Wkano

Hvordan å konfrontere en backstabber

Å være på mottakersiden av vitriol eller smugness av en backstabber er ubehagelig i beste fall, og kan være svært skadelig i verste fall, avhengig av hva som har blitt sagt eller gjort.

En backstabber hvem som har lov til å slippe unna med sin underhanded oppførsel vil gå på å gjøre det igjen, kanskje til deg, kanskje til noen andre. Konfrontere en backstabber kan hjelpe deg til å løse de problemene som de har skapt, og det kan også sette en stopper for deres veier når de innser at du er villig til å stå opp til dem.

Hvis du er uheldig nok til å bli messed av en backstabber, her er noen forslag til å konfrontere dem.

Trinn

Hvordan å konfrontere en backstabber. Prøv å forstå hvorfor noen mennesker "backstab" eller dobbel-kryss.
Hvordan å konfrontere en backstabber. Prøv å forstå hvorfor noen mennesker "backstab" eller dobbel-kryss.
 1. 1
  Prøv å forstå hvorfor noen mennesker "backstab" eller dobbel-kryss. En backstabber er noen som utgir seg for å være din venn, eller å være på din side, og deretter snur seg og gjør eller sier ting som fører til at du blir skadet, utsatt eller behandlet dårlig som følge av ting de foreslår eller avsløre. Backstabbing er en form for manipulasjon og avslører en person som er illojale, usikker, og svært usikker på sitt eget sted. Forstå motivasjon bak backstabbing kan hjelpe deg til å finne måter å håndtere det, så vel som å vise deg at backstabber er svært ofte en person med dårlig emosjonelle ressurser, og er trolig en svært ulykkelig person. Selv om det ikke unnskylde sin oppførsel, kan det berolige deg at backstabber er trolig som dette med mange mennesker og trenger å bli behandlet objektivt som noen til å forsiktig med. Grunner til at folk tyr til backstabbing inkluderer:
  • Manglende evne til å nære vennskap eller beholde vennskap, og kanskje en frykt for å komme for nær andre mennesker i tilfelle de er skadet. i en småskårne måte kan føre dem føler at de er mer attraktive for folk de ønsker å ha vennskap med.
  • Manglende evne til å komme dit de vil i livet, fordi de ikke er dyktige, misliker hardt arbeid, ikke kan finne ut av ting, eller de er redde for å gjøre de innovative ting selv. Deres grådighet for, profitt, eller bettering deres posisjon kan føre dem til å se backstabbing som en enkel vei gjennom.
  • Søker å imponere noen andre. Dette kan være tilfelle der personen ikke føler de får nok oppmerksomhet eller respekt fra noen i autoritet eller noen de skulle ønske de kunne tilbringe mer tid med. Det kan gjøres verre der du tilbringer tid med den personen backstabber ønsker å bli venner.
  • Sjalusi. En usikker person som også havner sjalu tanker om noen andre kan lett ty til backstabbing som en måte å føle overlegen over gjenstand for deres ønske og kan også se på dette som en slags "hevn", som en måte å ta ned noen sterke sider, å gjøre seg selv ser og føles sterkere.
  • Dumhet. Noen mennesker bare ikke forstå grensene for å slippe andre mennesker i et rot. Det kan underholde dem, eller det kan være fordi de egentlig ikke forstår omfanget av konsekvenser involvert i å undergrave en annen person, men de bare ikke tenke på hva de gjør og hvilken skade de forårsaker.
  • . Kanskje du gjorde noe (bevisst eller ubevisst) at de ikke føler at de kan tilgi deg for, og dette er deres sleipe metode for å få tilbake på deg. I dette tilfellet, se på hva du kan ha gjort i forhold til denne personen. Prøv å se om det er noe som kan ha forårsaket dem til å føle seg så sint eller desorientert at de ønsket å skade deg.
 2. 2
 3. 3
  Foreta en beslutning om å konfrontere backstabber. Du foretrekker kanskje å endre ordet "konfrontere" til "møte", "diskutere ting med", eller "snakke gjennom ting med" backstabber hvis "konfrontere" er for dristig og aggressiv et ord for deg. Uansett hva du kaller det, gjør beslutningen om å ringe backstabber på hans eller hennes atferd er et modig skritt og en som du trenger for å nærme seg med mot og styrke. Sørg for at du har fått dine fakta rett, og at du føler deg sterk og rolig nok til å snakke med backstabber uten å henfalle til emosjonell overdrive, husk at en backstabber er en manipulerende personlighet og vil prøve å slå dine følelser tilbake på deg for å gjøre det virke som om de ikke er i feil eller at du har misforstått ting.
 4. 4
  Forbered din tilnærming. Hvis du allerede vet hva du vil si, og deretter gå videre. Men for mange mennesker, kan tanken på å konfrontere noen åpent om noe frekt eller stygg at den andre personen har gjort, skal konfrontere i seg selv. Svaret på nervene er å pre-script din tilnærming, slik at du vet hva du vil si, selv om du ikke husker den eksakte ord i anledning. Hvilke typer av ting du kanskje har lyst å pre-script inkluderer informere backstabber at du ønsker å snakke med dem, sette sammen fakta om hva som har skjedd og hvordan du har blitt påvirket av backstabbing, finne flere ord enn "backstabbing "for å forklare hva som har skjedd (slik at du kan fjerne den emosjonelle sinne), og laging hva slags løsning ville du like å se komme ut av denne talen. For eksempel kan du skrive ned noe sånt som følgende:
  • "Jeg har noe jeg vil snakke med deg om. Jeg vil at du skal høre meg ut om det før du gir respons. Jeg trenger din hjelp til å avklare hvorfor du har valgt å si / gjøre X, Y, Z, som har resultert i X, Y, Z. Jeg vet ikke hvorfor du følte du trengte å gjøre dette, og det har vært vanskelig for meg å [vet at J, L og K er nå involvert for / til å bære hovedtyngden av konsekvensene, etc.]. Og mens jeg ikke vet hva som motiverte deg til [avsløre ting som jeg fortalte deg i tillit / si slike personlige ting om meg / foreslå at jeg ikke er god nok til jobben,.. etc.], vet jeg at jeg ikke vil godta at dette skjer lenger jeg har snakket med J, L og K og forklart min side av ting De synes å forstå mye bedre nå hva som har skjedd Så enten:. [ (Personal): Jeg ønsker nå å forstå bedre også, at jeg ikke er noen som står ved mens min verdighet ikke blir respektert] eller [(Work):. Hvis du har et problem med meg, vil jeg gjerne dette løst nå, slik at vi kan samarbeide mer effektivt og å sikre at dette ikke skjer igjen.]

   Følg med: Jeg tror at når folk gjør ting som ikke er snill eller omsorg mot en annen person, at dette er basert på deres egen frykt, ulykkelighet, eller vondt. Hvis det er tilfelle for deg, er jeg villig til å snakke om det med deg hvis du vil, og jeg vil støtte deg. Men jeg vil ikke tolerere å bli utnyttet eller ha du mener at det er OK å undergrave meg foran mine kolleger / venner / familie, etc. Hvis du er villig til å snakke om dette nå på en åpen og vennlig måte, at ville vært supert. Hvis du trenger mer tid til å tenke over hva jeg har sagt, så vi kan komme sammen og snakke dette gjennom litt senere. Hvis du ikke ønsker å snakke om det i det hele tatt selv, kan du forstå at jeg ikke vil stå rundt venter på deg til å gjøre dette mot meg igjen, og jeg vil iverksette tiltak for å beskytte mitt rykte inkludert [ber om å bli flyttet til et annet lag / bor borte fra deg / ikke avsløre noe mer til deg, etc.]. Hvis det er tilfelle, jeg beklager, men jeg kan ikke tillate at dette skal skje igjen. "
  • Rollespill denne diskusjonen før de søker å ha det. Dette vil gi deg muligheten til å huske de viktigste punktene, og vil gi deg en følelse av trygghet at du allerede har prøvd ut den diskusjonen.
 5. 5
  Be om å få snakke med backstabber. Prøv å ordne det slik at det er på en tid og et sted hvor du vil føle deg komfortabel. Kanskje over en kopp eller milkshake, kanskje i et stille rom på jobb eller skole, eller kanskje i den lokale parken. Sørg for at det er et sted at du også føler deg trygg, spesielt hvis du har mistanke om at denne personen kan være litt ustabil eller reagerer dårlig.
  • Hvis backstabber er ikke så opptatt av å snakke med deg, eller du har mistanke om at de vil nekte å snakke med deg, prøv taktikken med bare pressing dem opp et sted og begynner å snakke med dem når de ikke kan komme unna lett. Dette kan være ved enden av lunsj eller på et møte, f.eks. Innse at du gjør dette vil gjøre dem ubehagelig skjønt, og at de kan være mye mer sannsynlig å svare på deg negativt enn hvis du gir dem plass til å bli mer og mindre defensiv.
 6. 6
 7. 7
  Lytt til svaret sitt. Det er viktig å være åpen og å være forberedt på å forstå hva som motiverte den andre personen. Du kan oppdage at det er noe du gjorde eller sa at motiverte dem, og at du kanskje faktisk trenger å be om unnskyldning og reparere noen broer også. Selv der du har gjort noe for å provosere sine backstabbing atferd, være forberedt på å lytte til historien deres. Det kan være en rekke årsaker, og kanskje de trenger noen å snakke med, noen å betro seg til, og i noen særegen måte, kan du bare være den personen som åpner døren for dem. Innse at hvis de føler OK om backstabbing deg, kan de ha gjort det mange ganger før, og du kan bare være den første personen som har vært forberedt på å for dem og ikke bare ignorere dem eller gjengjelde.
 8. 8
  Fortell dem hvordan du føler om dine fremtidige relasjoner. Etter at du har hørt dem ut og svart på noe som du føler at du trenger å forklare, eller godtatt din del av problemet hvis det er nødvendig, og deretter gjøre det klart hvordan du føler om hvor dere to er på vei i framtidige situasjoner. I pre-script ovenfor, ble det foreslått at du gjør det klart for backstabber at ting endres eller du vil iverksette tiltak for å sørge for at denne personen ikke kan skade deg igjen. La dem vite at du ønsker å være deres venn / / supporter, men at dette kan bare skje hvis de slutter å undergrave deg. Det kan være tydelig for deg ved dette stadiet at du ikke ønsker ytterligere interaksjon med dem, hvis dette er tilfelle, må du være klar over det og la dem vite at dine relasjoner vil forbli sivile og profesjonell, men ikke noe mer.
  • Uansett hva du bestemmer deg for å bo i kontakt med dem, i det minste la dem vite at du ikke skal si noe negativt om dem, noensinne. Det vil trolig være et sjokk for deres system siden de er så vant til å være negativt om andre mennesker, som blir gjort oppmerksom på at noen andre ikke vil gjøre dette kan være svært tankevekkende.
  • Hvis backstabber er noen i en posisjon av autoritet, som din sjef, prøv å få en utskrift av "avklaring prosedyrer" for å fikse situasjonen at du har nådd i løpet av diskusjonen. På denne måten kan du referere til det skriftlige referatet hvis ting ikke blir bedre eller du får inn i dypere problemer senere.
 9. 9
  Forsøke å forstå hva som motiverte dem og gjøre dette med tanke på dem. Husk at å tilgi en person betyr ikke at du er enig med dem, eller ønsker å tilbringe tid med dem, det handler om slik at du kan gi slipp på det som har skjedd å komme videre med livet ditt, ellers selv om du forvise dem fysisk, du kan ende opp med å bære dem i hodet plass.
  • Ikke unnskylde deres motivasjon, bare være bevisst på hva får folk til å oppføre seg slik de gjør. I sin tur, bruke dette som en lærepenge for fremtidige møter med denne personen, og med folk som har lignende tendenser. Oppmerksom betyr at du vil være mindre sårbare for slike situasjoner og mer sannsynlig å ta forebyggende tiltak som leder backstabbing oppførsel før det skjer.

Tips

 • Ikke la noen si at det er din feil. Hvis du er uten skyld,. Dem
 • Hvis du ikke føler at du kan takle dette alene, snakke med noen du stoler på til å få sin veiledning. Dette kan være en lærer, en voksen du stoler på, en kollega, en venn, din mor, etc.
 • Å gjøre gode gjerninger for mange og å være venner med så mange andre mennesker som mulig i din gjensidig sirkel vil tømme skader som en backstabber kan gjøre. Jo mer folk vet du som hyggelig person i alt dette, jo mindre vil de bli tatt av en backstabber personlighet.
 • Hvis backstabbing resultater i ærekrenkelse, baktalelse, eller onde hensikter, snakke med advokaten din om hva du skal gjøre videre. I dette tilfellet kan konfrontere en backstabber ikke være den beste ideen til de juridiske problemene har blitt sortert ut.

Advarsler

 • Vær klar over at de kunne slå andre mot deg så godt og snu ting til en all out krig
 • Unngå å snu situasjonen til en krigssone. I de fleste tilfeller vil backstabbers være rundt deg fordi du arbeider, studerer, lever, eller leke med dem og dine felles venner / kollegaer / familie medlemmer. Det er bedre å finne en sivil måte å tolerere hverandre enn å bære på en uendelig spenning.
 • Vær oppmerksom på at de kan ha et helt annet syn på hva som er rett eller galt, mener at det er berettiget å backstab noen for sjalusi eller å «stå av en venn rett eller galt." Det kan begynne med noen andre gjør du galt og backstabber stående ved at vennen til å angripe deg også. Hvis de tror de gjør det som er riktig, er det ingen måte å endre sin mening om det.
 • Manipulatorer vil svare på å bli konfrontert ved å prøve å forvirre deg, for å frustrere deg, eller å kaste skylden tilbake på deg. Vær oppmerksom på dette og være klar til å forbli selvsikker og å se dette som noe som må løse for din skyld, ikke deres. Hold fokus på "I"-skapet og løsninger fremfor å bli sugd ned i bagateller av hva som skjedde og hvordan de ikke føler ansvar.
 • Hvis en backstabber tyder på at du overreagerer, informere dem høflig at du er berettiget til å reagere på det du oppfatter som illojalitet eller svik. Naturligvis forbli så objektiv, rolig og diplomatisk som mulig, men ikke la dem agn deg til å tro at din følelsesmessige reaksjon betyr at du tar feil om det.

Ting du trenger

 • Papir og notisblokk for pre-script.