Wkano

Hvordan takle i kjølvannet av en voldtekt

Ingen ønsker å bli voldtatt. Ingen skal noen gang bli voldtatt. De fleste mennesker ikke engang ønsker å tenke på muligheten for at det kan skje med dem. Men, hvis du har blitt seksuelt misbrukt, er det viktig å vite hvordan man skal reagere umiddelbart etterpå for å øke sjansene for gjerningsmannen å bli fanget.

Trinn

Hvordan takle i kjølvannet av en voldtekt. Hold alle bevis intakt.
Hvordan takle i kjølvannet av en voldtekt. Hold alle bevis intakt.
 1. 1
  Flykte fra voldtektsmannen og gå til et trygt sted, for eksempel en venn eller familiemedlem hus. Om voldtekten ble begått av en fremmed eller noen du kjenner, komme bort fra ham eller henne så raskt som mulig og sørge for at han eller hun ikke vet hvor du skal.
  • Husk at overgrep er aldri den overlevende / offerets skyld. Den eneste personen som kan hindre et angrep er gjerningsmannen.
 2. 2
  Hold alle bevis intakt.
  • Ikke dusj, bade, vaske hendene, eller pusser tennene. Hvis du har å bruke på badet, prøver å holde det i. Du kan ødelegge viktige bevis ved å gjøre noen av disse.
  • Ikke endre dine klær.
  • Ikke rette ut huset ditt, eller stedet der voldtekten skjedde.
 3. 3
  Ring et lokale politimyndigheter, ditt lokale voldtekt krisesenter eller offerets rettigheter gruppen. En frivillig kan ta deg til sykehuset.
 4. 4
  Få en medisinsk eksamen. Medisinsk personell vil samle farget klær, huden under negler, hår og sæd (voldtekt kit). Disse vil være viktig hvis du bestemmer deg for å presse kostnader. Du vil også motta medisiner for å forhindre graviditet og / eller seksuelt overførbare sykdommer etter ditt skjønn.
  • Avhengig av lokalitet, kan medisinsk personell kontakte politiet. Husk i de fleste stater, betyr rapporterer et seksuelt overgrep ikke tvinge deg til å presse kostnader eller møte i retten. Du kan fortsatt kontakte politiet etter at tiden har gått. Du kan sende inn en rapport etter en dag, en måned, og enda et år. Men forsinkelser gjøre det vanskeligere for politiet å skaffe nok bevis til å få en fellende dom.
 5. 5
  Når du har en lege eller politimann godkjenning, gå hjem, dusj og hvile. Tillat familie og venner til å gi deg støtte og hjelpe deg. Ikke hold det for deg selv. Det er ikke noe du bør gå gjennom alene.
 6. 6
  Søke rådgivning fra en terapeut eller fastlegen. Voldsofre kan lide av Post Traumatisk Stress Disorder (PTSD) og rådgivning vil hjelpe.
 7. 7
  Ikke klandre deg selv. Det er ingenting å skamme seg om. Tror ikke at det var din skyld: ingen har rett til å voldta noen andre.

Tips

 • Selv om angriperen er et familiemedlem eller noen andre du kjenner, er det fortsatt anses voldtekt hvis du ikke har samtykket. Omtrent 78 prosent av voldtektene blir begått av noen offeret visste.
 • Avgjør om å rapportere hendelsen, og trykk kostnader etter vurdering av konsekvenser. Diskutere situasjonen med en advokat eller voldtekt rådgiveren.
 • Husk, kan menn bli voldtatt også. Ikke vær flau for å rapportere det. Du har ingenting å skamme seg over.
 • Ikke gi deg selv en tidsfrist. Ikke føl deg som om du har for å få det bedre i to uker, to måneder eller to år. Elsk deg selv, og vet at du er nok for deg.
 • Finn og betro seg til et familiemedlem eller en venn med en gang. Du bør ikke gå gjennom dette alene.
 • Ring en voldtekt krisesenter eller offerets rettigheter gruppen.
 • Husk at du ikke er på feil. Selv om du var beruset, eller under påvirkning av narkotika, er det aldri offerets skyld. Begrepet "offer" er betegnet løst. Aldri føle utsatt. Så vanskelig som det er, vet at du kan og vil styrke deg selv for å komme ut av denne situasjonen modig og sterk.
 • Alle reagerer ulikt på traumer, for det er ingen "rettigheter" og "urett" på hvordan man skal håndtere denne situasjonen.
 • Søk medisinsk og psykologisk hjelp. Det er svært sannsynlig at du ikke har gått gjennom dette før. Det er fagfolk som er svært godt rustet til å håndtere slike situasjoner. Ikke føl deg forpliktet til å fortsette å se noen som ikke gir deg hjelp og omsorg du fortjener. Ring seksuelle overgrep Hotline på 1-800-656-4673

Advarsler

 • Det er alltid viktig å gå til sykehuset med en gang, kan det være alvorlige skader som du ikke er klar over, også for å hindre enhver mulighet for en STD ta tak.