Wkano

Hvordan finne ut om du har truffet puberteten (gutter)

Hvis du er en gutt, så du kan lure på når du har truffet puberteten. Det er noen måter nedenfor for å fortelle.

Trinn

Hvordan finne ut om du har truffet puberteten (gutter). Du og kroppen din vil begynne å modne, hvilket betyr, vil stemmen din modne (eller få dypere,) vil du få høyere og armene blir lengre.
Hvordan finne ut om du har truffet puberteten (gutter). Du og kroppen din vil begynne å modne, hvilket betyr, vil stemmen din modne (eller få dypere,) vil du få høyere og armene blir lengre.
 1. 1
  Du og kroppen din vil begynne å modne, hvilket betyr, vil stemmen din modne (eller få dypere,) vil du få høyere og armene blir lengre. Kjønnsorganer vil også øke i størrelse. Du legger kanskje merke din penis blir lengre og testiklene blir større. Du vil også begynne å utvikle en "Adam` s Apple ", som er et stykke brusk som er fremtredende på halsen, like under haken.
 2. 2
  Du vil merke at du begynner å få ereksjon. Ereksjoner er ett tegn på at du har begynt puberteten. Ereksjon oppstår vanligvis når du blir seksuelt stimulert, din penis vil begynne å bli større, og stiger (det er ofte kalt "får en hard-on"), men de kan oppstå på de mest tilfeldige ganger. De fleste dager vil du våkne opp med en ereksjon.
 3. 3
  En av de viktigste tegnene på puberteten for både menn og kvinner er hår. Du vil begynne å vokse hår på brystet, arm og ben hår, ansiktshår, og selvfølgelig kjønnshår.
 4. 4
  Dessuten kan håret begynner å bli fet, så du vil trenge å dusje og vaske ansiktet daglig, fordi du vil begynne å få kviser på forskjellige steder. Du må vaske ansiktet, sjampo, og eventuelt tilstand håret hver natt, avhengig av din preferanse.
 5. 5
  Du vil begynne å legge merke til og har følelser for de av motsatt eller samme kjønn (i henhold til din seksuelle legning). Det betyr at du liker, liker-liker, er forelsket i, osv. andre mennesker. Dette er helt naturlig.
 6. 6
  Du kan ha våte drømmer (hvor du får utløsning i søvne). Dette kan være merkbar i morgen hvis undertøyet er litt våt.
 7. 7
  Du vil distansere deg fra foreldre og andre omsorgspersoner. Ditt ønske om uavhengighet vil øke, som du kanskje ønsker å gjøre ting på egen hånd, med dine venner, heller enn familien.
 8. 8
  Du kan oppleve svært intense følelser, som ekstrem sinne, fiendtlighet, ekstrem glede, nytelse osv., på grunn av hormonelle krisen, som foregår i kroppen din. Disse erfaringene er normalt og vil gradvis forsvinne.
 9. 9
  Pubertet er prosessen med fysiske forandringer ved hvilken en barnets kropp blir en voksen legeme i stand til reproduksjon. Puberteten er initiert av hormon signaler fra hjernen til gonader (eggstokkene og testiklene). Som svar, gonadene produsere en rekke hormoner som stimulerer vekst, funksjon eller transformasjon av hjernen, bein, muskler, blod, hud, hår, bryster og kjønnsorganer. Veksten akselererer i første halvdel av puberteten og stopper ved avslutningen av puberteten. Før puberteten, er kroppen forskjeller mellom gutter og jenter nesten utelukkende begrenset til genitalia. Løpet av puberteten, store forskjeller i størrelse, form, sammensetning og funksjon utvikles i mange kroppen og-systemer. Den mest åpenbare av disse er referert til som sekundære kjønnsegenskaper.
 10. 10
  I streng forstand, refererer begrepet puberteten (avledet fra det latinske ordet puberatum (alder av modenhet, manndom)) til de kroppslige endringer av kjønnsmodning i stedet for de psykososiale og kulturelle aspekter av ungdom utvikling. Ungdomstiden er den perioden av psykologiske og sosiale overgangen mellom barn og voksen. Oppvekst i stor grad overlapper perioden av puberteten, men dens grenser er mindre presist definert og det refererer like mye til det psykososiale og kulturelle kjennetegn ved utviklingen i løpet av tenårene som til de fysiske endringene i puberteten

Tips

 • Du kan elske privatliv og vil trolig bekymre utseendet ditt.
 • Du kan ha opplevd ereksjon hele livet, men det betyr ikke at det er noe galt.
 • Du vil være svært selv bevisst på kroppen din alle i en plutselig, dette er helt normalt!
 • Du vil vokse ansiktshår og kan velge å starte barbering.