Wkano

Hvordan å stoppe cyber mobbing

Cyber ​​mobbing oppstår når elektronisk kommunikasjon for eksempel tekstmeldinger, e-post, direktemeldinger og sosiale medier oppdateringer blir brukt til å true eller ydmyke noen. Denne type mobbing vanligvis innebærer den emosjonelle misbruk av et barn eller tenåring, og konsekvensene kan være like alvorlig som virkningene av mobbing som forekommer i person. Lær hvordan å gjenkjenne og håndtere cyber mobbing før det blir ut av hånden.

Trinn

Hvordan å stoppe cyber mobbing. Gjenkjenne direkte trakassering.
Hvordan å stoppe cyber mobbing. Gjenkjenne direkte trakassering.

Å vite hva du skal se etter

 1. 1
  Gjenkjenne direkte trakassering. Cyber ​​mobbing tar ofte form av ett barn direkte mobbing annet gjennom e-post, direktemeldinger tekstmeldinger eller andre former for elektronisk kommunikasjon. Utilslørt trakassering skjer hvis mobberen er direkte kontakt med en klassekamerat eller bekjent med én eller flere av følgende typer meldinger:
  • Hatefulle eller truende verbale meldinger. Dette inkluderer utskjelling, forsøk på å kontrollere mottakerens atferd ved å true med å explose pinlig informasjon, og trusler om å begå vold mot eller føre til døden av mottakeren.
  • Pinlige eller truende bilder.
  • En uopphørlig bombardement av e-post, direktemeldinger, eller tekster, uansett om de er truende i naturen.
  • Truende handlinger begått gjennom en "proxy angrep", der mobberen engasjerer andre til å delta i mobbing handlinger gjennom direkte meldinger.
 2. 2
  Vær oppmerksom på offentlig trakassering. En annen vanlig form for cyber mobbing skjer når mobberen trakasserer målet ved hjelp av offentlig forlegenhet, i stedet for direkte kontakt med målet. Denne type cyber mobbing kan ta følgende former:
  • Offentlige meldinger postet på en sosial media nettsted, en blogg eller en annen offentlig medium som er ment å ydmyke målet.
  • Spredning av rykter og sladder om målet ved hjelp av sosiale medier, tekstmeldinger og andre verktøy.
  • Formidling av bilder som er pinlig eller eksplisitt i naturen, eller er endret i den hensikt å ydmyke, via sosiale medier nettsteder, tekstmeldinger og andre elektroniske midler.
  • Opprettelsen av et nettsted fylt med injurierende bilder, fornærmelser, og rykter om målet.
 3. 3
  Kjenne tegn på etterligning. En mindre opplagt, men like skadelig form for nettmobbing skjer når mobberen angriper målet ved å utgi seg for ham eller henne som en måte å få til ydmykelse eller straff. I dette tilfellet er det vanskeligere å identifisere gjerningsmannen.
  • I noen tilfeller mobberen kan lage et brukernavn nesten identisk med skjermen navnet som brukes av målet, og deretter bruke den skjermen navnet for å skape pinlige eller truende situasjoner for målet.
  • Mobberen kan stjele målets passord, hacke hans eller hennes kontoer, og melding andre, gjør overdreven kjøp, eller på annen måte forårsake skade på målet.

Ta umiddelbar handling

 1. 1
  Forsøke å finne årsaken. Noen mobber starter som en venn, en ex, eller noen andre du kjenner godt. Hvis det virker mulig å ha en fornuftig diskusjon med personen, vurdere å be ham eller henne til å slutte. Har samtalen i personen, ikke via e-post eller tekst.
  • Husk det kan ikke alltid være en grunn for cyber mobbing, eller en som er grei. Noen ganger folk piske ut på andre på grunn av deres egen usikkerhet. I alle fall er det ikke din feil.
  • Hvis du ikke vet hvem mobberen er, eller hvis du blir mobbet av en gruppe mennesker, forsøker å snakke ut om det sannsynligvis ikke vil fungere. Du må kanskje ta en sterkere handling.
 2. 2
  Ikke svare på mobberen. Ikke direkte svare på tekstmeldinger, øyeblikkelige meldinger, e-post eller annen kommunikasjon du har mottatt fra mobberen. Mobberne ønsker å lokke fram en reaksjon fra sine mål, så skyter tilbake en tekst vil bare gjøre ting verre.
  • Ikke true mobberen å komme tilbake på ham eller henne. Sende en truende melding av forbitrelse vil bare provosere mobberen til å holde opp dårlig oppførsel, og det kan få deg i trøbbel, også.
 3. 3
  Lagre bevisene. File bort hver e-post, tekst, direktemeldinger, web-adresse, og andre bevis du samler inn fra mobberen. Registrere dato og klokkeslett at hver melding ble sendt. Å ha så mye informasjon som mulig om bølle atferd vil hjelpe deg å finne ut hvordan å stoppe hans eller hennes atferd.
 4. 4
  Blokkere mobberen. Umiddelbart sette en stopper for mobber mest invasive trusler ved å blokkere den personen fra direkte kommunikasjon med deg. Når du har sørget for at alle tidligere meldinger har blitt reddet, ta følgende forholdsregler for å beskytte deg selv:
  • Slett person fra din e-kontakter og blokkere instant messaging kommunikasjon.
  • Slette personen fra dine sosiale nettverk og hindre dem fra å komme i kontakt med deg igjen.
  • Blokkere personen fra telefonen.
 5. 5
  Endre kontoinnstillingene. Hindrer personen fra å finne en ny måte å kontakte deg ved å begrense mengden av personlig informasjon du gjør tilgjengelig på nettet. Ta følgende forholdsregler for å beskytte deg selv:
  • Ikke avsløre din adresse, telefonnummer og oppholdssted på nettet. Sosiale medier gjør det enkelt for folk å kontakte deg på mange forskjellige måter, men de har alle personverninnstillingene du kan benytte for å holde visse mennesker fra å plage deg. Endre innstillingene slik at bare nære venner er i stand til å kontakte deg.
  • Vurdere å endre skjermen navn og annet elektronisk identifikasjon. Hvis du har brukt den samme skjermen navn for år, kan mobberen være i stand til å finne en måte å fortsette å plage deg ved å stille som noen andre. Eliminere muligheten ved å endre navn på skjermen, så vel som profilbildet ditt og annen informasjon som gjør deg lett å finne på nettet.
  • Opprette nye kontoer. Hvis du frykter noen andre etterligner deg, kan det være nødvendig å opprette nye kontoer slik at vedkommende ikke lenger er i stand til å late som å være deg. Informer dine venner og familie at du har en ny e-postadresse, sosiale media side, og så videre.

Komme hjelp utenfra

 1. 1
  Ikke vent for lenge med å be om hjelp. Du kan være fristet til å la mobbingen gå sin gang i stedet for å bringe oppmerksomhet på problemet, men hvis du gjør det mobberen vil få beskjed om at det er ingen straff for å sette noen andre i fare. Ikke anta at problemet vil forsvinne av seg selv, snakke opp umiddelbart for å sette en stopper for det.
  • Hvis du er et barn eller tenåring, spør en voksen om hjelp. Dine foreldre, lærere, rektor og rådgiver på skolen er alle i stand til å sette en stopper for situasjonen før det går videre.
  • Hvis du er en forelder, tar situasjonen på alvor og ta det umiddelbart. Cyber ​​mobbing har ofte hatt tragiske konsekvenser.
 2. 2
  Snakk med dine skoleledere. Hver skole har en policy for håndtering av mobbing, og flere og flere skoler har en konkret plan for å sette en stopper for cyber mobbing. Noen stater krever dette ved lov. Uansett hva skolens individuell politikk kan være, er det administratorer 'jobb å løse situasjonen.
  • Hvis du er et barn eller tenåring, vet at å ta denne saken til skolen er den riktige tingen å gjøre. Andre elever på skolen kan ha oppstått cyber mobbing også, skolen må bli gjort oppmerksom på problemet å ta skritt for å avslutte det.
  • Hvis du er en forelder, sette opp et møte med skolens rektor eller dekan for å løse problemet head-on.
 3. 3
  Rapporter mobberen til tjenesteleverandører. Cyber ​​mobbing bryter vanligvis vilkårene for tjenesten lagt ut av sosiale medier, mobiltelefon tilbydere, og andre tjenesteleverandører. Les deg opp på tilbydernes politikk og iverksette tiltak for å rapportere truende atferd.
  • Du må kanskje sende dine registreringer av cyber bølle meldinger til leverandøren som bevis du blir mobbet.
  • Tilbyderen kan beslutte å straffe personen som følge av rapporten.
 4. 4
  Få rettshåndhevelse involvert. I noen tilfeller cyber mobbing kan bli klassifisert som en forbrytelse, noe som plasserer den utenfor jurisdiksjonen til skolen og tjenesteleverandører. Hvis cyber mobbing involverer en av følgende elementer, ring din lokale politiet:
  • Stalking og bruk av trusler.
  • Trusler om vold eller død.
  • Seksuelt eksplisitte bilder eller beskrivelser av en mindreårig, som er ansett som barnepornografi.
  • Secretly-innspilte bilder eller videoer som ble tatt uten motivet kunnskap.
  • Hate-relatert kommunikasjon eller handlinger.

Forebygge digital mobbing

 1. 1
  Aldri dele informasjon på nettet om det kunne bli brukt mot deg. Cyber ​​mobberne bruker ofte bilder, statusoppdateringer, og personlig informasjon de finner på Internett for å trakassere sine mål. Det er greit å dele litt informasjon om deg selv på nettet, men aldri avsløre noe du ikke vil at hele verden skal vite.
  • Aldri ta et eksplisitt bilde av deg selv for å sende til noen andre, og aldri la noen andre ta et eksplisitt bilde av deg. Du kan være i kjærlighet med signifikante andre nå, men hvis du bryter opp, vil du ikke ha kontroll over hva som skjer med disse bildene. Mange tilfeller av cyber mobbing involverer tidligere signifikante andre prøver å få hevn på sine ekser ved å distribuere eksplisitte bilder.
  • Personlig informasjon som sendes gjennom private e-poster, tekster og direktemeldinger kunne lande i hendene på en cyber bølle. Prøv å ikke diskutere pinlig eller dypt personlig informasjon på nettet. Selv om du bare fortelle en venn, du vet aldri hvordan informasjonen kan komme seg ut. Det er best å diskutere alvorlige saker i person.
 2. 2
  Sjekk din tone når du kommuniserer på nettet. Noen ganger online kommunikasjon kan feiltolkes av mottakeren, som fører til en konflikt som kan eskalere til en mobbesituasjon. Ha respekt for folk med hvem du kommuniserer på nettet for å unngå å gjøre fiender. Hvis en konflikt utvikler seg, kan du prøve å løse det på person.
  • En god tommelfingerregel er å være så høflig til noen på nettet som du ville være i person.
  • Ikke sende meldinger når du føler deg sint eller følelsesmessig. De er mer sannsynlig å bli tatt på feil måte av mottakeren.
 3. 3
  Ikke delta i cyber mobbing atferd. Selv om alle vennene dine gjør det, er cyber mobbing fortsatt feil. Folk som velger å gå sammen med publikum i tilfeller av cyber mobbing er det som gjør disse typer angrep så effektiv og ødeleggende. Din oppførsel kan påvirke andre menneskers handlinger, gjør det klart at du ikke stå for cyber mobbing ved å sette et godt eksempel for andre.
  • Hvis vennene dine begynner erting noen på nettet eller via tekst, deltar ikke. Be dem om å stoppe, og la dem vite at cyber mobbing har de samme farlige konsekvenser som i-person mobbing gjør.
  • Aldri ta bilder eller video av noen andre uten deres viten og tillatelse. Det er mot loven å hemmelighet registrere andres oppførsel når de tror ingen ser på.
  • Selv om du tar bilder eller video av noen med deres tillatelse, ikke distribuere dem med mindre personen samtykker til det. Aldri distribuere bilder eller videoer som kan anses som eksplisitt, ydmykende eller annen måte kunne bli brukt mot den personen.

Tips

 • Vær veldig forsiktig med hvem du gir din e-postadresse, personlig / privat informasjon til og aldri gi ut personlig / privat informasjon for eksempel hjemmeadresse, telefonnummer, fødselsdato, navn på skole / arbeid / høyskole / universitet, noe om familiebedriften og eventuelle sensitive / konfidensiell informasjon og eventuelle opplysninger som kan spore deg og din familie til noen uten tillatelse fra dine foreldre / foresatte / lærer / sjef / ansvarlige.
 • Hvis du får noen e-post / instant messenger eller chatterom samtaler fra en bølle / harasser, lagre dem og skrive dem ut som kan brukes som bevis og vise disse til dine foreldre, og til politiet. Husk at mobbing og trakassering på denne måten er en forbrytelse!
 • Vær veldig forsiktig med hvem du legge inn bilder, filer, meldinger og vedlegg til. Alle kan se dem, og du vet aldri hvor de kan lande og falle i gale hender (På jobb, sjefen din og IT-ansatte kan overvåke og se alt)
 • Ikke senk deg til deres nivå, være større person ved å ignorere dem (ved å ikke svare på innleggene deres) og viser ikke at de får med deg hvor de ville se som dette ville føre dem videre.
 • Du kan kopiere og lime inn en e-post / instant messenger eller chatterom samtale fra en bølle / harasser på et Word-dokument.
 • Ikke svar på noen e-post / instant messenger eller chatterom samtaler fra en bølle / harasser.