Wkano

Hvordan være en god stefar

Å være en stepparent kan være både givende og utfordrende. Hvis du har gift eller samarbeid med en person som allerede har barn, må du vurdere dem en del av en pakkeløsning, å bli elsket, næret og beskyttet etter beste evne. Å være en god stefar har alle elementer av å være en god far, samt erkjenne at det tar tid og vilje til å etablere din rolle som stefar i en ny familie arrangement.

Trinn

Hvordan være en god stefar. Vær oppmerksom på at barna kan også ha sin biologiske far som en farsfigur.
Hvordan være en god stefar. Vær oppmerksom på at barna kan også ha sin biologiske far som en farsfigur.
 1. 1
  Vær oppmerksom på at barna kan også ha sin biologiske far som en farsfigur. Ikke prøv å konkurrere med den biologiske faren.
 2. 2
  Vær tålmodig når du venter på din nye stebarn å svare på din omsorg, hengivenhet og kjærlighet. Ofte er barnet dypt såret av omstendigheter som involverer deres biologiske mor og far og nedbryting av deres primære, opprinnelige familie. For mange, er å bygge et nytt forhold som truer dem. Tid er den beste healer, men så holder aktivt positiv og støtter deg selv når du er rundt barnet.
 3. 3
  Tilbring tid med stebarn i hans eller hennes virksomhet. Hjelpe med, prosjekter og deltar sportsarrangementer eller klubber som speiding de er involvert med vil vise dem at du er villig til å støtte deres arbeid. Jo mer involvert du er, jo raskere vil barnet akseptere deg i din rolle alternative pappa og være takknemlig for at du er en del av hans eller hennes liv også.
 4. 4
  Balansere tid og gaver du gi dine egne barn med stebarn. Både dine egne barn og din stebarn er en del av familien din nå. Unngå å spille favoritter under noen omstendigheter, hvert barn er å bli behandlet som likeverdige, og ingen barn fortjener å bli behandlet som en utstøtt.
  • Holde et våkent øye med hvordan stebarn samhandler med dine egne barn, hvis du har noen. Sjalusi er giftig for ethvert forhold. Hvis dette ser ut til å ha oppstått, prøv å dra den av umiddelbart. For å opprettholde en lykkelig familie atmosfære, må trinn-søsken sinne bli behandlet rettferdig og fornuftig måte.
  • Aldri behandle stebarn som han eller hun ikke er verdig din tid eller kjærlighet bare fordi han eller hun ikke er din biologiske barn.
  • Aldri gjøre din trinn barnet føler at du ikke bryr seg eller liker dem, eller at de er i veien for ditt forhold til sin mor.
 5. 5
  Inviter stebarn til å delta i dine egne aktiviteter. Hvis du fiske, golf, eller gjøre andre hobbyaktiviteter, der det er hensiktsmessig, ta stebarn sammen. Ikke bare gir dette barnet en sjanse til å se hva du liker, men det gir hans eller hennes mor en pause. På den annen side, aldri tvinge barnet til å gjøre det du har bedt om - hvis han eller hun viser en motvilje mot å fiske eller ledningsoppsett huset, ikke tvinge den. Gitt tid og din entusiasme, kan barnet komme rundt til å prøve det. Men hvis han eller hun er aldri interessert, så det er bare en refleksjon av hans eller hennes interesser, ikke en refleksjon på deg. Presser barnet til å gjøre ting han eller hun hater bare å prøve og bevise at du er venner vil slå tilbake. I stedet, holde utkikk etter en felles plattform før du finner en aktivitet barnet ønsker å dele med deg.
  • Tilbring tid med stebarn og lære ham eller henne måter å bli en ansvarlig voksen.
  • Vis barnet at du er villig til å hjelpe til i husarbeid. Det er viktig for barn å forstå at det å holde en husholdning er en familie jobb, en felles husholdning ansvar, og ikke bare mors. Ikke være gammeldags, selv om barnets far er.
 6. 6
  Kommunisere klart og rolig. La din stebarn vite at du er tilgjengelig for å snakke når det trengs og være en god lytter når stebarn kommer til deg for en prat. Være åpen og akseptere av forskjell, som barnet har hatt ulike erfaringer før du kom. Lag dine egne preferanser kjent uten å være hard eller skremmende - alltid forklare dine handlinger og preferanser med gode grunner.
  • Aldri la den eneste kommunikasjon du har med stebarn din den dagen bli roping og skriking. Du bør alltid prøve å fokusere på de positive tingene de gjør og ikke alltid ting de gjør galt.
  • Hold de negative meningene til barnets biologiske far til deg selv. Med mindre du blir spurt direkte, ikke ta opp dine meninger om ham foran barna eller noen andre. Hvis du blir spurt direkte, være forsiktige og taktfull, som det ofte er en risiko for en følelsesmessig overløp. Hver forelder foreldre stil er annerledes og mindre far ikke tar del i foreldrerollen i det hele tatt eller er fornærmende på noen måte, trenger du ikke å avsi dom.
  • Aldri argumentere med barnets mor foran barnet. Vær spesielt forsiktig med å gjøre nedsettende bemerkninger om henne hvor barnet kan høre. Barnet vil være svært oppmerksomme på noen disharmoni, hovedsakelig på grunn av en følelse av protectiveness mot mor og holde et sterkt håp om at dette nye forholdet vil resultere i å skape en lykkelig familie arrangement.
 7. 7
  Respekter barnets private rom. Alle barn, fra preteen gjennom sine ungdoms år fortjener en rimelig mengde av privatliv og privat plass, og med mindre det er alvorlig bekymring for barnets atferd eller aktivitet, jo mer plass de får, jo mer pålitelig de vil føle.
 8. 8
  Oppdra barnet i tråd med barnets mor ønsker, ikke i strid med dem. Dette betyr å ha åpne kommunikasjonslinjer med mor om hennes forventninger og intensjoner for å øke stebarn, og ha klarhet om retning både av dere vil ta. Så mye som mulig, utsette til sine preferanser med mindre de er farlige eller truer med å destabilisere familie eller forholdet dere to har.
  • Respekter barnets mor disiplinære og lekser regimer. Selv om du tror de kan være ute av linjen, ikke heve dette foran barnet eller gjøre passerer bemerkninger som undergraver henne. I stedet, snakke med henne privat om dine bekymringer og prøve å nå et kompromiss som fordeler barnet.
  • Diskuter beslutninger som påvirker din stebarn direkte eller indirekte med hans eller hennes mor. Ikke skriv barnet opp for en sommer ved en militær skole eller idrett leiren uten å snakke det over med henne. Ikke kjøp de underordnede skytevåpen, fyrverkeri eller selv tilsynelatende harmløse de liker paintball våpen eller luftvåpen uten hennes viten og samtykke. Aldri ta barnet ut på en ATV, snøscooter, mikro-lys eller andre potensielt farlige fritidskjøretøy uten hennes samtykke.
  • Snakk om dataspill, videospill og andre kulturelle påvirkninger med barnets mor. Sosialt press vil ofte trykke på mamma å la barnet gjøre det, uansett hva "det" er, fordi alle andre gjør "det". Hver familie bør ha sine egne standarder og etiske koder for å leve etter. Barnets mor trenger din støtte og innspill på å bestemme om du vil la barnet ha voldelige eller grafisk videospill i hjemmet, eller som tillater dem å gå til "R" karakter filmer med vennene sine.
  • Forstå at din ektefelle er en mor og kan ikke alltid være fri til å tilbringe tid alene med deg. Det vil være ganger når hun blir nødt til å hjelpe barnet eller tilbringe tid med barnet når du ville virkelig liker henne til å tilbringe tid med deg.
 9. 9
  Bidra til å planlegge fremtiden for stebarn. Den kan falle ned på deg til å begynne en spareplan for college utgifter, den første bilen, og bidrar til å finne den første jobben. Være aktivt involvert i å arbeide ut hva som er nødvendig for barnets fremtid, snakker med moren først og deretter inkludere barnet der det er hensiktsmessig.
 10. 10
  Være et godt eksempel for stebarn din. Røyking, overdreven drikking, og narkotiske stoffer har ingen plass i et hjem med barn i den. Dette kan ikke være politisk korrekt posisjon, men fra virkningene av passiv røyking på unge lungene, til aksept av illegale rusmidler som en "normen", disse er ikke god oppførsel til modell for barn. Hvis du har problemer med avhengighet til stoffer, søke hjelp. Hvis du må røyke, alltid røyke utendørs, vekk fra barnet.
 11. 11
  Husk, å være en stefar er en lederrolle som en del av et team. Aksepter de unike kvalitetene til hvert team medlem, er begrensningene, selv de eksentriske. Det vil være gode tider, selv gode tider, men det vil bli konflikt, uenighet, og letdowns. Tålmodighet, kjærlighet og en sympatisk syn skal hjelpe deg gjennom disse utfordringene. Du er voksen, uansett hva situasjonen, bør du huske at, og at problemer kan virke stor, men ofte blir glemt i morgendagens rush, eller lo om neste år.
  • Vær deg selv. Det er nesten umulig å sette opp forestillingen om å gjøre, å være, nyte, eller handle på måter som ikke er deg. Du kan imponere dine stebarn for en stund, men den virkelige deg vil dukke opp før eller senere.
  • Du valgte å inngå et forhold med en kvinne med barn, slik at du til slutt valgte å være et forbilde og en foreldrekontroll figur til hennes barn eller barn.
  • Det er en god idé å holde en god rapport med stebarn biologiske far, bortsett fra i tilfeller hvor han ikke er velkommen i ditt stebarn liv. En stor andel av stepfathers er gode venner med de biologiske fedre av stebarn deres - både menn opptrer i beste interesse for barnet og samarbeide. Hvis begge mennene er rimelige, impasses er uvanlig.
  • Aldri gi opp en mulighet til å fortelle deg stebarn at du elsker ham eller henne.
 12. 12
  Prøv å glemme at han / hun ikke er din biologiske barn. Noen ganger alltid tenke på det ville gjøre at du føler deg urolig og unaturlig rundt barnet. Bare behandle ham / henne som du ville ditt eget barn: hvis du elsker din ektefelle så mye, hvorfor skal ikke du elsker barnet sitt?

Tips

 • Vær oppmerksom på hva som er kult med dem og få for vane skryter stebarn din slik du gjør din egen. "Min lille stedatter er så smart, skjønte hun ut hvordan du bruker datamaskinen raskere enn jeg gjorde." "Min stesønn er kjempebra, går han sang sammen med min favoritt sang og ville du tro det, var han på nøkkelen, og han danset. Han har et ekte talent!" Uansett sine talenter og interesser er, tar stolthet i dem som en del av familien din. Ikke gjør et bestemt punkt for å gjøre det foran dem. Hvis du får for vane, vil de plukke den opp fra hvor nye folk behandler dem og de vil til slutt overhøre deg fordi du ikke vil merke de lytter. Jo mindre bevisst det er, jo kraftigere innvirkning dette vil ha på at du er en ekte forelder, en god sen inning pinch-hitter de kan stole på. (Dette er også en god ting å gjøre med dine egne barn. Den bygger sin tillit i livet.)
 • Ta hensyn til hver av barna, barna dine og stepkids, som individer.
 • Små opptjente belønninger som er like gjennomtenkt er enda mer overbevisende i å vinne et barns hengivenhet. Når du setter pris på deres prestasjoner med noe håndfast, selv en gumball maskin klistremerke, og det er noe du vet nøyaktig hvilken de liker best fordi du har betalt oppmerksomhet til dem, bringer det frem det beste i dem. Det forsterker deres gode oppførsel mer grundig enn noen straff, og det kommuniserer at du er både rettferdig og tenke deg godt av dem. Barn virkelig bryr seg om rettferdighet. Belønne dem med ros og takke dem når de gjør noe for deg viser, forteller ikke det barnet du er en god mann. Vet du hva som er bra og du gjør det, du går på tur.
 • Ikke la ideen om å ville være en "beste venn" skyen din dom. Hvis et barn ønsker å gjøre noe farlig eller at hans eller hennes mor misliker, kan han eller hun prøver å verve deg som talsmann for hans eller hennes side, og dette setter deg på kant med mor. Aldri si ja til barnet uten den andre forelderens godkjenning. Aldri be barnet å gå eller gjøre noe uten å spørre mor først.
 • Før du date noen med barn, forberede deg for den emosjonelle toll at det å være en stefar vil kreve. "Du er ikke min virkelige far," er faktisk noe du kan høre. Et godt svar på det er "Nei, jeg er ikke det. Jeg er din stefar. Jeg elsker din mor og jeg elsker deg fordi jeg ser henne i deg. Jeg forventer ikke å være din far. Men jeg ønsker å være bra for deg. Som en god klype hitter, jeg er her for å gjøre mitt beste, men jeg er ikke prøver å erstatte ham. Dette er bare mine omganger. jeg er fortsatt en ekte forelder selv om jeg ikke er din virkelige far. "
 • Tilbring en-mot-én gang med din trinn barnet / barna. Som vil tillate deg å utvikle et godt forhold til barnet og bli kjent med dem. Det vil også vise barnet at du bryr deg nok om dem til å tilbringe tid alene med dem.
 • Ikke sette urimelige krav, spesielt ikke hvis de ønsker dine barn over stebarn. Det vil bli tatt på feil måte men det er ment. Unngå å gi inntrykk av urettferdighet. Diskuter reglene med partneren din når barna er ikke rundt og bli enige om dem, og deretter holde dem konsekvent for alle barna.
 • For barn under ti år gamle, er en spesielt gunstig mulighet for dere begge å spille læring spill. Sett opp kreative belønning-baserte spill på linje med eller i forkant av klasse pensum. Involver din ektefelle når du har ballen rulle. Prøv å lage aktiviteter av denne typen en ganske vanlig hendelse - en tid at stebarn kan forvente å tilbringe med deg mens mamma eller pappa er borte.
 • Ikke gå over med det, men husk at barn er lett bestukket. Ikke gjør dette med massevis av penger. Det er mye bedre å observere nøye, finne ut hva barnet virkelig bryr seg om mest og gi små velvalgte gaver. Et glass enhjørning for et barns samling, eller en spesiell sak tegneserie, en modell prosjekt du kan jobbe videre sammen eller noen hobby verktøy eller forsyning gjør en god liten gave. Ikke gjør dette hver dag, men gi dem noen innbydende gaver når du først flytte inn og deretter en gang i blant spontant.

Advarsler

 • Aldri klage om stebarn ditt til fremmede. Bare ikke gå dit. Ikke gjør dette med dine egne barn heller. Når du snakker om dine stepkids eller barna dine, sette sitt beste foten frem og snakke om hva du vil om dem. Den reflekterer dårlig på deg hvis de er så forferdelig, og innebærer at du ikke får godt overens med din nye partner.
 • Bli en stefar setter deg i en posisjon av ansvar for å beskytte barnet mot en rekke farer. Vær klar over risikoen som barnet står overfor og være på utkikk etter farer i hjemmet. Små barn lider forferdelig skade hver dag på grunn av uforsiktighet.
 • Aldri si "Du burde være mer som dine søsken / step-søsken" eller sammenligne dem. Hvert barn er et annet menneske med egne behov, talenter, mål og personlighet. Ta hver av dem for hvem de er og dømme dem i forhold til deres reelle evner og talenter. Lære noe i deres vanskeligste faget er en mye større prestasjon enn den nyeste gullstjerne gutt som er dyktige på det fikk. Innsats skal telle når man vurderer resultatene.
 • Aldri sette din ektefelle i stedet for å måtte velge mellom deg eller barnet / barna. Hun vil ofte velge sitt barn over henne voksent forhold, som betyr at du vil tape. Selv om hun velger deg over barnet sitt, dere begge taper ved å miste barnets respekt og kjærlighet.
 • Ikke klag om hver eneste ting din stebarn gjør. Husk at det er ikke lett for dette barnet å flytte inn i et nytt miljø, og lærer seg å respektere deg.
 • Ikke gi dem belønning for hver rutine ork og gjennomsnittlig oppførsel. De vil begynne å gjøre det bare for belønning og mister interessen for sine hobbyer hvis du gjør for mye givende. Lagre belønning for spesielle prestasjoner som klasse nivået stiger, ekstra spesiell rydde opp, helst ungen gjort noe mye bedre enn vanlig.