Wkano

Hvordan begynne å bruke Roaccutane

Accutane eller isotretinoin, er den kraftigste og en av de mest effektive muntlige behandlinger for alvorlig akne på markedet. Ulempen dens effektivitet er de tilknyttede bivirkninger samt isotretinoin sin berømmelse bidrag til fødselsskader. Hvis du har brukt opp dine acne behandlinger, kan det være lurt å vurdere å ta Accutane. Her er noen tips og poeng som du bør vurdere før og under et regime med Accutane.

Trinn

Hvordan begynne å bruke Roaccutane. Snakk med din lege eller hudlege.
Hvordan begynne å bruke Roaccutane. Snakk med din lege eller hudlege.
 1. 1
  Snakk med din lege eller hudlege. Hvis du ikke har snakket med en hudlege, snakke med en så snart som mulig. Mange hudleger vil ikke se pasienter uten henvisning fra en (avhengig av din forsikring plan), slik at du kan ønske å besøke med legen din først. Bare en hudlege kan fortelle deg om Accutane er riktig for deg.
 2. 2
  Bestem alvorlighetsgraden av akne. Som beskrevet i sin medisinske pakke, er Accutane reservert for "alvorlige trassig nodulær akne", eller alvorlig akne som ikke har svart på flere andre former for behandling. Nodulær akne (noen ganger referert til som cystisk akne) er den mest alvorlige formen for akne, der pustler utvikle seg på kroppen i form av harde, smertefulle cyster. Venstre ubehandlet, kan dette acne føre til kraftig arrdannelse, så vel som potensielle psykiske problemer forbundet med stress og selvfølelse. Hvis akne er vedvarende, men ikke alvorlig, så vil du kanskje vurdere en annen form for behandling før du tar Accutane.
 3. 3
  Forstå hvordan accutane fungerer. Accutane er en "retinoid", som ligner på vitamin A. Den endrer størrelse og oljeproduserende evne sebaceous din (olje) kjertler. På samme tid, virker den til å redusere mengden av bakterier som allerede finnes i talgkjertlene.
 4. 4
  Forstå tilhørende fare for fosterskader. Tar Accutane under svangerskapet har vist seg å signifikant øke risikoen for misdannelser. Kvinner som gravid barn under Accutane har en 30% sjanse for å forårsake medfødte misdannelser, i motsetning til en vanlig 3-5%. Hvis en kvinne, må du ta to former for prevensjon mens på Accutane. Disse kan være en av følgende:
 1. 1
  • Orale prevensjonsmidler (dvs. "p-piller")
  • Fysiske prevensjonsmidler (f.eks kondomer, membraner)
  • En høytidelig sverge av avholdenhet under Accutane periode (dvs. ingen seksuell kontakt)
 2. 2
  Forstå andre forpliktelser som kreves for å ta Roaccutane. I tillegg til prevensjon, er du pålagt å ta en månedlig blodprøve, slik at din hudlege kan overvåke balansen i blodet ditt (spesifikt, triglyserid nivåer). Dette er nødvendig for å sikre at Accutane ikke forårsaker noen interne skader på lever eller nyrer.
 1. 1
  • Triglyserider refererer til de fettsyrene som er normalt finnes i blodet ditt. Disse kan nå en topp når du spiser spesielt fet mat, som for eksempel fast food eller andre frityrstekt mat. For å unngå å vise uregelmessige nivåer i fettsyrer, unngå å spise fet mat flere dager før blodprøve.
 2. 2
  Ikke bland Roaccutane med andre akne produkter. Husk at Accutane fungerer ved å målrette dine talgkjertlene. Ved hjelp av over-the-counter akne kremer, for eksempel benzoyl peroxide, vil bare forverre huden din og øke tørrhet. Men dette tørrhet er ofte avhengig av person og derfor noen mennesker kan fortsette å bruke benzoyl peroxide godt inn i deres behandling, spesielt de som fukte regelmessig.
 3. 3
  Hold kontakt med hudlege din. Som det sies: Kunnskap er makt. La din hudlege vite hvis du opplever noen høyst uvanlige bivirkninger under behandlingen. Spør din hudlege om spesifikke bivirkninger å se opp for, som uskarpt syn eller alvorlige ryggsmerter.
 4. 4
  Hold deg til din diett, og forplikte seg til det. En Accutane diett vil vanligvis vare i flere måneder. Husk å ta pillen hver eneste dag. Hvis du må angi et daglig alarm på din mobiltelefon eller soverommet ditt vekkerklokke for å minne deg selv for ikke å gå glipp av en dose.
 1. 1
  • Hvis du går glipp av en pille, hopper den pillen og ta din neste så snart som mulig. Ikke ta to piller på en dag for å "kompensere" for den glemte dosen.

Tips

 • Siden Accutane påvirker måten at olje kjertler funksjon, de vanligste bivirkningene avtale med tørrhet, slik som sprukne lepper, tørr hud og tørre øyne. Det kan være lurt å vurdere å kjøpe en ikke-comedogenic (dvs. ikke pore-blokkering) fuktighetskrem for å lindre symptomene.
  • Det er mange andre potensielle bivirkninger til Accutane, inkludert sjeldne, men alvorlige effekter som påvirker din psykiske atferd. Sørg for å snakke med hudlege din om alle Accutane er bivirkninger.
 • Legg merke til at menn tar Accutane ikke øker risikoen for å forårsake fødselsskader. Isotretinoin ikke bære over til sædceller.
 • Sørg for å spørre din hudlege eventuelle spørsmål du måtte ha om Accutane. Mange hudleger kan tilby deg en brosjyre eller brosjyre som kan fortelle deg om det grunnleggende om Accutane.
 • Som med de fleste akne produkter, kan du merke at din acne blir mer alvorlig i løpet av de første ukene av behandlingen. Dette er normalt.
 • Hvis du planlegger å få gravid, bør du vente minst 12 måneder etter avsluttet din Accutane diett for å sikre at isotretinoin er tilstrekkelig ut av systemet.
 • Accutane er dekket under de fleste forsikring planer, slik at du kan få en månedlig dose for en relativt rimelig pris (dvs. generisk pris). Dette kan gjøre det mer ønskelig enn de fleste kosmetiske prosedyrer (f.eks microdermabrasion, laser terapi), som er dyrt og ikke dekket av de fleste forsikring planer. Den åpenbare trade-off er de tilknyttede og felles bivirkninger av Accutane, selv.
 • I begynnelsen av behandlingen, vil din hudlege vanligvis foreskrive mindre doser av Accutane for å overvåke kroppens reaksjon på stoffet. Din hudlege kan øke eller redusere dosen i hele Accutane diett for å sikre sikkerheten til behandling.

Advarsler

 • Accutane er kraftig og effektiv, men er utsatt for forårsaker mange bivirkninger, alt fra tørr hud til alvorlige psykiske problemer som depresjon og suicidal atferd. Hvis du opplever noen uvanlige endringer i humør eller atferd, slutte å ta Accutane og ringe din hudlege umiddelbart.
 • Ikke ta noen vitamintilskudd som inneholder Vitamin A, mens på Accutane. Siden isotretinoin er kjemisk ligner på vitamin A, tar ekstra vitamin A tilskudd kan være dødelig.
 • Unngå å ta del i tunge kontaktsport, som Accutane kan svekke bein under diett.
 • Ikke gi blod mens du er på Accutane, eller i minst seks måneder etter avsluttet diett. Isotretinoin bærer over til blodceller, som kan forurense andre blod.