Wkano

Hvordan slå en høyere og større motstander i en gatekamp

La oss innse realiteten. Størrelsen betyr virkelig betyr noe - men det er ikke alt. Du kan ikke være større enn din, men du kan være raskere, smartere, eller mer kunnskapsrike enn ham. Dra nytte der du kan. Hjerner er mye viktigere enn brute.

I motsetning til mot en motstander som er lik i størrelse, kjemper en større person har visse utfordringer, og følge denne fremgangsmåten gjør hjelpe deg seirende - eller i det minste overleve i ett stykke!

Trinn

Hvordan slå en høyere og større motstander i en gatekamp. Størrelse opp sjansene ærlig.
Hvordan slå en høyere og større motstander i en gatekamp. Størrelse opp sjansene ærlig.
 1. 1
  Størrelse opp sjansene ærlig. Bare engasjere seg i å slåss større folk hvis du har ingen alternativer igjen. Unngå en konfrontasjon hvis mulig. På grunn av sin størrelse, er du på en ulempe.
 2. 2
  Velg det klokeste valget. Det er to valg når de står overfor en større, potensielt sterkere motstander: enten står overfor din motstander og or. Velger å trekke seg er ikke et tegn på feighet, men en beslutning om å overleve og spare deg selv. Det er dumt å kjempe mens mangler, eller når du vet du ikke kan vinne.
 3. 3
  Bruk overraskelsesmomentet. Hvis du er innesperret og situasjonen etterlater deg ikke noe valg, forberede deg mentalt og fysisk uten å være for opplagt. Lat som du er uforberedt, deretter overraske ham ved å kaste en i solar plexus (det myke vevet mellom den midtre delen av og magemusklene). Dette vil mer enn sannsynligvis ende ham.
 4. 4
  Forbered plan B. Hvis du er mislykket i svingete ham med overraskelsesangrep (grønnskolling), forberede deg med din kampstilling og følge reglene nedenfor.
  • Alltid vokte hodet med underarmene, en større fyr kunne lett lande et slag mot hodet på grunn av hans rekkevidde fordel.
  • Respekter motstanderen din lenger rekkevidde og kraft på grunn av sin masse og lengde. Hold avstand. Å trenge innsiden rekkevidde og få et slag i, bruke riktig timing å parere (blokkering og viderekobling motstanderens streik) eller skli hans slag mens skiftende føttene fremover (for å kompensere for ulempen i nå) å finne en åpning, og projisere punch. (Og veve så hans slag bommer og unbalances ham) Dette er en relativt risikabel manøver, men effektive hvis riktig utført.
  • Å nøytralisere din høyere motstanderens rekkevidde: Når han kaster sin rett punch, (hodebevegelser ved demping er viktig), har riktig timing å kaste en krok (dette vil fungere som en parering) til underarmen hans, og følger opp med en kombinasjon av streik til kroppen eller i hodet ved å komme i nærheten av. Hovedmålet er å lamme hans underarm for å motvirke hans angrep.
  • Det er mer effektivt å parere (et enkelt trykk mot et kraftig slag er nok til å avlede streik) enn å blokkere angrepet. Parrying gir deg flere muligheter til å kontre, mens blokkerer et slag kan fysisk tappe deg og få deg skade. Men uten riktig timing, er effektiv parrying umulig.
  • Aldri slåss ganske hvis du er på en ulempe på grunn av sin størrelse. Hovedideen er å bruke sunn fornuft og praktiske løsninger, og for å beskytte deg selv på alle kostnader. Dette handler ikke om konkurranse, og heller ikke om. Dette handler om realistisk. I en, er det ingen regler. Hvis du har noe i hånden, som en, flaske, eller gjøre den om til en defensiv verktøyet. Kast en håndfull sand i øynene eller slit han med en kniv. Blinding ham med varm saus eller chili pulver er en smart måte å midlertidig uskadeliggjøre din fiende, og vil gi deg muligheten til å lande en kombinasjon av streik, eller flykte. Når det er mulig, ikke engasjere seg i en tomhendt. I motsetning til i kampsport, ingenting er rettferdig i en ekte kamp. Dessuten, hvis han ser du holder noe som kunne være en trussel mot ham kan det gjøre ham mer sannsynlig å tilbake, og kan muligens gjøre ham nølende til å angripe deg. Det ville være en god ting.
  • Kunnskap om håndtering av en martial arts våpen (f.eks kali sticks, nunchaku, ansatte, eller shinai) er avgjørende. Aldri forvente en 5'1, £ 95. liten fyr å banke opp en 6'5, 200 lbs. stor fyr med bare nevene. Selv mulig hvis mindre individ har overlegen fart og ferdigheter, det skjer svært sjelden. Den mest realistiske måten å slå større fiende vil oftest avhenge av den lille fyren kompetanse i å håndtere et våpen, og / eller hans vilje til å trekke seg i stedet for bare blindt angripe. Et våpen er en stor "equalizer".
  • Nært hold kampene er tilrådelig for mindre jagerfly. Riktig timing er nøkkelen, fordi høyere jagerfly foretrekker å slåss utenfor rekkevidde. Dette er fornuftig på grunn av deres lengre rekkevidde.
  • Spille skittent. Kick hans lyske, finger-jab øynene, kaste en hakking slag mot halsen, bite hans [øre (som Iron Mike mot en større Holyfield, som var helt teit i ringen, men kan spare deg i en ekte slagsmål). Et hår grab er en veldig effektiv og praktisk trekk, og etterlot ham med mindre mobilitet. Trekke håret i en nedadgående retning kan gi deg muligheten til å kaste en uppercut eller kne streik til ansiktet. Anvendelsen av taktikk som er merket som stygg og "under beltet" i kampsport er som normalt og tilrådelig som puster i en gatekamp.
  • Det er fire måter å bryte hold og flykte når de blir fanget av en større mann. Levere en skalle i ansiktet, bite huden (tyggemuskler, muskel for biting, festet og plassert i kjeven området, er den sterkeste muskelen i menneskekroppen. Men vær klar over at biting huden truer deg fordi motstanderens blod kan være infisert med eller andre smittsomme virussykdommer). Stamping tærne kan avbryte en bjørn klem. Eller du kan ganske enkelt vri og bryte fiender er fingerskjøter å bryte hans hold.
  • Bruk en tung bag i din trening rutine for å hjelpe deg med å utvikle mer kraft. Kraft, hurtighet, utholdenhet og ferdighet er oppnåelige attributter. Hardt arbeid og opplæring er de beste måtene å oppnå disse attributtene.
  • Stokk og flytte, hit and run. Som Ali sa: "Float som en sommerfugl, som en bie ". Gå videre, gå bakover, sidesteg, beveger seg i en sirkulær bane. Fotarbeid er en svært viktig faktor kombinert med evnen til å treffe med perfekt timing. Aldri være i en plattfot stasjonær kampstilling, kan en større motstander enkelt eier deg hvis du la ham ta deg.
  • Slipping, duppet og veving før en irritabel streik er et svært viktig og effektivt ferdighet å utvikle. Å være mindre fyr, er det mer sannsynlig raskere enn ham. Dra nytte av letthet og vet det grunnleggende av unnvikende kampene. Bruce Lee (navn: Li Xiao'long-"Li, den lille dragen") sa at "unnvikende er å treffe uten å få hit." Du, som en mindre motstander mot en større fiende, bør identifisere seg med en tyrefekter evasiveness og hurtighet mot oksens kraftig raseri.
  • Side-stepping og finne uvanlige vanskelige vinkler er også en god måte å avskjære større motstanderens inne rekkevidde. Unngå å være foran motstanderen din gir deg en mulighet til å søke etter en åpning og gjør deg mindre forutsigbar. Men det tar mye trening og praksis for å tilegne seg denne ferdigheten.
  • Å kjempe tå til tå med en større fiende er altfor risikabelt. Evasiveness er den en av de viktigste attributtene. Kjør hvis du får en mulighet.
  • Kapitalisere på din hastighet, letthet og hurtighet. Volum punching (akkumuleringsfaktor) favoriserer små jagerfly. Trening med en hastighet bag er en utmerket trening verktøy for å utvikle din hastighet og rask slående.
  • Diminutiv Manny Pacquiao Pacman, etter å ha slått en høyere og større "Golden Boy", Oscar De La Hoya, sa: "Speed ​​er nøkkelen til å slå ham".
  • Hastighet ikke bare henvise til hurtighet og hurtighet av streiken, men hurtighet av fotarbeid. Som har evne til å gli i og utenfor kjemper serien med letthet.
  • Studere kunsten mot slående. Streik før din motstander streik, som du pleier å stoppe hans angrep eller streik etter at du har sklei hans streik.
  • Praksis kombinasjoner av slag mot forvirre motstanderen. Ikke kast det samme angrepet mer enn et par ganger på rad.
  • Finte. Kast en falsk streik fulgt opp av en ekte streik. Kast en falsk venstre slag mot hodet så slå ham med en reell rett slag i solar plexus. Eksperimenter med kombinasjon av streik. Formålet med falsk streiker er å avlede oppmerksomheten til motstanderen, for å bedra og avlede sin koordinering, fokus, timing og konsentrasjon. Bruce Lee sa: "Når to jagerfly med lik kompetanse spar, den som har de mer overlegne finte ferdigheter vinner."
  • Når du er på utsiden rekkevidde, aldri slå for ansiktet med mindre du er trygg nok til å slå ham ut. Du kan enkelt motvirkes på grunn av hans rekkevidde fordel. Det vil bare gjøre ham sintere hvis du er mislykket banke ham ut. På grunn av din ulempe i nå, er det uklokt å gjøre det. I stedet bruker lang rekkevidde angrep som sidekick, treffer det nærmeste målet, som er den eller lysken. Bare truffet ham i ansiktet hvis han er i lammende smerte og lamslått. Ansiktsbilder må bare bli kastet hvis du har lukket i.
  • Ikke rammet hardt vev i kroppen, bare sikte på sine sårbare områder som, lysken, øyne, neseryggen, nyre, hjerte, nakke, hals og solar plexus. Disse er de smertestillende følsomme områder av kroppen.
  • Uansett hvor stor en person er, et solid spark til skrittet vil påføre en lammende smerte. Selv verdensklasse tungt muskuløse boksere vil kollapse i smerte hvis uhell eller kanskje bevisst truffet i lysken med nok kraft. Du kan kalle det skittent, men det er praktisk og effektivt. En solid uppercut (du kan bruke dette som en Sucker Punch) til lysken er en av de beste våpen en liten mann kan levere mot en større motstander. Øv levere uppercut med en tung sekk for å utvikle en kraftig lysken skudd.
  • Ha riktig timing å lukke i. Når du er på innsiden området, bruker slående teknikker utviklet for kort rekkevidde, en skalle i ansiktet, en krok på underkjeven, kne streiker til lyske og albue streiker mot solar plexus er svært effektive.
  • Hvor mange ganger har du sett en bokser kuttet på grunn av en skalle i en boksekamp? En skalle enkelt kan klippe ut og blø et ansikt. Bruk den når muligheten streik og du har lukket i.
  • Et hår grab, trekke hodet i en nedadgående retning etterfulgt av en karate chop til nakke området er en livstruende trekk. Dette er en ekstremt ødeleggende slag som kan føre til umiddelbar død eller varig livslang lammelser på grunn av skaden det kan påføre til høyeste nivå i ryggmargen. Aldri, aldri utføre dette med mindre du er i en livstruende situasjon.
  • Treffer tempelet med "kniveggen" område på knoke kan daze og distrahere større fiende koordinering. Treffer ham der med et våpen kan drepe ham, så vær forsiktig og angripe bare hvis du er redd for livet ditt eller en annens.
  • Slående ørene kan ubalanse motstanderen din og slå ham bevisstløs. Ørene er sentrum av vår likevekt (balanse).
  • Lær kunsten bakken slåss. På, avhenger overlevelse på ens evne til å bruke utnytte til å feste og legg en motstander, eller kunnskap om angrep man kan for å ødelegge motstanderens ledd. Finger-breaking, treffer øynene, og jabbing halsen og lysken er noen teknikker man kan bruke for å overleve en bakke kamp. Mange stresset bruk av jujitsu teknikker, og mens bruk av arm og teknikker er effektive, ikke glem at en vridd finger kan avslutte en motstanders grep på deg. På bakken, det som teller mest er avgrensningen av ferdigheter og teknikker i grappling snarere enn ens størrelse.
  • Den "clinch og strike" strategi (a la Ricky 'Hitman' Hatton) er utviklet for mindre jagerfly. Ved å lukke gapet og plass (ved clinching), vil den større motstanderen være i stand til å kaste sine lengre arm, mens du bruker din fordel ved å slå på innsiden rekkevidde, kaster korte kraftige slag.
 5. 5
  Husk dine fordeler. Du har noen:
  • Mindre folk har en tendens til å være lettere og slankere, noe som er viktig for unnvikende defensive kamper. De fleste av dem har utmerket teknikk. Agility er også en eiendel en liten person besitter.
  • De er også raskere som vil utfylle for rask kaster av streik. Selv om de har mindre makt for slående, kan de kompensere ved å kaste streik raskere og oftere.
  • De har en tendens til å ha større utholdenhet enn sine større fiender.
  • De er i en utmerket posisjon til å kaste en ødeleggende uppercut med større innflytelse til nyrene, solar plexus, og kjeven av deres høyere motstander.
  • Når bakken slåss, er de vanskeligere å ta ned eller takle i forhold til høyere fiender fordi de er nærmere sitt tyngdepunkt.
  • Selv om en kortere arm rekkevidde er en ulempe når man kaster en streik på lang varierte utenfor kampene, kan det være en fordel under lukket varierte i-kampene. En kortere arm kan legge til rette for større makt og innflytelse (spesielt kaste korte kroker og korte uppercuts) på dette området enn en lengre arm kunne.
  • Psykologisk, mindre jagerfly har en tendens til å ha større motiverende stasjonen og sult til å utmerke seg fordi de er opp til en større følelse av utfordringen for en større motstander. I mellomtiden større jagerfly har en tendens til å undervurdere sine mindre fiender, som kan føre til og ta sin opplæring for gitt.

Tips

 • I praktisk selvforsvar, Bruce Lee alltid understreket at start linjen i forsvaret er en sidekick til kneet. Sparker eller stamping kneet er svært effektiv fordi den er en av de mest immobile og dislocatable deler av kroppen mens den lengste defensive trekk er en sidekick. Treffer kneet ikke krever lang rekkevidde, og det er en av de nærmeste og mest sårbare mål. Men trenger du å utvikle din sparker makt til å påføre nok skade til å være til hjelp.
 • Muay Thai fighters (kickboxers i Thailand) trene seg til å utvikle en ødeleggende shin kick. Øve slående på en tung bag er den beste form for trening for å utvikle kraftige shin streik.
 • Det er viktig å holde øynene på motstanderen. Hvis du prøver å gjøre en spin spark, gjør det raskt slik at han ikke vil være i stand til å handle før du handler.
 • Solar plexus er et viktig mål. En mindre persons uppercut mot det vil føre til en motstander til å oppleve uutholdelig smerte, og muligens død. På grunn av den oppadgående retning av slaget, vil den viscerale følsomhet for smerte forårsake en meget stor skade og støt. Når den er skadet, leverer den en smertefull signal til hjernen som fører til delvis lammelse, kortpustethet og uutholdelig smerte.
 • En studie sparring mot en høyere, større motstander er en viktig del av treningen for å endre og finne ut ferdigheter og teknikk.
 • Alltid huske på at størrelsen virkelig betyr noe. En større motstander kan påføre mye skade på grunn av tyngre, sterkere blåser. Men å ha en strategi og hjerner er mye viktigere. Det er en gammel boksing ordtaket om at "en god, stor mann vil alltid slå en god liten mann". Være at saken, hvis du er den minste, bør du ikke bare være god som han er, men bli bedre. Hvis han er større enn deg, må du være klokere enn han. Den viktigste forutsetningen er å være sikker på at du kan overgå sine ferdigheter og har bedre kampteknikker. Å kunne like med hans er ikke nok, fordi han har kanten og nytte.
 • En tungvekt bokser av den tidligere delen av 20-tallet som heter Sam Langford populariserte ordtaket, "Drep kroppen og hodet vil falle". Han bare sto 5'7 ", men beseiret nesten alle større person som utfordret ham. Body slående er svært viktig å huske på kampene. Det favoriserer mindre jagerfly fordi de er mer sannsynlig flatet på kroppen område av deres større fiende. Du kan slå hodet som en oppfølging hvis du har kastet en solid straight slag eller uppercut til solar plexus eller nyrene.
 • Du må ha riktig område justering mot en høyere motstander. Det er et spørsmål om lukking-in eller komme ut på avstand. Det er enten være lenger, utover hans omfattende utvalg eller komme inn. Benytte seg av din kortere rekkevidde og for å redusere, nøytralisere sin innflytelse ved å lukke gapet. Aldri være på hans omfattende utvalg.
 • Avhengige sparker streik (spesielt når en større fiende bare vet hvordan man skal kaste en trøkk og ikke spark), fordi benet er lengre enn armene. Dette vil bidra til å kompensere for din ulempe i rekkevidde. Punching er sekundært, og dette vil bli brukt i mid-range eller du har lukket i.
 • Det er ingen skam i å leve for å kjempe en annen dag. De sier, "Diskresjon er bedre del av valor" betyr at det er noen ting selv de modige ikke snakke om - kjører bort er ikke noe å skryte av, men det er noen ganger den eneste måten å ha et vellykket resultat i en brawl.
 • En overhead punch er en streik med en sirkulær bane kommer ovenfra-nivå av hodet synker på en nedadgående retning mot målet som er motstanders hode. Det er en veldig vanskelig motangrep og ment å kaste på "blind side / spot" av større motstander.
 • Skrike. En høyt, skingrende og uventet skrike kan ikke bare daze din fiende, men også varsle andre at du er i trøbbel, og bringe dem til unnsetning.

Advarsler

 • Grappling er ekstremt effektiv mot en motstander, men er ubrukelig mot flere angripere. Du trenger å lære når man skal og ikke skal bruke disse grappling teknikker.
 • Minst lære og studere det grunnleggende i en kampsport selvforsvar du foretrekker. Det er bedre å forholde seg til en motstander ved hjelp av vitenskapelig kunnskap forsvare deg selv enn klippe slåss med dem.
 • Slå noe inn i en defensiv våpen (som en penn, flaske, eller rock), men ikke i den grad at du vil drepe ham, bare krøpling og immobilisere (med mindre ditt liv er i stor fare).
 • Kast aldri flukt som en av de beste alternativene, spesielt når du ikke har tilstrekkelig kunnskap og opplæring for å håndtere en større motstander. Hvis du ikke kan utboks ham, i hvert fall løpe fra ham.
 • Hensikten med denne artikkelen er å gi deg vekt på hva vi skulle gjøre hvis vi kan støte krigførende folk langt utover vår størrelse. Hensikten er å utdanne og forberede oss til selvforsvar spesielt i en dødelig situasjon, for ikke å oppmuntre heller sensationalize vold. Å ha et åpent sinn vil lede deg til en bredere forstand og en dypere mening om denne artikkelen. Denne siden er kun ment for de verst tenkelige scenarier.
 • Denne artikkelen er viktig i enhver fighter, uansett hvor høy eller stor du er. Det vil alltid være en høyere og større fighter enn deg, så du bør en ha tilstrekkelig kunnskap og know-how til å håndtere situasjonen hvis noen gang du møter en.