Wkano

Hvordan finne ut om du har startet puberteten

Pubertet er tøft å gå, men å forstå det er nøkkelen til å håndtere det. En av de største spørsmålene hver pre-ungdom vil spørre er "Har jeg startet ennå? Vel lytte, hvis du går gjennom noen av de tingene nedenfor så sjansene er har du startet puberteten.

Trinn

Hvordan finne ut om du har startet puberteten. Holde et åpent sinn.
Hvordan finne ut om du har startet puberteten. Holde et åpent sinn.
 1. 1
  Holde et åpent sinn. Det er en felles pre-tenåring tingen å begynne å se så intenst for starten av puberteten at de ser tegn som egentlig ikke manifestert seg ennå. Start ut ved å fjerne ideen om at du må allerede ha startet på puberteten.
 2. 2
  Hår, hår overalt... En av puberteten sin klareste indikatorene er når du begynner å få hår på uventede steder. For gutter er det sannsynlig å inkludere bart, hake hår, og privat hår starter ut i små entall stubber og utvide til å dekke ansiktet.
 3. 3
  Den fryktede periode! For jenter er det beste tegnet på at puberteten starter den første perioden. Det er sannsynlig å være uregelmessig i starten, men mensen vil bosette seg i en mer regelmessig mønster. Dette viser nesten sikkert at du går gjennom puberteten.
 4. 4
  Svøpe akne! Akne er en vanlig oppvekst symptom som er forårsaket av økt sekresjon av oljer og fett i porene, og bakterier infiserer dem. Hvis du har akne, er du nesten helt sikkert kommer gjennom puberteten.
 5. 5
  Ikke se på meg! Du plutselig føler alle selvbevisst. Alle synes å være å se på deg, og du ikke liker å stå opp foran et stort antall mennesker lenger. Hvis du finner du plutselig har disse slags problemer, er du sannsynligvis stirrer puberteten.
 6. 6
  Sommerfugler i magen... Du finner at medlemmer av det motsatte kjønn er plutselig så mye mer interessant på en merkelig måte, og å være rundt dem er så mye mer vanskelig. Hvis dette høres ut som deg, har du sannsynligvis startet puberteten.
 7. 7
  Må se bedre... Du finner deg selv å bli besatt av utseendet ditt. For jenter, kan de spørre seg selv "Er jeg svingete nok? For gutter, kan det være: Er jeg mandig nok? '. Hvis du spør deg selv slike spørsmål, har du sannsynligvis startet puberteten.
 8. 8
  Så sulten! Du plutselig får en trang til å spise ny mat - og flere av dem! Hvis appetitten plutselig tar et sprang som det aldri har hoppet før, kan du bli starter puberteten.
 9. 9
  Vokser som et ugress! Du finner at mens det tok deg et år å behandle et par inches før, du få inches i høyden raskere enn du kan telle dem! Hvis dette er deg, og du er 10-13, har du sannsynligvis startet puberteten.
 10. 10
  Emosjonelle rush. Hvis du finner ut at du får utrolig glad, og intenst sint, og sorg, og du vet egentlig ikke hvorfor, har du sannsynligvis fått hormon siv, som er et symptom på puberteten. Gutter spesielt kan bli veldig sint og ikke forstår hvorfor.
 11. 11
  Drukne i svette. Det kan høres brutto, og det er sant - lukten er neppe tiltalende. Hvis du finner du blir sterkere luktende svette og mer av det, selv når du ikke er faktisk varmt, har du sannsynligvis startet puberteten.
 12. 12
  Snakk med foreldrene dine! Hvis du ser noen eller alle av disse symptomene hos deg, er det på tide å snakke med mamma og pappa. Det kan virke vanskelig i starten, men i puberteten, er kommunikasjon nøkkelen til å unngå å gå skeis. Foreldre har vært der før, så de vil være i stand til å hjelpe deg ut!

Tips

 • Hvis du svetter mye, er det sannsynligvis en god idé å investere i noen deodorant - Stinkende mennesker er ikke populære folk!
 • Du kan få barndommen knuser uten puberteten, så ikke anta at fordi du har hatt et crush betyr at du går gjennom puberteten.
 • Ikke la dine kolleger får du avvikles om puberteten. Prøv å lese 'Unngå å bli Misguided Om Pubertet By Your Peers' eller andre relaterte Googles, hvis du har begynt på denne steinete veien.
 • Puberteten er skummelt, så det virkelig kan ikke understrekes nok hvor viktig det er at du snakker med foreldrene dine om det.
 • Spør foreldrene dine om et puberteten bok. Dette bør ha Lowdown på mange flere pubertet-relaterte spørsmål.

Advarsler

 • Det er trolig tryggere å snakke med foreldre av samme kjønn som deg, som de har opplevd akkurat det du opplever. Eller snakke med begge foreldrene samtidig. Hvis ikke, vil du mest sannsynlig være forvirret og villedet.
 • Ikke la din vrede få bedre av deg! Du kan bare ende opp med å miste venner. Snakk med foreldrene dine hvis du føler at du mister kontrollen.
 • Det er mye feilinformasjon ute! Vær på vakt, spesielt hvis du søker på internett etter informasjon. En bok er trolig tryggere innsats.