Wkano

Hvordan kontrollere tenårene hormoner

Mens tenårene hormoner er nesten umulig å kontrollere, kan du opprettholde dine hormoner, alt du trenger å gjøre er de enkle trinnene nedenfor.

Trinn

Hvordan kontrollere tenårene hormoner. Vet hva hormoner er og hvordan de fungerer.
Hvordan kontrollere tenårene hormoner. Vet hva hormoner er og hvordan de fungerer.
 1. 1
  Vet hva hormoner er og hvordan de fungerer. En enkel Internett eller biblioteket søk vil gjøre. Bli kjent med hormoner.
 2. 2
  Ta kontroll. Dette kan ikke være lett i begynnelsen, men etter hvert som tiden går vil det være enklere. Tenk tilbake til tiden i livet ditt når hormoner ikke spiller en stor roll. Lat som om du er fortsatt i den tiden. Husk i den tiden gutter spilte ingen rolle. Jentene spilte ingen rolle. Du var den du var. Prøv dette, selv om det betyr at du må slutte hva du gjør hver gang du tenker på det motsatte kjønn.
 3. 3
  Husk at dine følelser teller også. Tenk på alle disse følelsene som disse hormonene produserer. Skriv hver og en du kan tenke deg ned og ta en rød penn og sette en stor X gjennom dem alle. Dette er følelser som styrer deg, og den eneste måten å kontrollere dem er å fjerne dem. Tenk på hva følelser gjør at du føler deg bra. Tegn et bilde av hva som gjør at du føler deg bra med fargestifter. Fargestifter er veldig avslappende.
 4. 4
  Vær stolt av det du har. Dette er dine hormoner, men de er en del av deg. Du kan ikke gjøre dem helt forsvinne, men med de rette verktøyene kan du kontrollere dem.
 5. 5
  En annen viktig ting å huske er at stress kan øke hormonell ubalanse. Så får hvile, ta dusj og gjøre det bra på skolen. Dette vil bidra til å kontrollere hormonene dine.
 6. 6
  Husk at når du gjør ting som hormoner styrer du sårer andre mennesker rundt deg. Ikke la dem styre i det hele tatt, for du har fri vilje, og som gir deg muligheten til å gjøre hva du vil - ikke hva hormonene dine vil at du skal gjøre!

Tips

 • Når du føler for å gjøre noe du normalt ikke ville gjøre, tenke to ganger før du gjør det.
 • Ta vare på deg selv.
 • Prøv å holde deg rolig, hvis du er redd noe eller noen, la det hele ut til en forelder, venn eller lærer. Også prøve å frakte en stress ball av noe slag.
 • Ikke gjør noe dumt.
 • Husk at dine hormoner er svært vanskelig å kontrollere, bør du være glad hvis du selv prøve fordi det er en veldig tøff bransje å komme inn.

Advarsler

 • Side påvirker kan inkludere-emosjonelle reaksjoner, følelser aldri følt før, stress, tretthet, døsighet, knuste hjerter, gutt eller jente galskap og sannsynligvis følelser som gjør at du ønsker å låse deg i bilen og gråte i lang tid.