Wkano

Hvordan velge høye hæler

Høye hæler, særlig stiletthæler, aldri gå ut av stilen med ekte fashionistas. Men å være moteriktig er ikke alltid behagelig. Hvis du er en slave til høye hæler du kan også lider av liktorn, bunions, og falne buer. Heldigvis finnes det måter å gjøre dem mindre skadelig for føttene (og ikke bare ved å tilbringe 300€ + på en elite designer pair).

Trinn

Hvordan velge høye hæler. Smale hæler og stiletthæler se best på folk med en mer tynn og spinkel, og med moter som er magert og slankende.
Hvordan velge høye hæler. Smale hæler og stiletthæler se best på folk med en mer tynn og spinkel, og med moter som er magert og slankende.
 1. 1
  Smale hæler og stiletthæler se best på folk med en mer tynn og spinkel, og med moter som er magert og slankende. Personer med tyngre bygger bør se på plattformer eller tykkere hæler for å holde ting ser balansert og proporsjonal.
 2. 2
  Velg din farge og stil. Grunnleggende svart er det klassiske utseendet til en høyhælte sko eller støvel, men villere farger kan trekkes av. Det er mange stiler, fra støvler til pumper, slingbacks, og sandaler. Husk at jo mer åpne sko, jo mindre støtte det vil gi, med minst støttende sko være en thong typen sandal. Sørg for at antrekket og skoene matche.
 3. 3
  Få riktig passform. På grunn av påkjenninger i iført hæler, sørg for at skoen virkelig passer! Ta deg god tid på å prøve dem på, og når du har et par som du liker, bruke litt tid på dem i butikken. Stå i dem, hvis det er noen problemer, vil dine føtter fortelle deg ganske raskt. En viktig test er å stå på gulvet i skoene med knærne rett. Nå prøve å heve deg selv på tærne, så det er minst en tomme av plass under hælene. Hvis du ikke kan gjøre det, hælene er for høye, og du bør ikke ha dem, vil du ende opp med å gå og stå med knærne bøyd.
 4. 4
  Øv på å gå hjemme før du tar hælene ut. Få føttene vant til dem sakte, prøv å bruke dem i 15-30 minutter om gangen, så ta dem av og ta en pause. Når du går, må du holde hælene vertikalt; IKKE rulle til siden! Spesielt med høyere hæler, vil dette føre til hælen slipping og få deg til å falle. Øv snu i hælene, må du være bevisst på dine skritt, eller du risikerer å snuble deg opp. Du vil merke at hæler føre til skrittet å være kortere, dette er normalt. Jo høyere hælen, jo kortere steg. Ikke prøv å skride som du ville gjort i joggesko.
 5. 5
  Prøv å minimere mengden av tid som du bruker dine høye hæler, spesielt hvis du gjør mye spasering. De fleste skader på føtter, knær og tilbake kommer fra vanlig langsiktig bruk av å gå i høye hæler. Når du er ferdig iført hæler, bruke noen minutter på å gi føttene en massasje. Arbeid anklene i et par forskjellige retninger og massasje buene. Dette vil bidra til å løsne noen muskler som kan ha strammet eller bli anstrengt fra iført hæler.
 6. 6
  Styles med en liten plattform under tå-området har en tendens til å være mer komfortabel som de minimere vinkelen og press på ballen av foten.

Tips

 • Når du får dine nye sko hjemme, sjekk sålene. Hvis de er sleip og glatt, få litt grovt sandpapir og ru dem opp litt for trekkraft. Små trekkraft pads er også tilgjengelig som kan bli sittende fast på såler. Gjør dette KUN etter at du har testet skoene og er sikker på at de passer.
 • Foot pads for ballene dine føtter kan være nyttig. Gel pads og innleggssåler utformet for høy hæl sko er også tilgjengelig.
 • Hvis du er ute og om i byen, og planlegger å gjøre mye gåing, vil du kanskje ha et par joggesko, lave hæler eller flate slip-ons for komfort. Bære de høye hæler i en tote bag å endre til senere når anledningen krever det.
 • Sørg for at hælene er stabil og riktig justert (i noen sko hælen selv beveger seg når du går).

Advarsler

 • For mye smerte er et dårlig tegn, ta av deg skoene og finne ut hvorfor. Hvis de ikke passer, uansett hvor mye du liker dem, bli kvitt dem. Du har bare ett par føtter og sko kan bli erstattet.
 • Du må være mye mer forsiktig med terreng, gress, grus, is, metall rist, og andre ting kan reise deg opp veldig lett, skade eller brekke hælen, eller verre. Lange turer i hæler anbefales ikke, med kortere steg, må du gjøre mange flere skritt for å dekke en gitt avstand.
 • Hvis du bruke hæler hele tiden, kan den intense stress på muskler, sener og ledd forårsake permanent skade på føttene. Ikke gjør det, du vil bli tvunget til å tilbringe resten av livet i "komfort" sko, og det er en hard skjebne. Bunions, hammertoes og akillessene problemer er vanlig i høy hæl wearers. Ta en pause, endre sko regelmessig, og trene for å bo i shape.Only bære dem opp til to ganger i uken.