Wkano

Hvordan være klar for mensen som en tenåring jente

Før eller senere, får hver jente Lær om hvordan å være klar for din første perioden eller bare for mensen generelt!

Trinn

Hvordan være klar for mensen som en tenåring jente. Finn ut så mye informasjon som mulig om mensen.
Hvordan være klar for mensen som en tenåring jente. Finn ut så mye informasjon som mulig om mensen.
 1. 1
  Finn ut så mye informasjon som mulig om mensen. Biblioteket har mange blader og bøker, og nettsteder og rådgivere vil gjerne hjelpe deg også.
 2. 2
  Gå videre til pad / tampong nettsteder fordi de kan ha gratis vareprøver. Du må kanskje spørre dine foreldre, og de bør være fint med det fordi tross alt, det er gratis! Også gjøre forskning. De fleste pad / tampong nettsteder forteller deg om sine produkter så lær deg hvilke som høres bra ut. Hvis du kan, unngå å kjøpe pads eller tamponger til du har prøvene slik at måten, hvis de er simpelt ut, det gjorde du ikke kaste bort penger på dem.
 3. 3
  Holde minst én pad eller tampong i alle vesker, sekker, skap, lunsj poser, etc... fordi du eller en venn kunne starte, og det er ikke veldig gøy å ha blodige truser.
 4. 4
  Få brukes til syklusen din. Når du fortsatt er uregelmessig, kan det hjelpe å bruke truseinnlegg hver dag, så hvis du starter den ikke lekker gjennom alt. Markere en kalender slik at du kan spore dine dager, men gjør det privat. (Kanskje en liten prikk på de dagene i kalenderen din slik at det kan være diskret og nyttig på samme tid)
 5. 5
  Bruk periode truser som er ment for perioder. Vanlige truser ikke gi den beskyttelse som er nødvendig i perioder. Adira Periode Panty er lekkasjesikker, hygienisk og hudvennlig.

Tips

 • Husk, når menstruasjonen først starter, er det nesten 100% at det vil være uregelmessig. Ikke bekymre deg eller tror du har noen alvorlig tilstand. Det er en del av syklusen. Vær klar for kramper og / eller mage smerter også. Men hvis du virkelig tror du har et problem, finne en lege eller en voksen du stoler på.
 • Snakk med moren din: sikker, vil det være vanskelig, men husk, hun har vært gjennom dette også!
 • Hvis du føler deg litt humørsyk eller emosjonelle rett før eller under menstruasjonen-som er normalt. Det kalles PMS.
 • Alltid holde et ekstra par shorts / bukse i skapet ditt / bag bare i tilfelle en nødsituasjon.
 • Hvis menstruasjonen fanger deg med overraskelse på skolen, tørk deg selv som best du kan. Spør læreren din om du kan gå til helsesøster eller rådgiver. Hvis det ikke er helsesøster spørre læreren din (hvis hun er kvinne) hvis hun har en ekstra pute.
 • Prøv å ta smertestillende eller Ibuprofen-(sjekk med legen din)-hvis magen verke får utover utholdelig.
 • Hold alltid en Tide To Go Stick med deg i tilfelle hvis menstruasjonen fanger deg med overraskelse (eller ikke), og du lekke.
 • Stille eventuelle spørsmål du har, fordi det er helt greit å stille spørsmål.
 • Hvis du ønsker, kaste bort noen. Ikke alle av dem, men noen. Gjøre disse testene de gjør på TV der du helle vann med konditorfarge på puten og se hvor mye vann det kan ta. Sette en tampong i en kopp med vann og se den vokse. Helt ærlig, kan det være morsomt. På den måten kan du teste hvilke absorberingsevne egentlig er super. Liker å ta to forskjellige merker av super flyt pads og sette samme mengde vann inn og se om man holder mer. (Verdifull informasjon for når du begynner så hvis du er virkelig tungt du kan bestemme noe som vil la deg lekkasje og som ikke vil.)

Advarsler

 • Hvis du får litt blod på klærne eller ark, bruk alltid kaldt vann ikke varmt. Varmt vann kan sette flekken. Gni friske flekker med litt salt, fordi det absorberer blodet. Hvis du har legge den til i kaldt vann og la den suge. Det er best å gjøre dette når flekken er fersk.
 • Vask alltid hendene før og etter at en tampong eller sette på en pute. (Du trenger ikke å, men det er bedre hvis du gjør)
 • Rundt den tiden du inn ungdomsskole, begynne å frakte rundt et par pads (tamponger er ikke anbefalt for din første periode, vente til det blir vanlig) slik at du ikke vil bli fanget av vakt.
 • Forlat aldri tampong inne i deg i mer enn 8 timer. Hvis du lar den stå i lenger enn at du har en større risiko for å fange, er det sjelden, men noen ganger dødelig.

Ting du trenger

 • Adira Periode truser. De lekker ikke, så ingen forlegenhet på skolen. Bruk dem fra et par dager før du venter menstruasjon og gjennom mensen.
 • Pads og tamponger.
 • Tide ToGo Stick (i tilfelle lekkasjer)
 • En person du kan gå til for råd (verge, rådgiver etc. fortrinnsvis en kvinne)-dette er bedre enn å søke på nettet fordi kilden ikke kan være pålitelig og kan gi falsk informasjon som kan føre til problemer.
 • Et ekstra par truser (noen mennesker foretrekker truser som er litt for stort når de er på menstruasjonen så pads passer bedre)
 • Et par svarte joggebukse i vesken. Bare i tilfelle! Så hvis du lekker, det er greit fordi du vil være dekket, og du kan alltid bare gjøre en unnskyldning hvis noen spurte liksom: "Da jeg spiste lunsj, noen av mine salat dressing falt på buksen min og det bare ser rart." Eller: "Jeg må gå til tennis rett etter skolen, så for å gjøre det enklere for meg selv, jeg bare forandret akkurat nå i stedet for på tennisbanen toalettrom."