Wkano

Hvordan slutte å kutte (for jenter)

Hvis du har vært, først, husk: du er IKKE alene! Cutting er en alvorlig og ganske ukjent epidemi blant tenåringer. Noen ganger stress i livet får være for mye, og cutting virker som en god utgivelse. Selv om det kan virke ufarlig i begynnelsen, har cutting alvorlige fysiske, følelsesmessige og sosiale konsekvenser. Les videre for å finne ut hvordan å stoppe.

Trinn

Hvordan slutte å kutte (for jenter). Innrømme og akseptere.
Hvordan slutte å kutte (for jenter). Innrømme og akseptere.
 1. 1
  Innrømme og akseptere. Fortell deg selv, "Jeg trenger å slutte å kutte." Si det høyt hvis du må. Si det så mange ganger som du trenger for å tro det.
 2. 2
  Brainstorm måter å stoppe. Når du har trang til å kutte, istedenfor å gå rett for skarp gjenstand, identifisere hvorfor du klipper. Når du har identifisert hvorfor du er i ferd med å skade deg selv, ikke. Sett ned saksen og gå å snakke med noen du bryr deg om, enten det er din mor, far, søsken, venner, osv. Snakk om hva som skjedde, hvordan det gjorde du føler, og hvorfor det gjorde du føler det slik. Bare få det ut.
 3. 3
  Finne alternativer til å kutte som gjør at du føler deg samme slags lettelse. Gå en tur eller en joggetur. Snakk med en venn. Lytt til musikk (Pass på at det er oppløftende musikk. Ikke hør på noe du vet vil gi deg lyst til å kutte mer). Skriv i en journal. Ta et langt bad eller dusj. Dra på shopping. Uansett hva du liker å gjøre, gjør det. Jeg er sikker på at det vil gjøre at du føler deg mye bedre enn å kutte.
 4. 4
  Noen ganger gjør noe morsomt er ikke nok, og du fortsatt føler behov for å kutte. Når du føler at dette, og gjør noe hyggelig, eller snakke med noen er ikke hjelper, kan du prøve å gi deg noen harmløse smerter. Harmløs smerte betyr at du kan få den samme følelsen du gjør når du skjærer, men uten å skade deg selv. Måter å gjøre dette er: spise en hot chili, ta en kald dusj, holde noen isbiter tett (farge dem røde med konditorfarge hvis synet av blod er viktig for deg) eller plassere elastiske bånd rundt håndleddene, og knipse armen eller hvor du vanligvis skåret at.You kan også tegne eller doodle i stedet du vanligvis ville kuttet med en rød penn, eller sette noen rød konditorfarge på håndleddet for å simulere blod, hvis det er det du ønsker å se.

Tips

 • Hvis du har en sterk trang til å kutte, men du vet du ikke burde, kan du prøve å sette en strikk rundt håndleddet, og knipser det når du har trang til å kutte. Ikke prøv å skade deg selv selvfølgelig, men det vil gi deg den samme følelsen uten arrdannelse, eller legemsbeskadigelse, eller en sjanse for å dø. Det vil også gi røde hevelser på armer som ser litt ut som arr. Hevelsen varer bare i ca 5 timer, og rødhet vil forsvinne over natten.
 • Bli involvert med støtte grupper som skal skrive Love on Her Arms eller The Butterfly Prosjekt, de er sentrert rundt å hjelpe folk slutte selvskading og er ungdom-basert.
 • Hvis du har prøvd terapi og du ikke liker det, eller det ikke fungerer for deg, det er helt greit. Det er vanligvis Teen Selvhjelp møter som oppfyller hver uke eller så, og snakke om måter å overvinne problemer, sunne alternativer til skjæring, og hvordan å slutte å kutte når du har lyst til. Du kan få nye venner som har hatt de samme problemene som deg. Å vite at du er ikke alene er nøkkelen i prosessen med healing. Spør rådgiver på skolen om han / hun har noen oppføringer av Teen Selvhjelp møter nær deg.
 • Aldri undervurder terapi. Bare sitte ned og snakke med noen som ikke vil dømme deg kan være en stor lettelse. Du kan komme til bunns i den virkelige grunnen du klipper, og selv ta opp underliggende ting du ikke engang visste var plaget deg. Hvis familien ikke har råd til behandling, kan du prøve å snakke med rådgiver på skolen eller ser gjennom telefonboken for folk som tilbyr gratis psykologisk rådgivning. Mest sannsynlig vil det være noen oppføringer for utdannede folk som tilbyr gratis hjelp. Eller du kan også snakke med rådgiver på skolen din om gratis rådgivere i området. Vanligvis han / hun vil ha noen kontakter av folk som tilbyr gratis hjelp.

Advarsler

 • Skjæring kan føre til sene skader og / eller muligens forårsake alvorlige blødninger og skader på hender, bein, hofter eller mage.
 • Hvis du har tanker om selvmord, forteller en voksen NÅ. De kan få deg øyeblikkelig hjelp.