Wkano

Hvordan slutte å være et folk pleaser

Hvis du er en "folk pleaser", er du alltid klar for å la andre utnytte deg. Du er også sannsynligvis ikke får det du ønsker ut av livet. Det er på tide å skifte fokus fra andre til deg oftere, og slutte å være en martyr for niceness. Her er hvordan du gjør overgangen.

Trinn

Hvordan slutte å være et folk pleaser. Be om det du ønsker.
Hvordan slutte å være et folk pleaser. Be om det du ønsker.

Del én: kortsiktige løsninger

 1. 1
  Lær hvordan du kan si "nei". Ikke gjør opp unnskyldninger - gi dine grunner for ikke å ville noe.
  • For eksempel vil din mann hele sin familie til å komme til julemiddagen, og du kan bare ikke innse det. Si: "Jeg beklager elskling, finner jeg trykket av underholdende et så stort antall mennesker utålelig."
  • Din beste venn ønsker du å bli med ham til et parti som vil være full av folk som du ikke kan stå? Si: "Nei takk, Bob. Det er bare ikke min scene." Du trenger ikke å si "Seriøst, Bob? Vennene dine er alle rykk og jeg kaster opp i munnen litt når jeg ser dem." En enkel "Nei takk" vil som regel være tilstrekkelig.
  • Begynne i det små ved å finne noe lite å si "nei" til, og si det fast. Si det høflig, men mener det! Du vil bli overrasket - verden vil ikke kollapse rundt ørene! Folk sjelden bli fornærmet, og de som ikke er verdt gledelig.
 2. 2
  Be om det du ønsker. Hvis alle kommer til, og de fleste mennesker i gruppen ønsker å se en bestemt film, men du vil heller se på noe annet, snakke opp! Det betyr ikke at du får se filmen du vil, nødvendigvis, men hvem vet - kanskje det er andre i den gruppen som foretrekker å se ditt valg, og var folk-tiltalende også!
  • Det er ingenting galt med voicing din mening, og det trenger ikke å bety at du gjør et krav. Bare minne folk på at du er en person med dine egne preferanser er et stort skritt fremover.
  • Selv ber noen til å hjelpe deg å gjøre noe vil hjelpe. Til syvende og sist, må du huske at ingen kan lese tankene dine. Hvis du føler at du gjør så mye for andre, men de trenger ikke gjøre noe for deg, kanskje er det fordi du ikke uttrykke dine behov eller ønsker. Det er ikke rettferdig å få folk til å lirke et svar fra deg. Hvis de spør deg hva du vil, eller om det er en avgjørelse blir gjort, legger etter din mening, og la det være det.
 3. 3
  Gjør noe for deg selv. Gjør en ting du har lyst til å gjøre, men føler redd noen andre ikke vil like. Pokker på dem. Gjør det likevel!
  • Farge håret, får det nye utseendet, har en godbit som du liker, dra på ferie, eller gå se den filmen du liker, men ingen andre ønsker å se!
  • Uansett hva du gjør, gjør det for deg selv, og praksis ikke bekymre seg hva andre mener. Ikke bli fanget opp i å gjøre ting "sin måte" bare fordi ingen andre vil du skal gjøre dem "din vei".
  • Husk at det burde være ting som du virkelig ønsker å gjøre for deg selv, uavhengig av hva andre mener, ikke på tross av det. Andres meninger er en faktor i våre liv, men de bør ikke være den avgjørende faktoren.
 4. 4
  Kompromiss. Mens det er ikke bra å være en pushover, er det ikke bedre å være en manipulerende bølle eller en hensynsløs opprører. Ikke bli helt. Faktisk, mange mennesker pleasers har lav selvfølelse. Så gjør de som er egoistisk. Det beste er å utvikle gode egenomsorg ferdigheter som inkluderer sunn selvsikkerhet ferdigheter.
  • Du kan lytte til andre, men til syvende og sist, hva du gjør er ditt valg. Holde en balanse!
  • Noen ganger behovene til andre mennesker bør komme først. Når det er en konflikt av begjær, prøve å komme opp med en løsning som vil tilfredsstille begge ønskene halvveis, eller enda bedre, en "vinn-vinn"-situasjon der begge sider får enda mer enn de håpet på.

Del to: langsiktige løsninger

 1. 1
  Undersøke din frykt. Er de realistiske? Er de virkelig forferdelig? Du kan være redd for at ingen vil like deg, at noen vil forlate deg, eller at du vil stå helt alene hvis du ikke sier det rette. Det er et fengsel du har fanget deg i, og det er på tide å låse opp dørene og gå ut!
  • Menneskene rundt deg kan bli brukt til etterlevelse din, men hvis de ikke er villige til å akseptere at du har dine egne behov, er de egentlig verdt å ha i livet ditt?
 2. 2
  Evaluer dine grenser. Sammenligne dem til de grensene du setter på andre. I hvilken grad er du villig til å begrense åpenheten til å bli brukt av andre?
  • Hva er akseptabel atferd for deg og hva er uakseptabelt? Å kunne analysere denne faktoren gjør at du kan måle hva som kan gjøres for andre, og hva bør ikke gjøres for andre på en mye mer objektiv måte.
  • Er det det samme for deg og for andre?
  • Tolerere du den utålelig? Normalisere det unormale? Godta det uakseptable? Vet du hvordan det føles å bli behandlet med verdighet og respekt?
  • Lær hvordan du kan identifisere og merke uakseptabel behandling fra andre, og hvordan å sette grenser for sin oppførsel når de bryter dine grenser.
 3. 3
  Vurdere kilden. Mange pleasers ble reist i miljøer der deres behov og følelser ble skjøvet til side, ikke vurdert, eller nedvurdert. Å kunne identifisere og forstå kilden tillater oss å bedre forstå oss selv, og for å bedre eliminere vår å være en "folk pleaser."
  • Var du alltid forventes å forutse og forme deg selv til alle andres behov? Ble du forventet å skulder familiens behov i ung alder?
  • Fikk du vite at den eneste måten å få en positiv reaksjon var å gjøre hva andre ville at du skulle gjøre? At hvis du ikke gjøre hva de vil, ville de misliker deg og skjelle deg?
  • Hvis ja, her er en newsflash - ikke all verden ønsker en pushover. Ved å fokusere på tilfredsstille andre, åpner du deg opp til manipulasjon og misbruk. Du vil aldri nå ditt potensial som et individ hvis du stadig gjemme seg bak andres forventninger. Til slutt, når folk har fått nok av dine tjenester, vil de ikke kjenne deg for din sanne verdi: men for antall ærend kan du gjøre for dem.
 4. 4
  Slutte å basere din egenverd på hvor mye du gjør for andre mennesker. Det er edel at du ønsker å hjelpe andre, men det er noe du bør gjøre fordi du vil, ikke fordi du føler du må. Viljen til å hjelpe andre bør komme etter at du vet hvordan du kan hjelpe deg selv.
  • De største handlinger av godhet er de gjort ved valg, ikke av frykt eller. Hvis du gjør ting for andre fordi du vil føle deg dårlig hvis du ikke gjorde det, er handlingen virkelig ekte? Vil du at andre skal hjelpe deg under disse begrepene? Og, hvis du hjelper andre i en slik grad at du forsømme deg selv, er det virkelig lurt?

Tips

 • Noen kjennetegn på at du er for flettet sammen i andres liv er: er du enten passiv eller aggressiv, med lite eller ingen gi og ta i mellom, du aldri synes å være å ha noe gøy, du er hele tiden å kontrollere eller blir kontrollert; du er ofte i en hast, vanligvis uten grunn.
 • Aldri tro at verden rundt deg vil kollapse hvis du ikke klarer å ta en person. Det er alltid nye venner for å finne, og hvis "venn" du prøvde å behage etterlater deg fordi du ikke ta ham eller henne, er han eller hun ikke er din venn, og det er bra at han eller hun igjen. Men holde dørene åpne i tilfelle din venn innser feilen han eller hun har gjort.
 • Være vedvarende. Hvis dette er en livslang vane, vil det ikke være lett å overvinne. Oppretthold nok selvinnsikt, slik at du skjønner når du blir en "pleaser", og sette bremsene på det hver gang (til å begynne med). Etter hvert vil det bli en vane at du kan moderere når situasjonen krever for deg å være mer fleksibel. Resten av tiden - har det på din måte.
 • I noen tilfeller kan være en "folk pleaser" være en kode for å være codependent. Hvis du er interessert, bør du vurdere å lese Codependent No More, et banebrytende arbeid om emnet, eller finn en Coda møte eller andre ressurser. Vær oppmerksom på at dette er et selvhjelp drevet emnet og ikke alle er enig med begrepet co-avhengighet som fremføres av forfatterne i dette området.

Advarsler

 • Prøver å behage folk hele tiden etterlater deg åpen for stadig å bli tatt nytte av.
 • Ikke klandre andre for din beslutning om å endre. Ikke si "jeg måtte gjøre dette på grunn av deg"! Husk at du bestemmer deg for å endre selv.
 • Noen mennesker kan ta tid å venne seg til den nye deg. Ikke be om unnskyldning for å være deg, men vær forsiktig med dem!
 • Noen mennesker kan virke til å avvise den nye, mer selvsikker, mindre roll-over deg. Selv om du kan ha vært redd for å endre på først, forstå at andre mennesker kan være så godt, og kan ikke forstå at deres avvisning er ikke så mye rettet mot deg så mye som det er rettet mot seg selv. Akkurat som du kanskje har tenkt å avvise dine ønsker, så kan andre avvise deres og dine i sin tur bare fordi de tror det er det som er bra for dere begge! Vær tålmodig med slike mennesker. Akkurat som du var i stand til å forstå at forandring er ingenting å frykte, andre vil komme til å innse dette i tide. Du kan gjøre mye for å inspirere mennesker og roe sin egen frykt ved å motstå din egen.
 • Noen ganger må du inngå kompromisser. Prøv å behage folk noen ganger.
 • Legg merke til at uttrykke dine egne ønsker krever først din bevissthet om hva de er, noe som krever bevisst og konsekvent praksis. For eksempel sier din partner "La oss ha hamburgere til middag", og du kan virkelig tenke "hva er greit for meg" mens, er det bare "fine" fordi du aldri gjør det valget. Ta noen ekstra sekunder til å vurdere det. Eller, hvor går du når du er alene? Fortell ham eller henne det er der du ønsker å gå denne gangen. Ikke vær bekymret for hva som er en god mulighet til å øve og hva er ikke.
 • Noen ting du kanskje ønsker å gjøre er kanskje ikke arbeidsplass-safe. Hvis du virkelig trenger din jobb, tenke to ganger før mouthing off eller får en rosa mohawk og fem piercinger - spesielt hvis du må være på investeringsbanken i morgen.