Wkano

Hvordan overleve den første perioden


Vanligvis en jente får vite om menstruasjon, ofte referert til som hennes periode, lenge før hun faktisk får det. Venner og mødre diskutere det, eller de har kanskje hørt om det på TV-kanaler eller fra andre familiemedlemmer. Men når de faktisk får sin periode, kan de ikke være så rolig eller kunnskap om hva de skal gjøre som de trodde de ville være. Les videre for å vite hvordan de skal overleve den første perioden!

Trinn

Hvordan overleve den første perioden. Kast den brukte puten ved å rulle den opp, og pakke det i toalettpapir.
Hvordan overleve den første perioden. Kast den brukte puten ved å rulle den opp, og pakke det i toalettpapir.
 1. 1
  Ikke frik ut. Dette skjer til slutt til hver jente i hennes liv. Hvis du er på skolen, pakk fem lag med toalettpapir rundt skrittet på trusene. De fleste badene har tampong og pad dispensere for 50 cent. Kjøp en pute å starte. Eller be en venn som har hatt mensen for en, bør hun være diskret om det. Hvis hun bare har tamponger, be henne om tips om hvordan de fungerer, eller lese dette.
 2. 2
  Få informasjon. Søk ett av perioden / jentas liv nettsider. Finne informasjon som du trenger å vite, og de kan også tilby en kupong for gratis boks med pads. Lære mer om det, og de endringer som det vil gjøre med kroppen din, vil hjelpe deg å bli mer informert og mer selvsikker.
 3. 3
  Kjøp rekvisita. Besøk et stoff butikk eller et supermarked for å sjekke ut de forskjellige forsyninger de har for deg å bruke komfortabelt. Kjøp en pakke med pads, for en størrelse som passer din kropp og flyt. Oppbevar dem i rommet ditt, eller på badet, så lenge du kan få tilgang til dem når du trenger dem. Tenk flergangsfrakker, som pads og menstrual kopper.
 4. 4
  Fortell din mor. Del den store nyheten med henne, eller en venn eller et familiemedlem. Det finnes også andre endringer som vil skje i kroppen din, som du bør lære om. Forstå at du kan få kramper, eller føle seg litt uvel / ubehagelig. Alt dette er normalt, og forventet.
 5. 5
  Sett på en pad. Mange nettsteder vil gi deg informasjon eller spør din mor.
  • Trekk trusene dine ned til knærne.
  • Pakk puten og holde wrapper med nye pads. Være miljøvennlig ved å bruke det senere for å vikle en brukt pad.
  • Plasser puten så stor side er der baken går. Den klebrige siden, vil holde fast på dine truser.
  • Trekk trusene hele veien opp. Sørg for at du gjør dette i privat. Det kan føles ubehagelig (litt som en bleie), så gå rundt på badet for å bli vant til følelsen. Det vil forme inn i kroppen din i løpet av kort tid. Avhengig av flyt, har du sannsynligvis vil måtte endre pad et par ganger om dagen.
 6. 6
  Kast den brukte puten ved å rulle den opp, og pakke det i toalettpapir. Aldri kaste den ned i toalettet, vil det tette. Når du endrer på en butikk bad, de har en metall firkantet boks på hvert bad stall. Det er vanligvis festet til veggen der toalettpapir igang, eller det kan også være på bakken. Plasser innpakket, brukte pad og plasser den inne og lukke lokket. Bruk en ny pute, og være på vei.
 7. 7
  Kramper kan være smertefullt, men de er naturlig. Det er kroppens måte å fortelle deg mensen er nesten here.Some matvarer kan bidra til å redusere kramper f.eks Bananas.Avoid salte og sukkerholdige matvarer.
 8. 8
  Les også hvordan du bruker en tampong på google hvis du er sikker på du er klar. Helst en med en applikator, og en lys eller vanlig absorberingsevne.

Tips

 • For å være forberedt, vanligvis når du registrerer ungdomsskole start bærer rundt et par pads, og ett par undies du vil takke deg selv du gjorde!
 • Når du begynner menstruasjon, forvente å få det igjen, om hver 28. dag [Merk:. Den første året eller slik at du får mensen, kan det være uregelmessig. Men alltid være forberedt.] Noen får det tidligere eller senere. Merker ned regularitet, og merk datoen på kalenderen. På denne måten vil du vite når din neste menstruasjon. Det er viktig å vite hva som er vanlig for deg, og hva som er "sent". I begynnelsen er imidlertid en jente vanligvis uregelmessig. Være forberedt ved å ha sanitære forsyninger gjemt i en veske, ryggsekk eller skap.
 • Humørsvingninger forekommer også i den tiden av mensen. Ikke frik ut, komme over-opphisset, eller bli sint, det er naturlig. Også, hvis du blir sint og smekk på en mannlig, fortell ham at du har hatt en dårlig dag, ikke fortell dem at du går gjennom en periode akkurat nå, fordi de trolig vil kneble og fortelle sine venner (det er ikke en unnskyldning for å være sint, i deres øyne). Ikke bekymre deg om å fortelle jentene info for de vil forstå endring av stemninger.
 • Når menstruasjonen starter, holde en liten kalender eller skrive den dagen det begynner. Legg også merke til hvor mange dager det varer og noe annerledes da dine tidligere perioder. Noen jenter liker å bruke litt gratis reklame kalendere som passer i deres lille bærevesken av rekvisita. Enkel merking som S for start, H for tung, C for kramper, L for lys og E for slutten er lett, men bruke det som fungerer for deg. Denne måten vil du vite når du forventer neste menstruasjon. Også legen vanligvis vil spørre deg om menstruasjonen på dine fysiske eksamener og avtaler: Hvor gammel var du da mensen i gang? Når fikk du sist begynne? Hvor mange dager varer de? Noen kramper? Avhengig av situasjonen du kanskje også spurt om hvor mange pads eller tamponger du bruker på en dag, farge eller konsistens av flyten. Mens du kan bli flau dele informasjon om mensen, perioder er normalt for hver jente og legen din eller forelder er bare interessert i å holde deg godt.
 • Hvis du er flau over å kjøpe pads for første gang, casually gå opp til disken, kanskje med et kjøp, og plassere den på disken. Se på nærliggende godteri mens kontorist ringer opp ting. Betale, så si takk og ta tak i sekken og gå bort.
 • Mesteparten av tiden en jente starter sin menstruasjon i 11 år, 12 eller 13, men til tider kan det være så tidlig som 8 år gammel eller så sent som 16.. (Hvis du ikke får det i en alder av 16 eller 17, så må du se en gynekolog) Les om det i bøker, eller søk på nettet etter informasjon i god tid før du faktisk får det, og når du får mensen, du vil vite nøyaktig hva de skal gjøre.
 • Det er ikke noe skummelt om å få mensen hvis du har blitt informert om det. Bare sette på puten, og gå videre med hva du gjorde før du får mensen. For alvorlige kramper trenger du en Tylenol eller Midol, men Midol og Pamprin inneholder koffein som kan føre til en tyngre flyt og kan holde deg oppdatert.
 • Sørg for å dusj / bad hver dag når du er på mensen.
 • Aldri være flau hvis du går tom for pads på skolen, bare rett og slett kom til kontoret og be om en / noen tamponger eller pad (er). Hver skole lagrer dem.
 • Ikke vær redd for å spørre moren din for forsyninger når du får mensen, hun gikk gjennom det samme, og hun vil være glad du spurte om hennes hjelp.

Advarsler

 • Sørg for å endre pad / tampong ofte: hver 4 til 6 timer er bra.
 • Ekstremt kraftig blødning og / eller kramper så ille som hindrer deg fra å gjøre hverdagslige ting er ikke normalt, og hvis du lider av enten vurdere å snakke med en lege.
 • Du bør aldri bruke en tampong når du ikke har en periode
 • Med tamponger, er det fare for en svært sjelden, men alvorlig sykdom som kalles TSS (Toxic Shock Syndrome). Sørg for å lese instruksjonene i tampong boksen, og hvis du opplever noen av symptomene, gå til lege umiddelbart. Denne sykdommen er svært uvanlig, imidlertid, og bør ikke avskrekke deg helt.