Wkano

Hvordan velge et selvforsvar klasse

Bekymret for å forsvare deg selv? Ikke føler deg trygg når du reiser alene? Hvorfor ikke prøve selvforsvar klasser? De kan være en morsom måte å lære å beskytte deg selv og øke tilliten.

Trinn

Hvordan velge et selvforsvar klasse. Hvis du kjenner noen som går til selvforsvar klasser, snakke med dem, da de kan være i stand til å peke deg i riktig retning.
Hvordan velge et selvforsvar klasse. Hvis du kjenner noen som går til selvforsvar klasser, snakke med dem, da de kan være i stand til å peke deg i riktig retning.

Finne en klasse

 1. 1
  Hvis du kjenner noen som går til selvforsvar klasser, snakke med dem, da de kan være i stand til å peke deg i riktig retning. Hvis du har en venn som lærer, enda bedre!
 2. 2
  Finn ut om lokale selvforsvar klasser må ha godkjenning eller spesifikke lisenser. Dette bør bidra til å finne en hederlig instruktør.
 3. 3
  Gå til din lokale politistasjon. De bør ha en liste over anerkjente selvforsvar klasser, eller i det minste være i stand til å henvise deg til noen gode instruktører, og kan være i stand til å henvise deg til klasser godt egnet for deg (f.eks selvforsvar for kvinner).
 4. 4
  Hvis du fortsatt fast for klasser, prøv å ta en titt i din lokale telefonkatalogen, søk på nettet for lokale klasser, eller se på oppslagstavle på lokale treningssentre. Husk: størrelsen på annonsen (og presentasjon) er ingen dommer over kvaliteten i klassen, det er bare en indikasjon på hvor godt det er noe som blir markedsført. Ta en titt rundt eventuelle klasser nevnt i ditt område.

Velge mellom klasser

 1. 1
  En instruktør av verdi vil aktivt fremme unngåelse snarere enn konfrontasjon. En fysiske inngrep er ikke et godt alternativ, og mange av tingene bør prøves på forhånd. Din instruktør bør aktivt fremme og forklare de tidlige atferd du bør vedta å unngå konfrontasjon i første omgang
 2. 2
  Når du finner en klasse, gå ned når leksjonen er på, og se klassen pågår. Ikke bare se instruktøren, ta hensyn til folk i klassen, også. Husk at du kan være trening med dem, så du bør være behagelig å være rundt dem.
 3. 3
  Snakk med instruktøren om klassene, og snakke med de som lærer hvis du har sjansen. De kan gi deg en idé om hva opplæring vil innebære.
 4. 4
  Gå med klassen du vil nyte mest eller tror du vil få mest ut av. Hvis du hater klassene du skal eller er de for vanskelig for deg vil det bare være en hindring for deg.
 5. 5
  Bli involvert! Å delta vil gi deg en idé om hva opplæringen er faktisk liker.
 6. 6
  Hvis du liker utseendet på en klasse, kan du bruke noen prøveperioder de måtte ha, og mange skoler tilbyr et visst antall timer med redusert sats mens du skal bestemme om skolen.
 7. 7
  Spør deg selv et alvorlig spørsmål. Vil de teknikkene faktisk fungerer i en reell situasjon? Ville de arbeide mot en ikke-kompatibel person? Noen klasser vil øke selvtilliten din, og du vil møte nye mennesker, men er disse tingene du er ute etter i et selvforsvar klasse?
 8. 8
  Endrer instruktøren klassen opplevelse for de ulike personene i gruppen? Ikke alle er på samme nivå, og noen mennesker vil trenge en mindre utfordrende opplevelse å starte med. Like nok, vil noen mennesker trenger en mer robust opplevelse å være i stand til å forbedre. Det finnes ikke noe slikt som en one size fits all selvforsvar klasse.
 9. 9
  Mest selvforsvar klasser lære teknikker i et vakuum. Hvis klassen ikke innfører minst noen innslag av psykologisk stress da en reell situasjon vil overvelde deg og få deg til å få panikk. En selvforsvar klassen må være støttende, men den prøver å vaksinere deg på noen måte til de påkjenninger av en ekte angrep. Være hyggelig mot deg er stor i klassen, men vil være svært skadelig for din evne til å forbli trygt og effektivt i en reell situasjon.

Tips

 • Hvis du mener noe er farlig for deg, ikke gjør det. En god instruktør vil vite at ikke alle er like trygg eller som stand som andre, og vil støtte deg i din trening. Du er på sine klasser av dine egne valg.
 • Lære å forsvare deg selv trenger ikke å være et ork! Hvis du ikke nyter klassene, snakk med din instruktør. De kan være i stand til å justere undervisningen til dine preferanser. Hvis de nekter, bør du vurdere å finne en annen klasse.
 • Vær på vakt mot falske lærere, lære selvforsvar trenger ikke å koste deg en arm og et bein, og heller ikke at pantsettelse evig (eller midlertidig) trelldom til dem.
 • Hvis du ikke er komfortabel med "atmosfære" i klassen, ikke vær redd for å gå bort. Du har kanskje bare plukket opp på noe ubevisst, men 'intuisjon' er generelt en god guide.
 • Snakk med instruktøren om hva du er ute etter å komme seg ut av klassene.
 • Hvis du ikke føler deg trygg på å gå til klassene i utgangspunktet, spør en venn til å gå med deg. Å se et kjent ansikt når du starter kan utgjøre forskjellen mellom å stikke rundt og slippe ut.

Advarsler

 • Hvis du blir fysisk truet av en bestemt person eller gruppe av mennesker, ta kontakt med politiet. Dette er ikke en film der du trener og tilbake for å få hevn, det virkelige liv er mer komplisert enn som så. Politiet er her for å hjelpe deg.
 • Hvis du har noen fysiske komplikasjoner, konsultere legen din før du starter en selvforsvar program.

Hvor reell vil du din opplevelse å være?

 1. Noen klasser får du virkelig treffer ting. Du må bestemme hva slags erfaring du ønsker.
 2. Besøk (Dr Ruthless oppfordrer den kvinnelige krigeren å dukke opp)
 3. Besøk http://www.youtube.com/watch?v=AC2Pi63gTOM ('R' rangert soundtrack - rapp noen banning) Selvforsvar gruppe i Liverpool, Storbritannia. Mer aggressive og konfronterende enn de fleste selvforsvar klasser!
 4. De to (klasser) over innføre frykt for fysisk konfrontasjon til klassen ved å faktisk ha du deltar i en fysisk opplevelse. For noen vil dette være noe å jobbe opp til.
 5. Les 'Gift of Fear "av Gavin De Becker. god innsikt i hvordan rovdyr tror.
 6. Forstå at det er det psykiske og fysiske elementer til selvforsvar