Wkano

Hvordan holde din venn fra å kjøre beruset

Stoppe en venn fra kjøring under påvirkning av alkohol kan være en av de viktigste avgjørelsene du noen gang gjør. Men overbevise en beruset kompis vil ikke alltid være så lett som det høres ut. Tross alt, det er ikke din venn du snakker med - det er sprit og deres sikkerhet at de er i orden. Følg disse trinnene for å lære å holde en venn fra å kjøre i fylla.

Trinn

Hvordan holde din venn fra å kjøre beruset. Bli nøkkelen kontrolleren.
Hvordan holde din venn fra å kjøre beruset. Bli nøkkelen kontrolleren.
 1. 1
  Bli nøkkelen kontrolleren. Hvis din venn har drevet til en fest og drikker seg full, er din eneste mulighet til å holde dem fra å drive sine kjøretøy, som de ikke kan klare seg uten sine bilnøklene. Skjule sine nøkler vil kreve at du støv av dine improv ferdigheter fra freshman året drama klassen, men ikke svette det. Selv om du ikke er så stor skuespiller, er det ganske lett å lure noen som er beruset med noen unnskyldning må du taster for - å få noe du liggende igjen i bilen, flytte den ut av oppkjørselen eller under tak, måtte bruke bilen kort, etc.
  • En måte å gjøre dette for å fortelle vennen din at du kommer til Vinmonopol og trenger å bruke bilen sin. Hvis de er fulle nok, vil de glemmer etter noen minutter. Hvis de husker, og konfrontere deg om det, si at du har ombestemt deg, men ikke ta opp nøklene.
  • Hvis du får nøklene, vurdere å skifte bilen. Når din venn klager de ikke finner den, skuldertrekning og foreslå de bor hos deg i stedet.
 2. 2
  Ringe en drosje. Hvis vennen din blir veldig beruset på en fest og bølgen av toleranse begynner å vende seg mot dem, så er det i alles beste interesse å stille sette din venn i en taxi, og sende dem på vei hjem. Du bør alltid betale for drosjen på forhånd og sørg for at sjåføren har eksplisitt retninger. Det er enda bedre hvis du har tid til å følge vennen din hjemme, for å sikre at de får tilbake i orden.
 3. 3
  Vær forberedt på å være påståelig. Din drunken venn kan få opp beskyldninger om du prøver å kontrollere dem eller ødelegge moro. Bare være forberedt på dette og ikke ta den om bord. I stedet, opphold og roe og slett godt fortelle dem om og om igjen at du bryr deg om dem og at dette er grunnen til at dere hindrer dem fra å skade seg selv eller potensielt andre.
  • Snakke sakte og rolig til alle tider. Unngå å si noe pinlig eller nedsettende, de sinne reseptorene er i høy beredskap når beruset. Og ikke provosere dem inn i en konfrontasjon, fysisk eller verbal.
  • Ikke gi i. Fortsett å fortelle vennen din at du bryr deg om dem, og at du ikke kommer til å la dem gjøre noe skadelig.
 4. 4
  Slå av natten til en slummer part. Noen ganger det beste svaret kan være den enkleste og mest gjestfrie. Inviter din venn til å krasje hos deg i stedet for å kjøre hjem. Bruk et incitament som hjemmelaget burritos eller din bestemors berømte kjeks og sjysaus. Fulle folk vil gå til endene av jorden for en matbit.
  • Vis din venn et behagelig sted å sove. Realiteten av dykking i det søte, myke sted å sove kan være nok til å forsegle avtalen.
 5. 5
  Når du og dine venner bestemmer seg for å gå ut, hvis du er edru og har tenkt å bo på den måten, er enig på forhånd på en utpekt sjåføren. En utpekt sjåføren tar trykket av alle for natten og introduserer visshet om hvem som kan og ikke kan drikke. Ved å akseptere ansvar på forhånd, gjør du din venn en stor tjeneste og i sin tur, vennen din kan tilbakebetale denne avtale en annen tid.
 6. 6
  Få en drunken venns nøklene og kjøre både din venn og bilen deres hjem. Hvis du kjørte til festen også, få en nøktern venn til å følge deg i bilen og så kjøre tilbake til festen. På denne måten din venn får å sove i sin egen seng, med sin bil parkert utenfor hjemmet deres venter på dem i morgen. Som en bonus, vil din venn ikke å bli latterliggjort neste dag ved å måtte dukke opp på åstedet for gårsdagens fest for å hente bilen.
 7. 7
  Har en dyp og meningsfull øyeblikk. Hvis du har brukt alle mulige midler for å holde din venn fra å kjøre beruset, så er det på tide å bli alvorlig. Sitte din venn ned, og fortelle dem hvor mye de betyr for deg. Fortell dem hvor du ikke kunne leve med deg selv, og vite at du kunne ha forhindret dem fra å skade seg selv og andre, men gjorde ingenting. Fortell dem eksplisitt hvordan du føler deg. Og du vil sannsynligvis få en slurvete, drunken klem ut av det.
 8. 8
  Tildele andre til å hjelpe deg. Noen ganger overbevise din venn alene bare ikke kommer til å skje. Men roping i andre som fortsatt er edru, eller i det minste ansvar for sine evner, for å hjelpe deg begrense din venn fra kjøring er best i dette tilfellet. Jo flere mennesker som ser behovet for å bidra til å forhindre drunken person fra kjøring, jo mer sannsynlig er det at de bilnøklene vil på mystisk vis forsvinner til morgen med ingen sa et ord, mens en komfortabel seng vil bli sortert ut et sted, selv om det ikke er ditt eget hjem.
  • Vær høflig og når søker hjelp fra andre. Unngå skrikende eller bruke banning, mens du bryr deg om din venn og kan føle seg irritabel om deres sikkerhet, er det mer sannsynlig å få støtte ved å bo rolig og snakker med andre. Dette er ikke tid for drama.
  • Som en siste, drastisk, men muligens bare ty til venstre, hvis du har ingen til å hjelpe deg og situasjonen blir desperat, ringe politiet for å få hjelp.
  • Prøv å stoppe din venn fra å drikke for mye. Vær en god venn og ta det bort fra dem.

Tips

 • Du kan føle sjefete, griner eller forstyrrer, men egentlig er du ingen av disse - du er omsorg og innsiktsfull for å anerkjenne at det er et problem som må behandles raskt for å holde din venn trygge.
 • Hvis du prøver å kjøre i fylla er gjenta atferd på din venns del, snakke med dem. Breaking the silence eller tabu rundt drikking er viktig å busting myten om at det er et personlig valg som skader ingen andre. Forklare dem hvordan deres drunken måter skade ikke bare sitt eget omdømme, men er følelsesmessig påvirket deg og andre venner og familie, og kunne fysisk skade folk hvis de mister kontrollen mens du kjører.
 • Hvis du er redd for å forstyrre, krenkende eller avvikling din venn, få andre mennesker til å hjelpe deg. Hvis du vet at vennen din er vanskelig når drukket, er dette desto viktigere.
 • Kjøre for dem.

Advarsler

 • Hvis vennen din ikke komme så langt som bilen, nekter å komme inn med dem.
 • Vær ekstra årvåken under ferien sesonger, og alltid sørge for at venner ikke kjøre beruset.
 • Drikke ansvarlig, og overhold lokale lover angående aldersgrenser.

Ting du trenger

 • Rask tankegang
 • Et sted å oppbevare nøklene eller flytte bilen til