Wkano

Hvordan å miste vekt raskt for tenåringer

Fedme kan være et problem i alle aldre, men i løpet av tenårene, kan kroppsbilde problemer synes spesielt viktig. Heldigvis er det mange ting du kan gjøre for å oppnå et lykkelig, sunn vekt. Selv om det er forskjellige skoler tanke på vekttap de fleste er enige om disse tipsene for å kaste de ekstra pounds, uansett hva kroppen din type.

Trinn

Hvordan å miste vekt raskt for tenåringer. Revidere dine matvaner.
Hvordan å miste vekt raskt for tenåringer. Revidere dine matvaner.
 1. 1
  Revidere dine matvaner. En næringsrik diett er det første skrittet til en sunn vekt. Unngå matvarer som inneholder mye kalorier, men lavt i ernæringsmessig verdi, for eksempel fast food og bruke forhåndsdefinerte snacks. I stedet erstatte dem med naturlige, sunne alternativer, som frisk frukt og grønnsaker, magert kjøtt, og høy-protein matvarer.
 2. 2
  Unngå flytende kalorier. Velg vann over brus og sukkerholdige drikker. Dette vil bidra til å kutte ned unødvendige kalorier som gir liten eller ingen ernæringsmessige fordeler.
 3. 3
  Få rikelig med mosjon. Eksperter foreslår at ungdom krever omtrent 60 minutter fysisk aktivitet per dag, men dette betyr ikke at det må skje på en gang. Du kan få mosjon i løpet av dagen ved å spille en sport, eller rett og slett ved gåing, løping eller sykling. Selv noen videospill, som Dance Dance Revolution og mange spill til Kinect og Nintendo Wii, krever fysisk aktivitet.
 4. 4
  Gjør det til en vane. Vellykket vekttap er en livsstil, ikke bare en rask løsning. Gjør din nye spise-og mosjonsvaner del av din daglige rutine, og du vil være på en sunn vekt på kort tid.

Tips

 • Få nok søvn. Få nok søvn vil gi deg energi til fysisk aktivitet i løpet av dagen. Og når du er søvnmangel, vil kroppen begjærer sukkerholdig snacks for en kunstig energi boost.
 • Spis en høy-protein, høy fiber frokost. Dette vil holde deg mett hele dagen og motvirke usunn snack oppfordrer senere.
 • Få dine foreldre involvert. Diskuter dine planer for en sunnere livsstil med dine foreldre og familie. På den måten vil de være i stand til å hjelpe deg med å forberede ernæringsmessige måltider, strømpe opp på sunn snacks, og får deg til og fra sport og andre aktiviteter.

Advarsler

 • Vokt dere for kjepphest dietter. Dietter som er svært restriktive kan resultere i gjenvant vekt når dietten er over.
 • Sørg for at målet ditt i vekt er rimelig. Ofte er en urealistisk kroppen ideell presentert som normen, noe som kan føre til følelser av utilstrekkelighet. Spør en forelder eller lege hvis dine vekttap mål synes rimelig for din alder og kroppstype.