Wkano

Hvordan få en perfekt første periode

Hver jente får sin periode! Før du begynner du kanskje tror alt er ekkelt, men det betyr at du blir en kvinne. Med disse trinnene, vil du bli en pro på alt GIRL. Hvis det er å vite hva mensen er, eller sette inn tamponger og bind, til lettelser kramper og alt annet. Denne artikkelen er for enhver jente som ønsker å vite mer om menstruasjonen.

Trinn

Hvordan få en perfekt første periode. Sørg for at du vet så mye som mulig om menstruasjon.
Hvordan få en perfekt første periode. Sørg for at du vet så mye som mulig om menstruasjon.
 1. 1
  Sørg for at du vet så mye som mulig om menstruasjon. Gå til ditt lokale bibliotek og søke "puberteten", "periode" eller "menstruasjon", "pubertet hos jenter" eller "første periode." Ta ut og lese 2-3 en uke, og ta notater på ting du synes er viktige. Pass på at du er i stand til å gjenkjenne tegn du kan få din første periode.
 2. 2
  Kjøp rekvisita. Kjøp lys og regelmessig eller slanke vanlige absorpsjonsevne tamponger (Tampax Lites, Tampax vanlig slank, Tampax Pearl, Tampax Compak, Tampax Radiant), Lys og regelmessig pads (alltid tynn, alltid slank, alltid ren), overnatting pads (Stayfree over natten), pantyliners (Alltid truseinnlegg, Alltid innpakket truseinnlegg), og hvis du føler det er nødvendig, få noen feminine våtservietter (Playtex kronblader). Hold to truseinnlegg, tre lys pads, en lys tampong, og 3 feminin kluter i skapet ditt eller ryggsekk, gym bag, eller et annet sted hvor du er ofte som en oppbevaringsboks på bassenget.
 3. 3
  Når du får det, må du ikke få panikk. Bare ta et dypt åndedrag, smile (du er modning!), Og si "det er greit". Har du forsyninger med deg? I så fall går du få dem, og ta med en pute og en tørke på do. Ingen forsyninger? Hvis skolen din har pad eller tampong maskiner, kan du bruke dem, men jeg har funnet ut at disse putene kunne passe en elefant, og de tamponger bare ikke vil passe! Så, ta en god del av toalettpapir, ca 16-32 plasser, avhengig av hvor mye blod du ser. Din flyt vil mest sannsynlig være lett, men hvis det er tyngre, må du kanskje opp til 32 firkanter. Brette den opp til et rektangel og passer det inn i skrittet og litt av bunnen på undertøyet ditt. Deretter få en annen firkant våt og tørke deg.
 4. 4
  Søke hjelp fra en voksen. Hvis menstruasjonen starter på skolen, og du har ingenting med deg, gå til helsesøster og noen ganger i badet er det pads og tamponger i det. Du trenger ikke engang å spørre. Å snakke med læreren din og sykepleier om det er greit. De har vært gjennom det også! Så det er ingenting å være flau over.
 5. 5
  Hvis du har forsyninger, satt på en pute. For å gjøre dette, trusa til knærne, fjerne klebrige backing fra puten, og passer det inn i skrittet på undertøyet ditt. Trekk den opp, og justere etter behov. Tørk deg selv. Ikke bruk tamponger med mindre du finner flyten er virkelig, virkelig, virkelig (og jeg mener virkelig) tykke.
 6. 6
  Hvis du føler det er nødvendig, eller bare ønsker å få den av brystet, forteller en svært nær venn, lærer eller rådgiver. Ellers feire inne. Mental glade danse!
 7. 7
  Når du kommer hjem, forteller foreldrene dine. Moren din vil snakke med deg, og lære deg om beskyttelse, forberedelser, osv. Hvis du vil, kan du be om muligens feire. Det er noe å feire! Selv om det er ubehagelig, kan du nå gi liv (bare ikke prøve det ennå, please!).
 8. 8
  Hold styr. Finn en kalender som er privat. For å finne en som er spesielt i perioder, gå til www.kotex.com. Markere hvilke dager du har mensen, flyten og eventuelle symptomer som kramper eller hodepine du har.
 9. 9
  Evaluer dine forsyninger. Bare kan ikke stå pads? Aksje opp på tamponger. Ikke en tampong jente? Flere pads! Prøv på alt utstyret du har kjøpt, for å sikre at du ikke er allergisk mot dem. Synes du at du har kramper? Kjøpe noen Midol eller Pamprin.
 10. 10
  Kast pads og tamponger riktig. Under ingen omstendigheter bør du skylle forsyninger ned i toalettet, selv om det står at det er flushable, kan det likevel flom. Kast wrappers og brukte pads i papirkurven eller utpekt mottaket, innpakket tett i papir håndkle eller toalettpapir.

Tips

 • Tegn på å få mensen er oppblåsthet, magesmerter, humørsvingninger, kramper og cravings (spesielt sjokolade).
 • Ikke fortell mange mennesker på skolen. Det vil spre seg, er det beste alternativet en nær venn, og / eller en lærer eller rådgiver.
 • Ikke få panikk, ikke bekymre deg, ikke gråt, ikke glem å smile!
 • Når det er din første gang, ta et dypt pust og si "jeg tror jeg fikk mensen." Uavhengig av hvem du snakker med, vil de forstå. Men ingen andre enn du har å vite. Hvis du har alt du trenger, så du faktisk ikke trenger å fortelle noen. Selv om det er svært nyttig å ha med noen å snakke med som har mye erfaring.
 • Hvis menstruasjonen lukter så se etter duftende pads og tamponger som holder deg lukter frisk og fin. Og det ville ikke skade å bruke litt parfyme og deodorant (men ikke legg den direkte i ditt område, så dette kan irritere huden).
 • Sørg for at å få mensen kan være veldig stressende for noen mennesker. Men det er kvinnelighet! Når du skjemme bort og ta vare på deg selv, du føler deg mye bedre.
 • Det er også godt å ha en "pad kompis" i tilfelle du ikke er forberedt, og trenger noen. De kan skli pad eller tampong til deg å ta til badet.
 • Selv om mange perioder starte med hva som ser ut som blod i underbuksa, andre begynner med noe som kan se ut som fast avfall eller diaré. Hvordan vet du forskjellen? Ta et stykke toalettpapir og tørk forsiktig området. Hvis et stoff som ligner på hva som er på undertøyet ditt, er dette din periode. Hvis du fortsatt er usikker, og er komfortabel med det, setter du en grundig vasket finger inn i skjeden din. Vil du vite.

Advarsler

 • Husk å endre pad / tampong / liner ofte for å hindre lekkasje og lukt.
 • Unngå å drikke kalde drinker, som det ville også forverre kramper.
 • Unngå salt mat på mensen. Det kan forverre kramper og forårsake oppblåsthet (hevelse i buken).

Ting du trenger

 • Dag pads
 • Overnattingsgjester pads
 • Tamponger
 • en pakke med våtservietter
 • en kosmetisk bag for å holde noen pads eller tamponger i
 • medisin for kramper
 • ekstra undertøy (bomull er bra fordi det puster som holder deg bor fersk)
 • hemme og mini søppelbøtta