Wkano

Hvordan forsterke fordelene av en badstue

Etter å ha sin opprinnelse fra den tradisjonelle finske bad, er den moderne badstuen nå et oppvarmet rom som induserer svette. Det finnes flere typer badstuer som inkluderer infrarøde, våt, røyk, tørr og damp. Selv om det er forskjellige typer badstuer, konseptet er fortsatt det samme. Uavhengig av stil, er den ønskede effekt for å varme opp kroppen. Som et resultat, folk som liker badstuen nyte en rekke fysiske så vel som psykiske fordeler og med litt innsats kan lære å intensivere fordelene med en sauna.

Trinn

Hvordan forsterke fordelene av en badstue. Øvelse før inn i badstuen.
Hvordan forsterke fordelene av en badstue. Øvelse før inn i badstuen.
 1. 1
  Øvelse før inn i badstuen. Siden badstuen fremmer sirkulasjonen av flyten av blod gjennom kroppen, vil dette hjelpe deg å gjenopprette fra ledd-og muskel sårhet fra treningen.
 2. 2
  Planlegg din bruk av badstuen på dager du hvile fra trening. Mens gunstig i forbindelse med trening, blir det hevdet at en økt på 15-20 minutter vil gi deg en treningsøkt som tilsvarer en rask spasertur på 1-2 timer. Dette skyldes en økning i hjertefrekvensen som ligner på det som skjer i løpet av en rask spasertur.
 3. 3
  Utøve etter at du skriver badstuen. Selv om du har tenkt å trene før du bruker badstuen, kan det likevel være nyttig å bruke den før også. Et kort opphold vil hjelpe varme opp musklene som bidrar til å forebygge skader, og det vil bidra til å lette belastningen på trening på hjertet. Hjertet ditt vil pumpe ordentlig siden blodårene blir utvidet.
 4. 4
  Strekk under sauna når musklene er varme og avslappet. Stretching før trening hjelper også sirkulere blod under sending næringsstoffer til musklene. Stretching etter en treningsøkt hjelper såre musklene igjen og hjelper musklene skylle ut avfallsprodukt. Masserer musklene kan også gi samme effekt.
 5. 5
  Bruke badstuen ved første tegn på forkjølelse. Når du bruker en sauna kroppstemperaturen øker, simulere en feber. Feber er kjent for å oppstå når immunsystem bekjemper en sykdom og er en del av din naturlige helbredelsesprosessen. Når kjemper en kald, er en dampbadstue å foretrekke fremfor en tørr badstue i påvirker utbruddet av kulden. Legge eucalyptus til badstuen kan hjelpe løsne opp lunger forbundet med den kalde.

Tips

 • Husk alltid å re hydrat umiddelbart etter at du avslutter økten.
 • Innlemme badstuen på en vanlig rutine i din sunne livsstil. Det åpner porene som letter fjerning av giftstoffer og andre urenheter fra kroppen, samt lindre spenning og fremme avslapping. Det sies også å hjelpe til vekttap.

Advarsler

 • Barn bør følges nøye i løpet av den tiden de er i badstuen fordi belastningen at en slik varme setter på sin sirkulasjons regulering.
 • Du bør avstå fra å drikke alkohol før bruk av badstue. Det kan resultere i å bli altfor dehydrert under økten.
 • Hvis du har opplevd koronar problemer du kan være i faresonen for å ha et hjerteinfarkt, spesielt ved rask avkjøling etter badet.