Wkano

Hvordan håndtere cyber mobbing som barn eller tenåringer

"Nettmobbing" er når et barn, preteen eller tenåring er plaget, truet, trakassert, ydmyket, flau eller på annen måte målrettet av et annet barn, preteen eller tenåringer bruker Internett, interaktive og digitale teknologier eller mobiltelefoner. Det er utrolig sørgelig og sårende, og ikke minst vanskelig å håndtere. For hjelp til å håndtere cyber mobbing, les videre.

Trinn

Hvordan håndtere cyber mobbing som barn eller tenåringer. Lagre alle meldingene.
Hvordan håndtere cyber mobbing som barn eller tenåringer. Lagre alle meldingene.
 1. 1
  Lagre alle meldingene. Nettmobbing er noe lettere for en bølle å utføre, siden de ikke trenger å gjøre noe når offeret er rett der foran dem. Men du er smartere enn som så. Du kan bare ønsker å klikke "slett" på hver hatefulle e-post, tekst eller IM. Men dette er ikke den rette veien å gå. Fordi det kan komme en tid, da dette mobberen må rapporteres-og du trenger alle bevisene rett foran deg. Lagre og skrive ut hver og gjennomsnittlig ting de sender. Bokmerke eller "favoritt" på nettsidene de diss deg på. Dagen vil komme da du trenger dette uholdbar bevis.
 2. 2
  Aldri delta. Hvis du mottar en "bølle"-melding, får aldri mer involvert enn du må. Svare på at sårende kommentar vil bare forverre problemet-hva du sier på Internett, forblir der, uansett hva du gjør, og sinne, tristhet, eller andre følelser som kan føre til at du gjør dette vil du angre. Hold deg kjølig. Det er greit å bli opprørt, men reagerer på mobberen akkurat som de har reagert på deg, vil fikse noe annet enn å legge mer bensin på bålet.
 3. 3
  Identifisere personen gjør det. E-post, screennames og bilder av seg selv kan bedra, og midlertidig skjule en bølle. Men det finnes måter å finne ut den skyldige. Først, skriv ned e-post eller screenname du har fått dette fra. Sjekk innboksen din-har du noen gang fått noe fra denne personen før? Dette kan ledetråd deg i. Hvis ikke, bare gå til e-postleverandøren (etter @ delen av e-posten) nettsider, og søke på screenname du har. Hvis profilen ikke er blokkert, bør du være i stand til å se denne personens navn. Når alt annet svikter, få andre involvert. La dine foreldre eller lærere vet om situasjonen. Mest sannsynlig, kan de spore IP-adressen, og få den nøyaktige plasseringen av angriperen.
 4. 4
  Nærme dem i person. En cyber bølle er ingenting når ikke bak deres internett-maske. Å snakke med dem om det på forhånd, kan selv skremme dem bort. Hvis denne personen synes ikke å bli skremt, eller problemer mer voldelige eller ydmykende trusler, ta kontakt med en voksen til å gripe inn.
 5. 5
  Dersom saken er alvorlig, tiltale. Mobbing av noe slag er ulovlig i de fleste stater. Etter å la en forelder inn i situasjonen, tillate dem å kontakte mobberen foreldre (hvis skolen ikke allerede har gjort dette). Hvis du har lidd sterkt fra dette, eller opplevd ydmykelse eller voldelige trusler / handlinger, kan denne jenta / gutten bli suspendert, utvist, eller til og med arrestert avhengig av hvor alvorlig de har handlet mot deg.

Tips

 • Bare gi ut din e-post, IM, blogg, eller noen annen screenname til folk du absolutt, positivt stole på, og faktisk vite i person.
 • For å forhindre cyber mobbing skjer med deg... ALDRI gi ut noen av dine passord (for e-post, blogg, eller til og med AIM-kontoer) til noen, selv den beste venn du har kjent siden barnehagen. Dette er for din sikkerhet og velvære!
 • Hvis det blir virkelig ut av hånden, la noen form for autoritet vite. Noen ganger er det bedre å la noen gå inn og sette en stopper for det.
 • Hvis en bruker krysser linjen, trenger du ikke å svare. I noen tilfeller, ignorerer cyber mobbing er den beste veien å gå.

Advarsler

 • Husk, som med noen form for mobbing og overgrep, dette er ikke din feil og du ikke har eller trenger å ta det alene. Det vil hjelpe deg, og eventuelt andre til å rapportere cyber-mobbing.