Wkano

Hvordan være trygg når hjemme alene

Så foreldrene dine har gått ut igjen og dro deg hjem. Selv om du bor i et trygt nabolag, er foreldrene dine fortsatt gjør et stort oppstyr om det. Her er den riktige måten å tjene dine foreldres tillit og å være trygg.

Trinn

Hvordan være trygg når hjemme alene. Alltid holde døren låst og ikke åpne den hvis noen banker eller ringer på døren.
Hvordan være trygg når hjemme alene. Alltid holde døren låst og ikke åpne den hvis noen banker eller ringer på døren.
 1. 1
  Alltid holde døren låst og ikke åpne den hvis noen banker eller ringer på døren. Dette er en av de viktigste tingene du kan gjøre for å holde deg trygg. Hvis foreldrene dine har sagt du skal åpne døren for dem når de kommer hjem, ser ut av vinduet eller kikkhull hvis du har en å sørge for at det er dem. Denne regelen gjelder selv om det er en viktig person på døren, slik som utleier. Andre viktige dør reglene omfatter:
  • Ikke fall for den "Jeg er en undercover politimann" trick. En undercover politimann vil aldri komme å banke på døren din. Hvis det er en uniformert politimann, så du kan gjøre et unntak for disse reglene.
  • Enige om et kodeord med foreldrene dine. Kodeordet kan være navnet på en fjern slektning, et TV-show, din favoritt farge, osv. På denne måten, i tilfelle en nødsituasjon, og foreldrene dine sende noen til huset ditt, kan de fortelle personen kodeord, slik at du vet det er trygt å åpne døren. Når du ber om kodeordet, ikke si "Hva er favorittfargen min?" (Forutsatt at kodeordet er din favoritt farge). I stedet si "Hva er passordet?" Denne måten, er du ikke gi personen et hint til hva kodeordet er. Ikke glem å ringe foreldrene for å finne ut om foreldrene sendte noen før du slipper dem inn
 2. 2
  Ikke rør noe foreldrene dine forteller deg ikke til. Disse tingene kan omfatte, men er ikke begrenset til:
  • Medisinskapet
  • Skarpe kniver
  • Kamper / lightere
 3. 3
  Kok aldri uten en voksen eller en voksen tillatelse. Hvis din mor eller far sier du kan, følge alle matlaging instruksjoner.
 4. 4
  Når det blir mørkt, slå på alle utvendige lys og nære gardiner og persienner. Lys og lyd avskrekke kriminell aktivitet, så holder utsiden av huset ditt riktig opplyst om natten gjør kriminelle tenke to ganger før du gjør noe dumt rundt huset ditt.
 5. 5
  Hvis noen merkelige er rundt huset eller i nabolaget ditt, ikke gå utenfor eller til der at person (mennesker) er. Dersom de bryter en lov som adgang forbudt territorium, bryte inn i en bil, eller til og med bryte et nabolag viktig (for eksempel en brann hydrant), ring politiet! Ringe 9-1-1! Hvis du ikke er sikker, men du er ganske sikker på at de er å bryte loven, ring operatør på ditt hus telefonen. Tallet er bare ett enkelt tall: 0. Snakk med foreldrene dine om disse merkelige menneskene umiddelbart uansett hva.
 6. 6
  Snakk med foreldrene dine om hvilke kanaler på TV du kan se, hvis du kan gå på nettet eller på en bestemt chatterom, hvis du kan leke ute eller gå til din venns hus fra over gaten, etc. Skriv disse "reglene" ned på et stykke papir eller en notisblokk og legge det opp på en vegg i et rom du vil være i for mesteparten av tiden. Det er også best hvis det er et rom som du betaler mer oppmerksomhet til å ting som bilder, huskelapper igjen på et bibliotek sokkel, og søppel på teppet. Ja, du betaler noen mennesker gjør oppmerksomhet til de mest detaljerte og minste elementer av sine omgivelser, ofte hvis de kjeder seg eller venter på at noe skal skje!
 7. 7
  Hvis telefonen ringer, være sikker på at du vet hvem det er, spesielt sjekke om du har nummervisning. Foreldrene dine lar deg svare på det, eller bare dem når du er alene i huset? Hvis du ikke har oppringer-ID eller ID virker uvant, ikke besvarer det bare i tilfelle. Hvis foreldrene dine har tenkt å ringe deg for å sjekke deg opp, trene et system med foreldrene dine slik at du vet at det er dem ringer hvis du ikke har oppringer-ID. Mange telefoner har nummervisning, skjønt, så sjekk for å se om ditt hjem telefonen har det.
 8. 8
  En annen måte å være trygg når du er alene hjemme hvis telefonen ringer, er å sørge for at du vet når dine foreldre som ringer. Har din mor eller far (eller den som forlot deg alene hjemme) ringe deg, la det ringe to ganger, og deretter ringe deg igjen slik at du er sikker på at det er dem.
 9. 9
  Hvis noen på telefonen er ute etter å snakke med en av foreldrene dine eller begge av dem, ikke la dem vite at du er alene eller er de ikke der! Bare si, (forutsatt hvis de ønsker å snakke med moren din) "Min mors opptatt akkurat nå, kan jeg ta en beskjed?" (Ja, det er lett å si at nøyaktig og raskt! Det er ikke så dum som du kanskje tror!) Hvis de holder insistere eller stille spørsmål, fortelle dem, "Jeg beklager, men min mor er ikke tilgjengelig for øyeblikket." og umiddelbart henge opp! Hvis de holder ringer, ikke besvarer dem.
 10. 10
  Vokt dere for prank innringere! Gjorde en gruppe av guttene på skolen din plan om å lage prank samtaler til klassekamerater i dag? De kommer til å ringe samme person mer enn en gang? Hvis ja, må du ikke svare hvis du vet det er dem som gjør en prank anrop!
 11. 11
  Ikke bruke pengene dine på noe uten foreldrene dine tilsyn du eller en verge over 18 år!
 12. 12
  ALDRI bruke dine foreldres kredittkortnumre for noe eller selv din egen (vanligvis alarmsentral kort) med mindre det er en super krise og du og andre er i intens fare! Unnskylde deg selv ved å si: "Det var en nødsituasjon, uten en iskrem jeg skal sulte i hjel og en salat vil ikke hjelpe meg!" eller "Men jeg trengte å kjøpe den boken ellers ville selge ut i en time!" er virkelig unødvendig og beviser at du ikke kan håndtere selv og dine penger. Kanskje til og med foreldrene dine penger!

Tips

 • Husk at døren den siste og viktigste forsvarslinje. Den enkleste måten å holde inntrengere ute er å holde døren lukket og låst til enhver tid.
 • Den beste og mest foreslått tingen å gjøre er hvis noen er på døren din og du vet ikke hvem det er, ikke svarer.
 • Prøv å få tillatelse til ting skriftlig. Dette hindrer at "Men du sa jeg kunne gjøre det" situasjon.

Advarsler

 • Ikke fortell noen hjemme alene, om du ikke ønsker tilfeldige fremmede som lurer ditt hjem. Hvis du ser noen mistenkelig hengende rundt ringe foreldrene dine.
 • Folk prøver ofte å posere som en enhet reparatør eller noen lignende for å få tilgang til ditt hjem. Ikke la deg lure. Hvis noen kommer sånn ringe foreldrene og fortelle dem. Dette bør ikke være et problem hvis du holde døren låst til enhver tid.
 • Hold en mobil nær deg bare i tilfelle du trenger å ringe 911. Å ha en telefon i det trygge rommet eller bad er en god idé i tilfelle du trenger å gjemme seg der.
 • Matlaging, dusjing etc. en risikabel ting å gjøre alene.
 • I utgangspunktet hvis noe skjer som ikke bør ha som du ved et uhell fortalte noen du er hjemme alene eller du sølt matolje på gulvet eller noen sa det var en fest på huset ditt, og folk er å dukke opp, etc ringe foreldrene og fortelle dem umiddelbart før du gjør noe (ikke etter å nyte festen og ikke åpne døren for partiet-folk spesielt umiddelbart>). De bør forstå at du har ringt dem for å få hjelp, og vil ikke klandre deg, siden de virkelig ønsket å fortelle dem når slike ting skjer.