Wkano

Hvordan vite om du liker noen, eller hvis du bare ensom

Kanskje det er en betydelig andre, venn eller annen person du regelmessig ser eller tilbringe tid med, men du er usikker på om ditt forhold eller vennskap med dem er for de riktige grunnene, eller om det er bare fordi du føler deg ensom. Hvis du føler at dette gjelder for deg, her er noen trinn for å finne ut om du virkelig liker å tilbringe tid med denne personen eller bare gjør det fordi du ikke ønsker å være.

Trinn

Hvordan vite om du liker noen, eller hvis du bare ensom. Spørsmålet ditt opprinnelige motivene for å velge å kjenner denne personen.
Hvordan vite om du liker noen, eller hvis du bare ensom. Spørsmålet ditt opprinnelige motivene for å velge å kjenner denne personen.
 1. 1
  Spørsmålet ditt opprinnelige motivene for å velge å kjenner denne personen. I starten, kanskje du var oppriktig interessert i denne personens egenskaper eller hadde noe til felles med dem når du først møttes. På den annen side, kanskje du følte du skal være snille med dem bare fordi de andre vennene likte dem, eller du var på returen fra et break-up, eller noe i den andre personens liv gjorde du føler synd på dem. Prøv å gå tilbake til starten av forholdet og tenke på så mange forskjellige grunner som du kan for hvorfor du ble involvert med dem. Å gjøre dette vil hjelpe deg å bestemme hvordan du virkelig føler overfor denne personen.
 2. 2
  Tenk på hvordan du vanligvis føler i denne personens selskap. Tenk på hva du personlig få fra opplevelsen av å tilbringe tid med denne personen. Får du lei, føler engstelig eller ubehagelig? På den annen side, kanskje du ofte føler deg glad, glad, kjærlig, eller varm når tilbringe tid med dem. Ta deg tid til å tenke gjennom så mange forskjellige minner som du kan for å bygge opp et mønster - har du opplevd hyggelig ganger eller er det vanskelig å selv huske sist gang du opplevd noen positive følelser rundt dem - om noen gang?
 3. 3
  Gi deg selv litt plass. Dette trinnet kan være vanskelig for deg hvis du virkelig misliker å være alene, men det er viktig å prøve. Å være bortsett fra personen om hvem du er usikker kan gi deg et klarere perspektiv på hvorvidt det er rent som motiverer deg til å fortsette å kommunisere med denne personen, eller om det er virkelig gode grunner for å holde kontakten. Prøv å holde hverandre i minst to uker, og dette tid vil hjelpe deg å finne ut om du virkelig glipp av vedkommende, eller om du bare lei når de ikke er rundt. Mens hverandre, vurdere om:
  • Du savner konkrete ting om dem. I så fall er det sannsynlig at du oppriktig omsorg for denne personen.
  • Du finner det vanskelig å huske noe spesielt som du mangler, eller er det bare en vag følelse av manglende deres selskap. Du kan selv føle en følelse av lettelse at du ikke trenger å "sette opp" med visse atferd og holdninger denne personen har når dere er sammen. I dette tilfellet er det mulig at du bare holde denne personen i livet ditt for å fylle et tomrom.
  • Du finner deg selv å gjøre sammenligninger med ex-venner eller ex-dato i livet ditt. Litt tid fra hverandre kan noen ganger avsløre en negativ mønster av lignende problemer, personlighetstrekk, og vaner som oppstår. I dette tilfellet har du sannsynligvis gjort den samme feilen igjen, gjenta et forhold som er usannsynlig å oppfylle noen av dere.
  • Gi deg selv tid til selvrefleksjon og selvtillit funnet. Hvis du ikke kjenner deg selv godt, er du sårbar for søker bekreftelse av verdt i relasjoner med andre, og er under spell av forventer at andre skal "heve deg opp fra grunnen av". Hvis du føler at dette er hva du har gjort, tillate deg selv tid til å finne ut hvem du er og hva du bryr deg om, slik at du kan vokse til å like deg selv mer. Ved å gjøre det, vil du erstatte følelsen av ensomhet med å like deg selv, noe som skaper et sterkt grunnlag for sunne relasjoner med andre mennesker.
 4. 4
  Spør deg selv om dine forventninger til forholdet er for høye. Noen ganger vil du kanskje spørre om du vil ha noen i livet ditt fordi du stadig rumpe hoder med dem. Men det kan ikke være at du faktisk misliker denne personen. Det kan rett og slett være at du liker dem godt nok, men at det er vaner eller personlighetstrekk av deres du finner det vanskelig å forholde seg til, eller håndtere over en lengre periode, noe som indikerer at du er bare ikke alle som nær eller at når dere er sammen, må det være bare i "små doser". For eksempel kan det være fordi de er en mens du er en utadvendt. Eller, kanskje deres interesser ikke sammenfaller så mye med din, men de insisterer på å fortelle deg alt om deres mens ikke returnerer du den samme høflighet av å høre om deg. Hvis du tenker på dette tidspunktet! "Ja, det er akkurat det", er dette trolig være et tegn på at du ville ha nytte av å tilbringe mer tid sammen med andre mennesker - samt fortsatt noen (kanskje mindre) tid med denne personen - snarere enn et tegn du misliker denne personen, og bare tilbringe tid med dem for å unngå å være alene.
 5. 5
  Utsetter deg for så mange andre mennesker som du føler du kan. Tilbringe tid med andre mennesker kan gi deg et bedre inntrykk av hva slags folk du foretrekker å vite. Se andre mennesker i ulike sammenhenger kan bidra til å gi deg en idé om hvorvidt den personen du har vært å bruke mye tid med passer inn i denne kategorien, eller om du kanskje har vokst fra dem.
  • Hvis du er i ferd med å tilbringe tid med andre mennesker (særlig hvis din tid har i stor grad dreid seg om denne ene personen), betyr å prøve ut dette trinnet ikke å bety tilbringe tid med familie eller nære venner (selv om disse tingene hjelpe) bare. Bare sier en munter "hei" eller ønsker å lage små snakke med noen bekjente (enten det er en butikk assistent, kollega eller noen du jevnlig passerer i gaten) kan være en start.
  • Hvis du har tillatt denne personen til å overta mye av livet ditt og stenge deg av fra andre mennesker, kanskje du liker å vurdere med folk som føler seg ensomme, for eksempel pensjonister, eller ned og ut ungdom. Dette vil bidra til å sette dine egne følelser av ensomhet i perspektiv og vil bringe i kontakt med mange andre mennesker, tenker på deres behov i stedet for din egen trang.
  • Hvis du føler deg dårlig om å spre dine vinger, ser dette som en altruistisk handling. Din tilbringe tid med et bredere spekter av mennesker kan bidra til å bryte ensomheten syklusen ikke bare for deg, men for den andre personen, en fersk undersøkelse foretatt av University of Chicago, University of California-San Diego og Harvard fant at ensomhet er smittsomt og kan overføres til andre, noe som betyr at du kan overføre din ensomhet til denne personen uten engang meningen å gjøre det. I å øke eksponeringen til andre mennesker, kan du være å bryte syklusen av ensomhet for dere begge.
 6. 6
  Overvåk pågående tanker og. En annen tilnærming du kan bruke til å teste forholdet verdi for deg er å lage planer for å gjøre noe med denne personen og følge gjennom med planene. Alt mens du utfører denne planen, overvåke dine automatiske tanker og emosjonelle reaksjoner. Hvis, før og under denne tiden, finner du hodet er fullt av negative tanker som "Dette kommer til å bli forferdelig," eller "jeg skulle ønske jeg hadde noe bedre / mer interessant / bedre å gjøre", eller opplever deg sterk negative følelser som frykt, avsky, kjedsomhet, etc., da disse er sannsynlig advarsel tegn på at du ikke gjør det virkelig som å være med eller sette pris på denne personen som en som forbinder med deg.
 7. 7
  Avslutte vennskap eller forhold dersom det er hensiktsmessig. Hvis du føler etter å ha prøvd disse trinnene som du virkelig ikke liker denne personen, og bare se dem for å unngå å være alene, bør du vurdere å avslutte forholdet og finne andre mennesker eller aktiviteter å fylle tiden. Ikke bare vil dette gi lindring til deg, men å gjøre dette vil være mer rettferdig på den andre person i stedet for å dra ut laber forholdet lenger. Akseptere at noen ganger må vi gi slipp på for å vokse.

Advarsler

 • Hvis du avslutte forholdet, men senere bestemmer du gjorde virkelig liker denne personen, kan det være en vanskelig, eller umulig, oppgave å overtale dem til å like eller stole på deg igjen. Hvis du har tenkt å brenne broer med dem, sørge for at det er det du egentlig ønsker å gjøre.
 • Bestemmer seg for å avslutte forholdet er sannsynligvis føre til en negativ reaksjon.