Wkano

Hvordan å ha et godt argument

Den "Er ikke" "Er også" "Er ikke" Am "too" er en type argument som ingen vil gå komme inn. Her er hvordan du oppgi dine synspunkter samtidig som samles inn og rimelig.

Trinn

Hvordan å ha et godt argument. Ikke fornærme den andre personen.
Hvordan å ha et godt argument. Ikke fornærme den andre personen.
 1. 1
  Hold deg rolig. Den energien du avgir er vanligvis plukket opp av den andre personen, hvis du er rolig de forstand du mener ingen skade og slappe av mer. Selv om du får emosjonelle, prøve å holde verdighet og ikke piske opp uventet. Også vurdere tonen i stemmen, prøv å holde en jevn, lav tone og volum, ikke fluktuerende til mye i fart og lyd. Prøv å høres så avslappet som mulig og unngå høye lyder. Du kan også vurdere kroppsspråket: ha en god fast holdning som gjør føler kraftig, men ikke aggressiv.
 2. 2
  Ikke fornærme den andre personen. Unngå å på noen måte, si noe som kan tas som en fornærmelse. Når folk er sinte de er mye mer følsom og tar selv den minste kommentar som en fornærmelse.
 3. 3
  Uttrykke at du er villig til å lytte til den andre personen og respekterer dem. Selv om du kanskje ikke er enig med hva den andre personen sier at du trenger å huske at de kan føle like sterkt om deres synspunkter som du gjør om deg.
 4. 4
  Være rimelig. Utfallet av argumentet er kanskje ikke akkurat det du ville, men aldri forvente å få alt du ønsker.
 5. 5
  Snakke med personen på en forsvarlig måte å fortelle dem at du er uenig med (emne). Avhengig av hva det er de kan eller ikke kan engasjere deg i nevnte diskusjonen.
 6. 6
  Være sivile, er høyest person vanligvis galt. Skriker eller prøver å bli hørt er ikke en god måte å gjøre ditt argument, det kommer av umoden.
 7. 7
  Pass på at du er kjent i faget! Du ønsker ikke å komme i en krangel om hunden trening med en ekspert når du nettopp har klart å trene hunden til å sitte.
 8. 8
  Trykk poenget ditt. Plukk en fornuftig idé, og hold deg til det - ikke la den personen du krangler med distrahere deg eller føre deg bort fra motivet.
 9. 9
  Når du har kommet til en konklusjon og en forståelse ene siden vil forlate med kanskje en annen mening om emnet. Det eller personen kan rett og slett bli irritert av deg.

Tips

 • Ikke bann, lar dette den andre personen vet at du kommer til å være urimelig og setter en langt mer aggressiv tone enn nødvendig.
 • Hold stemmen på et normalt volum.
 • Prøver å overbevise den andre personen til å roe ned med ord vanligvis ikke fungerer, og fungerer aldri med mindre du er roe deg. Når folk er emosjonelle de vanligvis ikke tar godt til lange forklaringer eller lytter til dine behov, så fraser som "det er virkelig frekt av deg å ikke høre på meg, kan du vise mer respekt" er vanligvis tatt mer som fornærmelser og kraft- øker enn faktisk blir lyttet til.
 • Ikke la det vare for lenge, forringer argument hvis det er holdt ut.
 • Hvis argumentet er med en kontorist, selger, etc. be om å snakke med veileder. Hvis en veileder ikke er umiddelbart tilgjengelig, få et telefonnummer.
 • La hver person til å snakke og gjøre sine poeng.
 • Sett sunne grenser. Hvis den personen du krangler er sint, ytterst ubehagelig eller verbalt fornærmende, bør du virkelig være i samspill med dem? Det kan være bedre å gå unna.

Advarsler

 • Når folk blir sinte de kan reagere på uforutsigbare måter. Hvis du noen gang føler du er i større fare enn det er verdt, gange unna.
 • Når sinte, folk har en tendens til å tenke mindre, f.eks gi etter for fordommer eller ikke vurdere utfallet av sine handlinger.
 • Argumenter kan føre til mer lang tid eskalere fiendtligheter.