Wkano

Hvordan forhindre tilbakevendende gjær infeksjoner

Gjær infeksjoner er en vanlig klage blant kvinner i fertil alder. En gjær infeksjon oppstår når balansen av vaginal flora blir forstyrret på grunn av miljømessige endringer, underliggende helsemessige forhold, eller visse medisiner, noe som resulterer i en overvekst av gjær candida albicans. Leger diagnostisere en pasient som lider av tilbakevendende gjær infeksjoner når pasienten opplever fire eller flere gjær infeksjoner per år. Denne tilstanden rammer rundt fem prosent av kvinnene. Kvinner som lider av tilbakevendende gjær infeksjoner kan arbeide med sine leger å bidra til å forhindre nye infeksjoner.

Trinn

Hvordan forhindre tilbakevendende gjær infeksjoner. Hold vaginal området tørt og rent.
Hvordan forhindre tilbakevendende gjær infeksjoner. Hold vaginal området tørt og rent.

Miljøfaktorer

 1. 1
  Hold vaginal området tørt og rent. Gjær blomstrer i et fuktig og varmt miljø.
  • Velg bomull eller bomull foret undertøy enn syntetiske varianter, som naturlige fibre er mer pustende.
  • Unngå iført strømpebukse, tights eller stramme klær.
  • Endre ut av våt badedrakt umiddelbart etter bading.
  • Gå uten undertøy mens du sover eller endring i frisk undertøy før sengetid.
 2. 2
  Ikke bruk parfymerte eller farget såper, vaskemidler eller andre hygieneprodukter.
  • Velg uparfymert toalettpapir. Farget og parfymert toalettpapir kan irritere noen mennesker som kan utløse gjær infeksjoner.
  • Bytt til frie og klare eller miljøvennlige vaskemidler og tøymykner, eller gå uten tøymykner når du gjør ditt vaskeri.
  • Unngå parfymerte tamponger, bind og undertøy liners.
  • Vask vaginal området med en mild rensemelk - antibakterielle deodorant såper kan forstyrre balansen av bakterier og gjær i vagina. Douches er også skadelig for balansen av vaginal flora.
 3. 3
  Velg kondomer uten sæddrepende middel hvis du opplever hyppig irritasjon fra spermicides. Visse kvinner er følsomme for den spermicide nonoksynol-9, og deres gjentatte bruk av sæddrepende kondomer kan føre til soppinfeksjon.
 4. 4
  Spør din seksuelle partner eller partnere til å søke behandling eller testing for gjær infeksjoner hvis du opplever tilbakevendende gjær infeksjoner.
  • Snakk med legen din. Selv om en gjær infeksjon er ikke en seksuelt overførbar sykdom, anbefaler noen leger behandling for alle sex-partnere om en person lider av en infeksjon for å forhindre tilbakevendende gjær infeksjoner.
  • Avstå fra seksuell aktivitet mens du har en gjær infeksjon.
 5. 5
  Vurdere å bytte fra en høydose til lavdose hormonell prevensjon hvis du lider av hyppige gjær infeksjoner.

Kosten justeringer

 1. 1
  Legg melkeprodukter inneholder bakterier acidophilus Lactobacillus til kosthold. Noen eksempler er acidophilus melk, yoghurt og kefir. Mange naturlig helse utøvere tror å spise produkter som inneholder denne type bakterier kan bidra til å gjenopprette balansen av vaginal flora og forebygge gjær infeksjoner.
 2. 2
  Redusere mengden av sukker i kostholdet ditt. Denne anbefalingen er spioneringen av mange i naturlig helse samfunnet, men de fleste leger mener det ikke har en direkte innvirkning på å forebygge gjær infeksjoner.

Ta opp underliggende forhold

 1. 1
  Gjør en avtale for å se en lege hvis du opplever tilbakevendende gjær infeksjoner og din lider av hiv, lyme sykdom, diabetes, lupus eller andre forhold som påvirker immunsystemet. Disse kan alle være underliggende årsaker til tilbakevendende gjær infeksjoner.
 2. 2
  Diskuter behandlingsstrategier for å kontrollere din spesifikke tilstand og for å forebygge og behandle gjær infeksjoner.
 3. 3
  Ta noen medisiner legen forskriver å kontrollere tilstanden din og overvekst av gjær.

Tips

 • Antibiotika eller bruk av kortikosteroider kan også føre til hyppige gjær infeksjoner. Diskuter andre behandlingsalternativer med legen din eller sørg for å gjøre livsstil justeringer for å hindre gjær infeksjoner mens du tar disse typer medisiner.

Advarsler

 • Se en lege for behandling hvis du lider av tilbakevendende gjær infeksjoner for riktig diagnose. Det er mulig du behandler deg selv for feil tilstand hvis du stadig selv administrere over-the-counter rettsmidler. Mange kvinner som faktisk lider av bakteriell vaginose tror de har en soppinfeksjon. Medisinen du bruker til å behandle en gjær infeksjon vil ikke kurere bakteriell vaginose.