Wkano

Hvordan å miste vekt (for jenter)

Hvis du leser dette, er du sannsynligvis vurderer å miste vekt for å bli sunnere og muligens lykkeligere. Det er ikke en enkel prosess, men mange mennesker har prøvd og lykkes på det. Her er noen måter du kan gå ned i vekt både lykkelig og sunt.

Trinn

Hvordan å miste vekt (for jenter). Forstå hvorfor du gjør dette.
Hvordan å miste vekt (for jenter). Forstå hvorfor du gjør dette.

Første skritt

 1. 1
  Forstå hvorfor du gjør dette. Prøver du å gå ned i vekt for å føle deg sunnere? For å gjøre softball teamet? For å komme inn i brudekjole av dine drømmer eller en bikini til sommeren? Forstå dine motiver for å ville gå ned i vekt vil gi deg en bedre sjanse til å oppnå målene dine.
 2. 2
  Bli kvitt usunn mat. Ting som frister deg som sukkerholdige frokostblandinger vil ikke lenger friste deg hvis de er i papirkurven. Hvis du bor sammen med romkamerater eller slektninger og bare kaste usunn mat er ikke et alternativ, be dem om å skjule den eller sette den i en mindre fristende sted.
 3. 3
  Skriv ut en plan. Enten det er en øvelse plan eller et måltid plan for uken for å unngå å spise usunn mat, skrive ut ting er en fin måte å forplikte deg til å oppnå dine vekttap mål.

Mat og drikke

 1. 1
  Ikke sulte deg selv. Alltid spise tre måltider om dagen og et par snacks i mellom. Hvis du hopper over frokosten, det gjør du legge på seg fordi så kroppen deretter går inn i sult modus og faktisk lagrer fett!
 2. 2
  Hamstre på sunn mat. På din neste tur til butikken, plukke ting som frukt, grønnsaker, kylling, kalkun, fisk og grovbrød. Lav-fett meieri, som yoghurt og melk, er et annet godt alternativ også.
 3. 3
  For noe sunt når du spiser ute. For eksempel er grillet kylling med en side av grønnsaker mye sunnere enn en burger og pommes frites.
 4. 4
  Drikk mer vann. Du bør drikke omtrent åtte glass per dag. I tillegg kan velge vann over høye kalori drikker som brus sparer du flere hundre kalorier per dag. Det vil også hjelpe deg å fordøye maten bedre og holde deg hydrert. Jo mer vann du drikker, jo mindre kroppen din lagrer.
 5. 5
  Tygg sakte. Når du spiser mat, tygger sakte og sørg for at all maten er fint "mushed." Ikke bare hjelper dette fordøyelsessystemet, men det gjør at du føler deg full. Grunnen til dette er at hvis maten er un-tygges, forblir den chunky gjennom fordøyelsen din, og bygger seg opp i magen.
 6. 6
  Spis sakte. Hvis du faktisk spise saktere, du føler deg mettere! Dette er fordi hjernen din tar opptil 20 minutter å fortelle kroppen du spiste. Så hvis du prøver og spise sakte, av den tiden du er ferdig, sendes meldingen, og at du ikke spiser unødvendige ekstra porsjoner.
 7. 7
  Lage mat hjemme. Hvis du lager din egen mat, har du full kontroll over hva du putter inn i kroppen din. Du kan finne sunne oppskrifter for ethvert måltid av dagen på mange forskjellige nettsteder.

Utøve

 1. 1
  Sett opp en sunn øvelse rutine. Du vil ønske å sette av en viss tid til å trene som 30 minutter om dagen, seks dager i uken.
 2. 2
  Bland opp dine oppgaver. Finne måter å gjøre det morsomt. Pop inn i dine rulleskøyter, hoppe tau, gjøre en øvelse video eller våkne opp tidlig og ta en joggetur. Du kan også ta opp sport leksjoner eller et team sport.
 3. 3
  Hold deg til planen din. Hvis du tar dager fri fra ditt treningsprogram, vil det ta så mye lengre tid å komme tilbake i form og møte dine vekttap mål. Sørg for å finne tid til å trene.

Mental outlook

 1. 1
  Ikke gå av hva skalaen sier. Du vil miste mer vekt noen uker enn andre. Hvis du ikke mister noen vekt en uke, betyr det ikke at du ikke klarte. Se på den generelle prosess i stedet for et tall på en skala. Føler du sunnere? Er du i bedre form? Vil klærne føles løsere? Hold deg til planen din, og du vil til slutt oppnå de ønskede resultater.
 2. 2
  Gjør det med en venn. Hvis du og en venn er sammen, vil det være enklere. Som et pluss, kan du snakke med dem om din erfaring og spise ute på sunne steder sammen.
 3. 3
  Lag en belønning for å møte en mini-mål. Belønningen skal ikke være pigging ut på en diner eller spise sjokoladekake! Gjør det noe sånt som drar på shopping for å få nye klær i den nye, mindre størrelse. På den måten blir du motivert til å nå målene dine.
 4. 4
  Ikke gi opp! Hvis du ikke oppfyller eller overgår målet ditt, det er greit! Du jobber mot det. Noen mennesker møte sine mål raskere enn andre, og det er helt normalt.

Tips

 • Du må ha tilstrekkelig inntak av kalorier for å holde en høy metabolisme og samtidig redusere mengden av kalorier gradvis slik at kroppen vil trykke inn i lagret fett for å produsere den ønskede energi.
 • Noen ganger når du tror du er sulten, er du faktisk tørst, så prøv det først (hvis du ikke har spist).
 • Når du spiser, pusser tennene eller gurgle litt munnen vask. Dette er å holde en frisk og ren smak i munnen, noe du ikke spise noe mer.
 • Mensen gjør deg oppblåst, så hvis du prøver å gå ned i vekt og du starte perioden, og det ser ut som du ikke har mistet noe eller fått en liten, ikke bekymre deg. Det er bare vann vekt. Når perioden er avsluttet, vil du være tilbake på sporet.
 • Ikke glem at du kommer til å elske den nye deg!
 • Rett før du er i ferd med å spise noe sukkerholdig tenker for deg selv, er det virkelig verdt det?
 • Det handler om moderasjon. Ikke gjør deg hoppe over dessert hele tiden. Biter store porsjoner av mat som du liker vil gjøre deg ikke føles som fratatt.
 • Ikke spis fordi du er lei eller maten ser spesielt velsmakende. Bare spise når du er sulten.
 • Snacking strategisk kan faktisk holde stoffskiftet revved mellom måltidene, som betyr at du vil forbrenne mer fett! Bare ta et stykke frukt eller en håndfull nøtter for en sunn snack.
 • Hvis du virkelig gjør det, fungerer det virkelig
 • Ikke kutte kalori inntaket drastisk. Dette ville oppmuntre kroppen til å lagre opp fett i det lange løp. Dette er fordi kutte ned inntaket av kalorier sender signal til kroppen at det er behov for å lagre opp mer fett for å overleve som kroppen ikke får tilstrekkelig mengde kalorier.
 • Vei deg en gang i uken, i morgen, etter at du har brukt på badet. Du bør miste ca 1-3 pounds en uke. Lenger enn det som er usunt.