk at du er omgitt av folk som elsker deg og som vil kunne hjelpe deg selv om faren ikke er rundt.
  • Hvis du kan, be for ham å hjelpe deg ved å ta deg til avtaler, betaler for baby ting, og lover å være der for deg følelsesmessig.
 4. 4
  Forskning alternativene. Når du vet du er gravid, bør du bestemme hvordan du vil håndtere graviditet. Sitte ned og ha en moden samtale med far og andre personer som hjelper deg. Diskuter fordeler og ulemper ved hver metode. Til syvende og sist er avgjørelsen opp til deg, og du bør ikke føle seg presset av én person. Men avgjøre hva du skal gjøre er en stor beslutning, og det vil bidra til å kunne snakke ut om det. Vit at du har en av fem alternativer:
  • Abort: Dette er ikke tilgjengelig i alle situasjoner. Gjør din forskning og finne en hederlig utøveren. Selv om du ikke vil ha en baby, kan dette være en traumatisk opplevelse. Få noen til å komme med deg for emosjonell støtte.
  • Adopsjon: Hvis du ikke føler deg klar for et barn, men ikke anser abort et alternativ, kan du velge å plassere barnet med en annen familie. Sørg for at du finner en hederlig og etisk etat som gir rådgivning før og etter emisjonen. Husk at for å plassere barn for adopsjon må du få tillatelse fra barnets far også.
  • Single Parenting: Du kan velge å beholde barnet og oppdra ham / henne. Dette vil definitivt være vanskelig, men det er absolutt mulig. Hvis du planlegger å gjøre dette, får en forelder eller venn til å hjelpe deg klar på barnerommet, se inn foreldre klasser, og avgjøre hvorvidt du vil fortsette å gå på skolen.
  • Ekteskap: Du kan gifte seg med faren til babyen din og oppdra barnet sammen. Men ikke føl at du må gifte seg med ham. Blir reist i en ukjærlig og / eller ergerlig ekteskap kan være like skadelig for barnets følelsesmessige utvikling som noen av de andre alternativene.
  • Joint foreldre: Du og far kan bestemme seg for å oppdra barnet sammen uten å gifte seg. Prøv å komme opp med et system som oppfyller begge dine behov, så vel som babyens.
 5. 5
  Søk om Medicaid og WIC å dekke medisinske utgifter, samt mat og levekostnader hvis det er nødvendig. Ofte er det støtte for unge kvinner, og det kan hjelpe deg til å finne jobb, avslutter videregående skole, og gå til en fagskole eller høyskole.
 6. 6
  Finne et sted å bo. Hvis foreldrene dine ikke støtter deg, eller gir deg et ultimatum til å gjøre sine ønsker eller flyttes, og kjæresten din ikke er støttende, se om du kan finne en slektning, venn, eller noen som har den beste interesser. Hvis du ikke har støtte fra venner eller familie, søke støtte grupper med kvinner som er i lignende situasjoner.
 7. 7
  Få råd. Å ha en baby er en skremmende prospektet. Rådfør klarerte voksne, sykepleiere og jordmødre. Spør dem om de ulike birthing alternativer og hva du kan forvente. Bestem deg for en som er riktig for deg.
 8. 8
  Spare penger. Være sparsommelig i hva du kjøper. Det er ofte steder der du kan kjøpe ting for deg og babyen din veldig billig, for eksempel verftet salg og sparsommelighet butikker.

Tips

 • Dersom far ikke ønsker å være involvert, kan du fortsatt samle barnebidrag.
 • Vurdere og holde mulighetene åpne. Se på fordeler og ulemper med alle alternativene og velge det som er riktig for deg, som din økonomiske situasjon og støtte sirkel. Livet kan kaste uventede ting på deg. Alltid forberede, og har en back-up plan.
 • Hvis kjæresten din er fornærmende bør du be ham om å få rådgivning. Hvis han ikke er villig til å gjøre det, må du fjerne deg selv og babyen vekk fra ham.
 • Hvis foreldrene dine tvinger deg til å velge et alternativ du ikke er komfortabel med, vurdere å bli frigjort.
 • Sjekk Facebook, Yahoo og andre grupper, er det unge mor støttegrupper på nettet.

Advarsler

 • Når et barn blir overlatt til seg selv eller blir stående uten sin mor i lang tid, vil en baby går gjennom tre stadier: protest, fortvilelse og avløsning. (Se online foreldre klassen, kapittel 3: Separasjon)
 • Dette er bare en teori fremsatt av den utviklingsmessige psykolog John Bowlby. Teori er et viktig ord her som det betyr at det ikke har blitt definitivt vist seg å være tilfelle. Selv om teorien hadde mye støtte i 1950, Bowlby forskning hadde mange feil i at det støttet seg på retrospektiv bevis, ikke vurdere graden av separasjon, og tok ikke hensyn til forskjeller mellom savn og nød. Derfor er det god grunn til å ha en viss tvil om denne teorien.