Wkano

Hvordan vite om du arbeider med en ideolog

Enkelt sagt, er en ideolog noen som er dedikert til en bestemt måte å tenke på, enten det er politisk, filosofisk eller religiøs i naturen i en nesten fanatisk måte. Man kan være svært vanskelig å håndtere. Denne enkle guiden vil hjelpe deg å finne ut om en person er en ideolog.

Trinn

Hvordan vite om du arbeider med en ideolog. Vær oppmerksom på dine samtaler med denne personen.
Hvordan vite om du arbeider med en ideolog. Vær oppmerksom på dine samtaler med denne personen.
 1. 1
  Vær oppmerksom på dine samtaler med denne personen. Se om det er alltid et forsøk på å snakke om et bestemt tema, selv om du enten har antydet eller har fortalt dem rett ut at du ikke ønsker å snakke om det. Prøv å bruke taktikk i hvordan å unngå ubehagelige samtaler om religion (enten temaet er religion eller ikke) og se responsen.
 2. 2
  Analysere forholdet som det har utviklet seg over tid. Tenk tilbake og huske hvordan ditt forhold med denne personen kom inn i eksistens. En ideolog vil først virke genuint interessert i dine meninger og kan virkelig forstå dem, men over tid vil bli utålmodig med deg en gang innser at du ikke kommer til å konvertere fra din uten seriøs vurdering. En ideolog ofte har det som kan kalles en misjonær kompleks - de synes fast bestemt på å konvertere andre til deres synspunkt uavhengig av kostnadene.
 3. 3
  Sjekk holdninger på motpartens synspunkter. Det er ikke noe slikt som kompromiss med en ideolog. Vanligvis betyr en ideolog ikke forstå begrepet enige om å være uenige. For å bruke en klisjé, ser en ideolog alt i en svart og hvit kontrast med få om noen nyanser av grått.
  • Bevisst få opp en kjent motstander av persons syn, og se hva som er tenkningen om dem. Hvis det forteller deg høres vanskelig å tro, deretter gjennomføre et faktum sjekk og se om det er sant. Hvis det ikke er det, er det å ty til personlige smører og ikke faktiske fakta. Dette er en utmerket tegn på å være en ideolog, siden det viser å være mer opptatt av å konvertere andre til de synspunkt enn å ha en rettferdig og faktabasert diskusjon av problemet for hånden.
 4. 4
  Reflektere over hans / hennes kommunikasjon vaner. En ideolog vil virke godt bevandret i hva trossystem denne personen er forpliktet til, og vil ofte sitere fakta og statistikk som om de er innøvd. Selv om du har informasjon å sikkerhetskopiere dine ideer, vil en ideolog presentere ideer på en måte som hindrer deg fra å presentere ditt: de vil utrydde din side av samtalen, for eksempel.
  • Noen ganger kan en ideolog vil starte en diskusjon i en bevisst provoserende måte å få deg opprørt. Dette er fordi de vet at det vil være mye vanskeligere for deg å reagere rolig når de har opprørt deg, og dette vil begrense sjansene dine for å se fair-minded. Ideologer aldri slåss rettferdig, og dette er på grunn av verdsettelse vinne argumentet over å ha en rettferdig utveksling av ideer.
 5. 5
  Tenk på hvordan ideer blir presentert. En ideolog vil ofte presentere sine ideer og meninger som vesentlige fakta, uansett om det er bevis for det motsatte. De vil også starte med diskusjoner forsiktig, men etter hvert som tiden går, kan de bli mer og mer aggressiv.
  • Spør dem hvor de får informasjon om aktuelle hendelser innen hva du diskuterer. Hvis det er utelukkende fra kilder som du nå vet for sin konsekvente (skjult eller eksplisitt) bias, så er det rett og slett ikke mye respekt for media og andre som ikke eksplisitt er enig med deres synspunkt.

Tips

 • Ideologer kan være svært inkonsekvent. De vil spille endene rettferdiggjøre midlene kortet, hvis det rettferdiggjør deres posisjon - men vil beklage det når motstanderne bruker den, for eksempel.
 • Det er ingenting galt med å være hengiven eller lidenskapelig om din tro. Forskjellen er at en lidenskapelig person kan forstå innvendingene til seg ideer, og kan motstå fristelsen til å ta opp saken og vite at du er sannsynlig å være uenige. En ideolog vil ikke gjøre noen av disse tingene.
 • Noen ideologer avhengige av logiske feilslutninger, en liste som kan finnes i Wikipedias "Liste over tankefeil" på http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fallacies.
 • Du vil ikke vinne diskusjonen. Hvis du ikke ønsker å smelle igjen døra og avslutte forholdet, er den enkle veien å spille dum når et hett tema er brakt opp. Uavhengig av hvor mange fakta du gir, vil denne personen alltid være overbevist om å være rett, og at du er enten misforstått (hvis det er håp om at du kan gi i) eller galt (hvis den forstand at du har forkastet ideene ). Som en ideolog sa: "Husk alltid, du er smart, men jeg har rett."
  • Du kan prøve terapeuten banen med teknikker for ikkevoldelig kommunikasjon, gjenta tilbake poeng tålmodig, prøver å gjøre dem føler seg hørt.
  • Katten-med-en-mus banen er å ta sin stilling og trekke dem lenger enn de ønsker å gå: "Har Jesus gi opp eiendeler, kan du snakke om hva han sa om fattigdom?" (Husk at et mulig problem med denne tilnærmingen er at det vil bli arbeidet med å trekke det tilbake hans eller hennes måte, og ofte rett og slett kaste inn spørsmålet til side som om det er ikke engang verdt å vurdere.)
 • Ideologer vanligvis ikke diskutere et hett tema positivt: i stedet for å bygge sine egne prinsipper, vil ideolog angripe din. Det kan være lettere å vite hva en ideolog ikke tror enn hva man tror.
 • Det er mange måter å avslutte et forhold med en ideolog: bare fade ut fra den andres liv, skrive et brev, eller verbalt forklare at forholdet er over, og la umiddelbart.

Advarsler

 • Vær veldig forsiktig, hvis ideolog ønsker å starte forholdet etter at du har avsluttet den. Hvis denne personen ikke føre til mange problemer i livet ditt, så gjør et unntak, så gi en ny sjanse, og se om tilnærming til ideene har endret seg. Ellers feile på siden av forsiktighet.
 • Det kan være vanskelig å ta seg opp på en ideolog i begynnelsen, men det vil bli veldig tydelig når irritert av din avvisning av denne ideologien.