Wkano

Hvordan alltid vinne et argument

Krangling er en måte å gi grunner og overtale den andre siden av poenget ditt. Denne guiden vil vise deg hvordan du kan sørge for at du alltid vinne i en krangel.

Trinn

Hvordan alltid vinne et argument. Den første og viktigste punktet er å forsøke å plukke den sterkeste siden av argumentet.
Hvordan alltid vinne et argument. Den første og viktigste punktet er å forsøke å plukke den sterkeste siden av argumentet.
 1. 1
  Den første og viktigste punktet er å forsøke å plukke den sterkeste siden av argumentet. Å ha styrken av advokatvirksomhet på din side er den desidert enkleste måten å vinne et argument. Mens de fleste argumentene har en lett identifiserbar vinner og taper, noen argumenter er ikke så klart. Prøve å identifisere disse argumentene og enten holde seg borte, eller være veldig forsiktig med å komme inn i det.
 2. 2
  Tenk om de mulige argumenter for og mot din side, og motsatt side. Hvis det er noen stor svakhet i argumentet ditt, må du fylle det før du kommer til en konfrontasjon med opposisjonen, eller risikere å miste argumentet. Også prøve å ta hver argument til sin logiske konklusjon, og identifisere noen store fallgruvene motstanderen kan gå inn. En mild nudge her og der for å få dem til å gjøre noen form for utsagn som lar deg lukke bjørnen fellen er psykologisk ødeleggende og kan vinne et argument på stedet.
 3. 3
  Når du er i argumentet, holde rolig, og presentere din side av argumentet på en logisk måte. Når motsatt side bringer opp et punkt, alltid motvirke dette punktet med noe relevant å støtte deg. Denne artikkelen kan hjelpe
 4. 4
  Alltid dra full nytte av eventuelle illogicality eller feilslutning i motstanderens argument. Returnere noen ulogiske punkter med så mange relevante logiske fakta som mulig, å fullstendig quash deres synspunkt. Hvis dette ikke er mulig, tar utgangspunkt og bruke det i din favør logisk. (For eksempel når menn blir håret langt i vestlige samfunn, 'det er ikke naturlig "er et vanlig argument for de som er imot det. Men det er mer naturlig enn å kutte det som håret vokser når det er igjen. Langt hår, ved å bruke deres argument mot dem, er helt naturlig for begge kjønn.)
 5. 5
  Hvis du peker ut en feil som motstanderen har gjort, og erklære det en logisk feilslutning, ikke under noen omstendigheter gjøre samme feil. Motstanderen får et pass fordi han eller hun ikke visste det var en feil, du derimot er skyldig i å vite hva som er rett og hva som er galt. Det er en rask måte å myrde dine egne Ethos eller troverdighet.
 6. 6
  Det er alltid mulig å miste et argument, vil disse tipsene sterkt redusere sjansen for å miste. Men ikke argumenter noen ganger kommer til standoffs, hvor nei-siden er sterkere enn den andre, og ingen vinner eller taper. Når dette skjer, lære å forlate argument som ingenting kan oppnås ved å fortsette å konfrontere motstanderen. Når dette skjer, må du ikke miste kontrollen eller bli desperat.
 7. 7
  Bestem deg på et følelsesmessig aspekt av argumentet for å bruke som et verktøy. Hvis du kan finne en måte å gjøre motstanderen å "være i deres sko, så i dine sko", og prøver å ha dem forestille seg følelsen en bestemt måte som gagner ditt argument, kan du squash motstanderens tillit til hans / argument henne.

Tips

 • Hold kontroll over deg selv. Vises rolig, selv i en opphetet krangel. Ikke bruk harde språket, eller bukke under for sinne. Dette vil forvirre din tenkning og hindre ditt argument.
 • Bruke "barnslige" taktikken, slik som å rope "Shut Up", vil bare redusere troverdigheten til argumentet ditt. Dette vil absolutt skade din sak.
 • Sørg for å la motparten ferdig dommene sine, og la dem vite at du lytter til hva de sier. Når du snakker og motstanderen prøver å skyte inn, prøve å fullføre poenget ditt uten å heve stemmen eller snakke raskere (og definitivt ikke slutte å snakke for å la motstanderen diskusjon!). Hvis de ikke slutte å snakke og prøve å gjøre sine punkt rett gjennom talen din, påpeker at du hadde høflighet å la dem fullføre sine setninger, og at du ønsker å bli behandlet på samme måte. Du vil åpenbart synes å være mer høflig og moden fest, og som ofte hjelper å vinne dine argumenter.
 • Prøv å ikke bruke "røyskatt ord" som: kan, kanskje, burde, kunne. Disse ordene forlater et stort åpent hull i argumentet ditt. Andre eksempler er setninger som: "En voksende mengde bevis viser at..." (Dette beviser ikke noe), "Kritikere hevder..." (Hva kritikerne, hva er deres legitimasjon?) "Jeg har hørt at..." (Hvem fortalte deg, hvor er kilden?). Selv om noen ganger bruk av disse ordene er uunngåelig, prøver alltid å være konkret.
 • Tenk hele tiden. Ved å ikke tenke noe gjennom helt før du sier eller gjør truer det ofte ditt argument. Ikke gjør noe i fravær av tanken.
 • Noen ganger hjelper det å delvis enig med motstanderen. Finn noe som dere begge er enige om. For eksempel "Jeg er enig med din holdning på X, men jeg tror du forstår ikke Y. Denne prosessen gjør dem mer åpne for overbevisende. Men aldri gjør feil enige med dem på for mange ting.
 • Hvis du lykkes i å gjøre den andre personen sint, betyr det ikke at du har vunnet argumentet.
 • Tilsvarende er det mot sin hensikt å prøve å krangle om følelser ("Du skal ikke føle det sånn"). Prøver å snakke folk ut av sine følelser er ikke logisk, det er kontrollerende og ufølsom.
 • Ikke gjør den feilen at de prøver å bruke logiske taktikk for å hevde en mening, en teori, eller noe som ikke har noen grunnleggende i logikken. For eksempel, "Menn er bedre enn kvinner" er en mening; "superior" er en subjektiv vurdering.
 • Prøv å innrømme at du tar feil på et punkt så snart som mulig. Hvis du og motstanderen er like intelligent og har rett om tre poeng, men du både bruke 10 minutter diskutere punkter hvor du er galt (fordi du flytte raskt) og 50 minutter diskutere de punktene hvor du har rett, motstanderen vil mest sannsynlig ser og føler at de har mistet. Hvis begge medlemmer av et argument holder seg til dette tipset, er det bonus bivirkning at argumentet vil også bli mer produktive.
 • Hvis du ikke kan riste ønske om å hevde noe som er bare din mening, spør deg selv hvorfor. Husk at du kan velge å beholde din mening til deg selv, eller ta positiv handling mot en sosial eller politisk sak, heller enn bare å snakke deg blå i ansiktet. Ikke trekke alle du kjenner inn i endeløse debatter om kjæledyret ditt teori i håp om at de vil levere en logisk feilslutning for deg å slå ned. Dette er i seg selv en kompleks form av "halmstrå" feilaktige. Dessuten, hvis du går rundt krangler hele tiden, vil folk unngå deg og det vil være noen igjen å argumentere med.
 • Hvis du har en stand off slutten med noen meningsfulle spørsmål før vandre å ha dem tenke på og bestemme at de tar feil eller argumentere senere for deg å få en ny sjanse.

Advarsler

 • Denne tilnærmingen kan irritere de som ikke kan stå å tape, og de kan bli voldelige.
 • Hvis det er ingen der til å bedømme argument, eller erklære en vinner, ikke holde på å håpe den andre fyren kan se ditt syn. Gå videre etter argumentet er gjort, kan du gå tilbake senere og se argumentet og avgjøre om du har vunnet eller tapt, og endre derfra.
 • Aldri miste kontroll over deg selv.
 • Velge dine kamper med omhu!
 • Dette er ofte svært vanskelig for mange mennesker. Ikke prøv det hvis du vil bryte ned halvveis.